wujek Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Skąd masz takie mylne informacje ze w Mongolii tylko na muche? Większość tajmieni w Mongo i na Syberii jest łowionych spinnem, na muchę to łowią ortodoksi. Duże tajmienie są łowione głównie spinnem w nocy na imitacje gryzoni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 I najgorsze jest to, że Tugur i inne "cuda" pozamiatany. Pozostaną tylko wspomnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 I najgorsze jest to, że Tugur i inne "cuda" pozamiatany. Pozostaną tylko wspomnienia .Tugur pozamiatany, Kamczatka też i to na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Smutna godzina, a miałem kolejne syberyjskie plany ... Wracając do wątku czyli Dunajca. Wieczorami ładnie oczkują pstrągi i lipienie do suchej. Ze spinem trzeba z dużą ostrożnością bo woda malutka, ale miałem na wędce dunajeckiego monstera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Właśnie pstrągi teraz lepiej na suchara zbierają niż na nimfę -wreszcie. Szkoda tylko ,ze tak późno... Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Wolti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzisiaj na Dunajcu w okolicach Tarnowa były rekordowe ilości glonów. Na kilka h łowienia nie miałem sytuacji, w której przy prowadzeniu woblera, nie złapałbym glona. Musiał pójść zrzut tego dziadostwa z zaporówki, bo owszem od długiego czasu jest go dużo na Dunajcu, ale nie aż w takich ilościach. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez asafa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Po tych deszczach dzisiaj może lepiej nie być jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Nie zrzut tylko przedłużajaca sie niżówka, przejrzystosc i wysoka temperatura wody powoduje rekordowe ilości tego gówna.Dzisiaj na Dunajcu w okolicach Tarnowa były rekordowe ilości glonów. Na kilka h łowienia nie miałem sytuacji, w której przy prowadzeniu woblera, nie złapałbym glona. Musiał pójść zrzut tego dziadostwa z zaporówki, bo owszem od długiego czasu jest go dużo na Dunajcu, ale nie aż w takich ilościach. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Lepiej nie mówić.Bo lepiej już było... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 W wątku Dunajec ... bo znalazłem przy brzegu pod Soblem dolnik wędki muchowej Robinson Aquarius Fly Master. Sam dolnik bez kołowrotka, więc, albo przypadkowe zagubienie, nerwy i rozeźlenie, a może napoje wyskokowe . Grunt, że jest i czeka na właściciela . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 bo znalazłem przy brzegu pod Soblem dolnik wędki muchowej Robinson Aquarius Fly Master. Gdybyś znalazł jeszcze mój filtr do gopro ...https://www.youtube.com/watch?v=gMYFRw9c8zk&ab_channel=ROKIFishBoabyłbym wdzięczny Współrzędne49.888984159204654, 20.825265526344282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Byłem 2tyg na Tarnowskim dunajcu,każdy jeden rzut się tak kończył,mało ku..wicy nie dostałem.Pozwolenie,kilometry wszystko na darmo,po 2h powrót do domu.Od miejscowych dowiedziałem się,że to nie zrzut,tylko zakwit,I będzie tak do połowy jesieni,cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Byłem 2tyg na Tarnowskim dunajcu,każdy jeden rzut się tak kończył,mało ku..wicy nie dostałem.Pozwolenie,kilometry wszystko na darmo,po 2h powrót do domu.Od miejscowych dowiedziałem się,że to nie zrzut,tylko zakwit,I będzie tak do połowy jesieni,cokolwiek to znaczyMiałem to samo kolego. Ja byłem tam z celem spływu w poszukiwaniu klenio-boleni. Jeden dzień spływu, każdy rzut to glon. Ale co się naoglądałem ryb, to moje... Wielkie klenie wychodziły do spadającego wobka, ale nie było szans ich złowić, bo od razu glon. Następnego dnia kupiłem zezwolenie na odcinek Nowy Sącz i mniej było wrażeń z oglądania a więcej łowienia. Bez szału, bo można by więcej ryb złowić ale byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Panowie jak stan wody na Różnowie i Dunajcu? Pomożecie? Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Nie wiem o które miejsce pytasz ale Dunajec nad Czorsztynem ogromny i brudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Poniżej Rożnowa niżówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Nie wiem o które miejsce pytasz ale Dunajec nad Czorsztynem ogromny i brudny. Odcinek pomiędzy Czorsztynem a Rożnowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Poniżej Rożnowa niżówkaA jak sam Rożnów? Da się łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Odcinek pomiędzy Czorsztynem a Rożnowem.Woda brudna nieco podniesiona. Na tę chwilę odpuściłbym łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ok czyli Rożnów zostaje... Chyba że do piątku Dunajec się ustabilizuje. Będę przejazdem i chciałem skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ok czyli Rożnów zostaje... Chyba że do piątku Dunajec się ustabilizuje. Będę przejazdem i chciałem skorzystaćJeśli potrzebujesz to mogę w piątek rano mogę dać znać jak się sprawy mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ja też darowałem sobie a miało być zakończenie sezonu pstrągowego i chyba go nie będzie bo od soboty mam delegacje. ZlapSeRybe jakbyś tak obserwował i jakby woda zrobiła się znośna to daj znać - to chętnie wyskoczę na pstrąga, ale patrząc na prognozy woda ustabilizuje się gdzieś min.w sobotę /niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Według mnie, woda nadaje się już do łowienia. Nie jest to kryształ ale też nie kawa z mlekiem. Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez ZlapSeRybe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Woda do łowienia, ryby biorą.Sugeruje wybierać raczej płytszą, szybko płynącą wodę. Łatwiej brodzić, a także lepiej widać jak prowadzić przynętę. W głębszych miejscach przejrzystość jest dość nisko i jeśli chodzi o prowadzenie troszeczkę utrudnia to prowadzenie bo nie widać kamieni.Pozdrawaim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 (edytowane) Przejeżdżałem właśnie przez Tylmanową. Na wodzie z 10 muszkarzy. Jakieś zawody, czy coś się dzieje na wodzie? Edytowane 27 Sierpnia 2022 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi