ZlapSeRybe Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Przejeżdżałem właśnie przez Tylmanową. Na wodzie z 10 muszkarzy. Jakieś zawody, czy coś się dzieje na wodzie?Zawsze tak jest w weekend przy pięknej pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Coś tam pykało ???? Pozdrawiam 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Panowie orientuje sie ktos jak sytuacja z glonami na Tarnowskim odcinku .Da sie juz normalnie porzucać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Panowie orientuje sie ktos jak sytuacja z glonami na Tarnowskim odcinku .Da sie juz normalnie porzucać??Niestety nie da się łowić. Dzisiaj po dwutygodniowej przerwie przekonałem się o tym. Każdy rzut finalnie kończył się glonem. Wielka szkoda, bo to świetny czas na ryby a glony kompletnie odbierają szanse na ich łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Niestety nie da się łowić. Dzisiaj po dwutygodniowej przerwie przekonałem się o tym. Każdy rzut finalnie kończył się glonem. Wielka szkoda, bo to świetny czas na ryby a glony kompletnie odbierają szanse na ich łowienie. Byłem wczoraj wieczorem i nie było aż tak źle, raz na klka rzutów był glon. Ba, nawet nieco lepiej niż tydzien temu. W nurcie tego dziadostwa płynie najwięcej, ale już w zatoczkach czy klatkach da się porzucać całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 (edytowane) Byłem wczoraj wieczorem i nie było aż tak źle, raz na klka rzutów był glon. Ba, nawet nieco lepiej niż tydzien temu. W nurcie tego dziadostwa płynie najwięcej, ale już w zatoczkach czy klatkach da się porzucać całkiem dobrze.Gdzie dokładniej łowiłeś? Ja na wysokości Białej. Nie mam skłonności do przesady, było jak piszę, każdy rzut zakończony glonem i byłbym mega zadowolony gdyby to cholerstwo czepiało się co kilka rzutów ???? ale ja łowiłem w głównym nurcie. Edytowane 18 Września 2022 przez asafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 (edytowane) Hej, Byłem w ta sobotę, da się już w miarę rzucać w "cichych" zatoczkach bo glon nadal idzie z prądem. Jest go wyraźnie mniej i da się zwinąć przynętę na czysto.Ale mam pytanie do Was..... "zakradłem" się na wysoką skarpę (około 5m) widziałem w nurcie rybę na 99% brzanę tak około 80cm... Kolor brzan które normlanie widywałem to odcienie miedziano-brązowe wpadające też w "brudne" złoto.. tak czy inaczej ta z fotografii była srebrna! Czy możliwa jest brzana albinos ? Napisze, że wokół tej brzany pływały kolejne mniejsze około 60cm ale w standardowym wybarwieniu. PozdrawiamWojtek Edytowane 19 Września 2022 przez BraWo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Gdzie dokładniej łowiłeś? Ja na wysokości Białej. Nie mam skłonności do przesady, było jak piszę, każdy rzut zakończony glonem i byłbym mega zadowolony gdyby to cholerstwo czepiało się co kilka rzutów ale ja łowiłem w głównym nurcie. Na wysokości Kępy i Ostrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikarosek Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Glonów jak by mniej aktualnie, w sobotę poszedłem uczyć się łapać Bolenie niestety tylko Kleń na woblera.Łowiłem w Bobrownikach tam gdzie Dunajec stawy przerwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) Już wiele lat temu zauważyłem, że pływanie belly boat jest dla mnie fascynujące tylko w rzekach. W ciągu dziesięciu lat pływałem różnymi rzekami. W tamtym roku postanowiłem dzielić się moimi doświadczeniami, inspirując innych, pokazując, że "da się w rzekach" - więc założyłem kanał na YouTube. Tym sposobem trafiłem nad Dunajec ale w rejon Nowego Sącza. Kilka razy w roku jeżdżę tam z rodziną na pyszne lody i gdy staliśmy na szczycie wzgórza z ruinami zamku, żona robiła zdjęcia dzieciom a ja patrzyłem tylko na rzekę. Wiedziałem, że muszę tam popłynąć, jeśli tylko będzie to legalne. Jest legalne, więc w sierpniu miałem okazję zwiedzić tamtejszą wodę. Wyprawa była wspaniała. Nie było wielkich ryb ale coś tam złowiłem, nawet dużo. Sporo drobnicy gromadziło się przy powierzchni i bolenie tłukły w te rybki niemiłosiernie. Był upał, prawie złapałem udar, ale generalnie - MAGIA! Wyprawa świetna. Tydzień wcześniej płynąłem odcinek w okolicach Melsztyna i to co tam nagrałem na GoPro, wrzucę dopiero w grudniu! Ale jest tam cudownie, w tej krystalicznej wodzie. Jednakże tak jak już tutaj chłopaki pisali - łowić się nie dało, bo wiecznie trawa/zielsko. Rzut, pięć obrotów korbką i ziele. Jednakże było lepiej, niż na tej wyprawie poniżej. Miłego oglądania! Do zobaczenia gdzieś nad wodą! Edytowane 3 Listopada 2022 przez RokiFishBoa 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 RokiFishBoa???? Spotkaliśmy się parę dni temu nad Dunajcem i jak tam było na nocnych sandaczach, dotrwaleś do czwartej rano? Mnie zimno wygoniło o 22. I mi żona mówi że jestem wariat, włóczę się nocami w taki ziąb nad wodą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 RokiFishBoa Spotkaliśmy się parę dni temu nad Dunajcem i jak tam było na nocnych sandaczach, dotrwaleś do czwartej rano? Mnie zimno wygoniło o 22. I mi żona mówi że jestem wariat, włóczę się nocami w taki ziąb nad wodą A, to byłeś Ty? Przyjemne spotkanie, miła rozmowa Zostałem do pierwszej, bo następnego dnia chciałem popłynąć Dunajec w Melsztynie i musiałem się nieco wyspać w samochodzie. Popłynąłem na drugą stronę ale gdy rzeka się podniosła, to straciłem punkty orientacyjne, które zapamiętałem z tej opublikowanej wyżej wyprawy i nie za bardzo wiedziałem czy łowię w dobrym miejscu. Więc wróciłem na Twoją stronę, bo pamiętałem, że mówiłeś o tych zalanych trawach. Długo płynąłem bez widocznych oznak drobnicy, aż dopłynąłem do tej wyspy. I tam była ogromna ilość małych rybek. Było ich aż za dużo, dlatego sandacze nie umiały trafić w moją rapalę. Odpuściłem więc sobie i pojechałem spać na Orlen. Następnego dnia spłynąłem zgodnie z planem odcinek, o którym wspomniałem wyżej ale bez nawet małego brania. A zatem kilkanaście godzin na wodzie bez żadnego nawet skubnięcia. Woda bywa okrutna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr O. Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 RokiFishBoa ogólnie teraz to bardzo słabo ???? Polecam nocną wyprawę w letnie upały w jeziorze zupa, drobnica idzie w natleniony Dunajec a za nią grubsza ryba wchodzi. A co do miejsca to okolice mostu w Kurowie najlepiej poniżej, tam brzegi niedostępne do łowienia tak że cisza i spokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Coś dla miłośników Dunajca... Zazdroszczę Wam tej rzeki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Coś dla miłośników Dunajca... Zazdroszczę Wam tej rzeki! To znaczy , że gdzie indziej jest jeszcze gorzej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam, jaka woda na tarnowskim odcinku? Może ostatnie łowienie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Widzę, że nikt nie był. Ja pojechałem. Bez wędki. Na spacer. Woda dobra, lekko zmącona ale niska. Spodziewałem się gorszej. Cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Woda bardzo czysta , poziom wyzszy niz zwykle i kto by pomyslal...bardzo zimna..malo bran ale zdarzaja sie mile niespodzianki jak na zdjeciu ponizej. Pstrag z Dunajca na wysokosci Kepy Bogumilowickiej. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Witam wszystkich ponownie, poniewaz moj poprzedni "raport" wzbudzil troche zainteresowania zamieszczam nastepny... Woda spadla ale dalej jest dosyc wysoka i bardzo czysta. Wybralem sie nad wode glownie aby sprawdzic co to za historia z tym pstragiem w tarnowskich wodach Dunajca .Uzbroilem sie wiec w lekki sprzet i pojechalem . Okazuje sie ze pstrag jest i bierze . Brania sa bardzo delikatne i tylko na bardzo male przynety. Udalo mi sie zlapac dwa ( oba wrocily do mamy oczywiscie ) co cieszy poniewaz na ta wlasnie rybe sie nastawialem.Poza tym musze przyznac ze dosyc lubie gdy moje palce czuc ryba.... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 U mnie na zero , ale z rozmów z ludźmi to oni twierdzą ,że faktycznie ryba bierze okrutnie delikatnie ( więc mogłem nie wyczuć brania) , ale przynęty tylko duże typu jig /streamer /kogut/guma/wobler lub ewentualnie wszystko co imituje żabę .Sam widziałem 3-4 ataki pstrąga na żaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Faktycznie brania delikatne, często spadają, ale jak się skupisz można coś faktycznie fajnego złowić. Rybka złowiona w środę. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 to to jest ryba , gdzie zlowiona? Ja na Dunajcu wedkuje od niedawna i jestem troche zdziwiony ze pstrag wystepuje tak nisko , tzn. rejon Tarnowa to juz rzeka nizinna.Podejzewam ze gdy tem wody pojdzie do gory to samo zrobia pstragi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Woda zimna więc może dlatego tutaj jeszcze są. O tyle to ciekawe, że w górę nie mają za bardzo gdzie płynąć moim zdaniem, wię może z Wątoku spłynęły?. Tak czy siak pstrągi na tarnowskim odcinku to nie taka rzadkość jakby się mogło wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 .Sam widziałem 3-4 ataki pstrąga na żaby. a to nie byly przypadkiem bociany ??? czasem latwo sie pomylic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 a to nie byly przypadkiem bociany ??? czasem latwo sie pomylic...Bardzo śmieszne.... Szczerze nigdy nie widziałem (tylko słyszałem ) jak to wygląda i przez dobra chwile nie potrafiłem zrozumieć co powoduje taki plusk. A to właśnie ten atak - wygląda to jak bardzo efektowna zbiórka suchara -im bliżej żaba bliżej powierzchni tym efektowniej to wygląda. Sporo było jeszcze przyklejonych do siebie i baraszkujących na dnie i pewnie i je atakowały pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi