Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Smutna godzina, a miałem kolejne syberyjskie plany ... Wracając do wątku czyli Dunajca. Wieczorami ładnie oczkują pstrągi i lipienie do suchej. Ze spinem trzeba z dużą ostrożnością bo woda malutka, ale miałem na wędce dunajeckiego monstera :)

• Like 1

Dzisiaj na Dunajcu w okolicach Tarnowa były rekordowe ilości glonów. Na kilka h łowienia nie miałem sytuacji, w której przy prowadzeniu woblera, nie złapałbym glona. Musiał pójść zrzut tego dziadostwa z zaporówki, bo owszem od długiego czasu jest go dużo na Dunajcu, ale nie aż w takich ilościach. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Edytowane przez asafa
  • Like 2

Nie zrzut tylko przedłużajaca sie niżówka, przejrzystosc i wysoka temperatura wody powoduje rekordowe ilości tego gówna.

Dzisiaj na Dunajcu w okolicach Tarnowa były rekordowe ilości glonów. Na kilka h łowienia nie miałem sytuacji, w której przy prowadzeniu woblera, nie złapałbym glona. Musiał pójść zrzut tego dziadostwa z zaporówki, bo owszem od długiego czasu jest go dużo na Dunajcu, ale nie aż w takich ilościach. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

W wątku Dunajec ... bo znalazłem przy brzegu pod Soblem dolnik wędki muchowej Robinson Aquarius Fly Master. Sam dolnik bez kołowrotka, więc, albo przypadkowe zagubienie, nerwy i rozeźlenie, a może  napoje wyskokowe :). Grunt, że jest i czeka na właściciela :).

• Like 1

bo znalazłem przy brzegu pod Soblem dolnik wędki muchowej Robinson Aquarius Fly Master. 

Gdybyś znalazł jeszcze mój filtr do gopro ...

https://www.youtube.com/watch?v=gMYFRw9c8zk&ab_channel=ROKIFishBoa

byłbym wdzięczny  :D 

Współrzędne

49.888984159204654, 20.825265526344282

Byłem 2tyg na Tarnowskim dunajcu,każdy jeden rzut się tak kończył,mało ku..wicy nie dostałem.

Pozwolenie,kilometry wszystko na darmo,po 2h powrót do domu.

Od miejscowych dowiedziałem się,że to nie zrzut,tylko zakwit,I będzie tak do połowy jesieni,cokolwiek to znaczy

post-48374-0-92240200-1661164400_thumb.jpg

Byłem 2tyg na Tarnowskim dunajcu,każdy jeden rzut się tak kończył,mało ku..wicy nie dostałem.

Pozwolenie,kilometry wszystko na darmo,po 2h powrót do domu.

Od miejscowych dowiedziałem się,że to nie zrzut,tylko zakwit,I będzie tak do połowy jesieni,cokolwiek to znaczy

Miałem to samo kolego. Ja byłem tam z celem spływu w poszukiwaniu klenio-boleni. Jeden dzień spływu, każdy rzut to glon. Ale co się naoglądałem ryb, to moje... Wielkie klenie wychodziły do spadającego wobka, ale nie było szans ich złowić, bo od razu glon. Następnego dnia kupiłem zezwolenie na odcinek Nowy Sącz i mniej było wrażeń z oglądania a więcej łowienia. Bez szału, bo można by więcej ryb złowić ale byłem zadowolony. 

Ja też darowałem sobie a miało być zakończenie sezonu pstrągowego i chyba go nie będzie bo od soboty mam delegacje. ZlapSeRybe jakbyś tak obserwował i jakby woda zrobiła się znośna to daj znać - to chętnie wyskoczę na pstrąga, ale patrząc na prognozy woda ustabilizuje się gdzieś min.w sobotę /niedziele 

Woda do łowienia, ryby biorą.

Sugeruje wybierać raczej płytszą, szybko płynącą wodę. Łatwiej brodzić, a także lepiej widać jak prowadzić przynętę. W głębszych miejscach przejrzystość jest dość nisko i jeśli chodzi o prowadzenie troszeczkę utrudnia to prowadzenie bo nie widać kamieni.

Pozdrawaim

• Like 2