Yonex Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 zartowalem oczywiscie.. sam ostatnio widzialem zabe w Dunajcu, byla duza i bardzo niemrawa . Nastepnym razem nad woda bede chcial sprobowac cos co przypomina tego gada. Dzieki za dzielenie sie wedkarska wiedza , tym razem powaznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Choć nie jestem herpatologiem to podzielę się z Tobą okruchem wiedzy jaką w tym zakresie posiadam. Żaba jest raczej płazem. ☺ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 My tu gadu , gadu a ryby plywaja i to w ...bleep.....bleep...maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Witam wszystkich , korzystajac z pieknej pogody wybralem sie ponownie nad nasza piekna rzeke. Woda duza i troche zmacona , niestety duzo roznego badziewia plywa co utrudnia wedkowanie. Tym niemniej klen bierze jak glupi , wydaje sie jednak ze preferuje b. male , okoniowe przynety. Na takie sa brania non stop , na cos wiekszego nic. Duzo ryb i duzo spadow - po wnikliwej analizie tego zjawiska doszedlem do wrecz zaskakujacego a jednak genialnego wniosku : ryby spadaja z malych przynet poniewaz ... male przynety maja male kotwiczki !!!!. Hmm.. kto by pomyslal... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Panowie, jak wygląda rzeka teraz? Planuję tam weekend majowy, chcę trochę popływać na odcinku Tarnowskim... Woda przejrzysta? Wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek86 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Stan wody można na bieżąco sprawdzić tutaj: https://hydro.imgw.pl/#station/hydro/149200280Woda minimalnie trącona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Stan wody można na bieżąco sprawdzić tutaj: https://hydro.imgw.pl/#station/hydro/149200280Woda minimalnie trącona.RokiFishBoa to samobiezna jednoosobowa jednostka detkowo-desantowa dlatego pyta u źródła jak i co, a uwierz wskazania stanów zna na pamięć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 RokiFishBoa to samobiezna jednoosobowa jednostka detkowo-desantowa dlatego pyta u źródła jak i co, a uwierz wskazania stanów zna na pamięć ...Najlepszy komplement jaki usłyszałem Dokładnie jest jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 W Dunajcu mozna ostatnio zaobserwowac spektakularne wrecz brania boleni. Niektore nie czekaja nawet az wabik wpadnie do wody. Biara w powietrzu. Do prawdy nie wiem jak wytlumaczyc ten fenomen. Domyslam sie ze sa glodne . Albo ciekawe. Wyglada rowniez ze sa dosyc wychudzone . Chyba po zimie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Ryby wyskakując ogłuszają rybitwy, kormorany boja się polować. Tak serio, rozpoczęcie jak co roku, zaraz sie to skonczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Dunajec zaliczony w tym roku. Bałem się płynąć - nie ukrywam. Na tej rzece trzeba być czujnym... Wrzucam krótką zapowiedź filmu, który pojawi się w niedzielę na moim kanale. Zobaczcie sobie, jak łowi się z belly boat w takich rzekach jak Dunajec! To poezja, piękno wędkarstwa w najczystrzej postaci. Aż brak mi słów, żeby opisać, jak to jest przyjemne łowienie. Przebija to chyba tylko, nocne szukanie sumów w dużych polskich rzekach! Przyjemnego oglądania koledzy, pozdrawiamRoki Fish Boa 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Cześć, gdzie rozpocząłeś spływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Cześć, gdzie rozpocząłeś spływ?49.972082973175645, 20.88359488041134 Ogarniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Okolice Wojnicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Okolice Wojnicza?tak, 8 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Czyli ogarnąłem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 49.972082973175645, 20.88359488041134 Ogarniesz?Moje okolice - Zgłobice ???? Chyba mam szczęście, że mieszkam tak blisko tej pięknej rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Ta rzeka jest bardzdo ciekawa na całym chyba odcinku od Nowego Sącza. Nie wiem jak wyżej - ale pewne też. Najgorzej płynęło mi się odcinek przyujściowy - kompletna nuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 (edytowane) Żeby jeszcze brały... Edytowane 21 Maja 2023 przez RokiFishBoa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Ma ktoś rozeznanie czy na dunajcu w Zakliczynie i wyżej woda jest"czysta" tzn: czy nie płyną glony i da się normalnie łowić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Ma ktoś rozeznanie czy na dunajcu w Zakliczynie i wyżej woda jest"czysta" tzn: czy nie płyną glony i da się normalnie łowić??Woda jest lekko trącona, jest trochę glonów, ale nie przeszkadzają zbyt często. Zdecydowanie fajne warunki do łowienia ???? Edytowane 24 Czerwca 2023 przez asafa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomka1990 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Zeszła środa. OS Dunajec dolny - druga wizyta zaliczona (poprzednia w zeszłym roku). Ponownie zaczynam na wysokości Gołkowic dolnych - tym razem schodzę od razu w dół od mostu - od strony Gołkowic. Woda większa niż rok temu ale mniejsze farfocle z glonów. Zaczynam 8:25 trochę późno ale siła wyższa tak chciała. W 3 rzucie siedzi pierwszy 32 cm potokowiec, myślę sobie, że może być lepiej niż w zeszłym roku gdzie pierwsze branie zaliczyłem po 3 godzinach... i rzeczywiście początek był a wiele lepszy, gdzie w czasie kolejnych 2 godzin wyjąłem jeszcze 6 podobnych pstrągów a drugie tyle spadło i kolejne tyle samo odprowadziło lub delikatnie atakowało/nie trafiło w wobler.Niestety ok 12 pojawiło się nad rzeką stadko okolicznych bąbelków wraz z mamusiami i zaczęło się jebanie kamieniami + muzyczka na cała pizdę co w połączeniu z temperaturą 32 stopni wyzerowało wszelką aktywność. Postanowiłem dlatego iść dalej w dół ale dopiero po ok 1 km znalazłem jakieś normalne zejście i ładną płań zakończoną szybkim przelewem obok wysepki. Miejsce dobre ale po kilkunastu rzutach dalej bez efektu rezygnuję - wracając przez płycizny znajduję jeszcze martwa 70 cm brzanę, szkoda...wracam w okolice mostu ale tutaj nowa zmiana dzieciaków - tym razem są z motorówką ok 16 rezygnuję bo upał już za bardzo dał w kość. W międzyczasie pojawiła się dziewczyna, która akurat obławiała moje najlepsze miejsce z zeszłego roku :doh:oczywiście zanim do niego doszedłem a powyżej mostu łowiły jeszcze 2 osoby... także tłok był Podsumowując wypad na Dunajec to zawsze dobra sprawa. Szkoda że nie przyjechałem szybciej. + ilość brań - wielkość ryb. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Cześć, panowie pytanie-prośba. Wybieram sie na weekend w okolice rożnowa. Chcialbym poprobowac swoich sił z boleniami i kleniami. Bede łowił z brzegu. Ktore odcinki dunajca w tych okolicach warto odwiedzić. Jakbyscie jeszcze podpowiedzieli jakas fajną miejscowke zeby sie rozbic namiotem na nocke w okolicach rzeki/jeziora bede wdzieczny (sztos by juz byl jakby autem mozna bylo mozliwie blisko podjechac). Z gory dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 (edytowane) Cześć, panowie pytanie-prośba. Wybieram sie na weekend w okolice rożnowa. Chcialbym poprobowac swoich sił z boleniami i kleniami. Bede łowił z brzegu. Ktore odcinki dunajca w tych okolicach warto odwiedzić. Jakbyscie jeszcze podpowiedzieli jakas fajną miejscowke zeby sie rozbic namiotem na nocke w okolicach rzeki/jeziora bede wdzieczny (sztos by juz byl jakby autem mozna bylo mozliwie blisko podjechac). Z gory dziękiJa z belly pływałem sporo poniżej Rożnowa, dokładnie to zakliczyn. Zerknij na mój kanał i jak trafisz na Dunajec, to możesz sobie pooglądać, jak to wygląda. Jeśli chodzi o moją opinię (jestem tam gościem - nie stałym bywalcem) to przede wszystkim dowiedz się czy nie ma glonów! Bywa tak, że nie ma szans na jakiekolwiek łowienie (tylko mucha suchar). Serio mówię - zadzwoń, podpytaj ludzi, bo się możesz zdziwić. Pozdro! https://youtu.be/YjbWOeaN-1U?t=26 Edytowane 19 Lipca 2023 przez RokiFishBoa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Hej, bylem na rożnowie na weekend. Generalnie samo jezioro bida. Ludzi od pyty i syf dookola straszny. W miejscach gdzie na dziko moznaby sie rozbić to czasem po smieciach sie chodzi.... kawalek dunajca powyzej zbiornika obstawiony przez gruntówki a i rzeka taka raczej malo atrakcyjna. Rano to co bolki wyczynialy to juz dawno tego nie widzialem. Gonily ukleje wzdluz brzegu po nascie metrow .. piekny widok. Siedzialem sobie z kawą i ogladalem bo skubance dla mnie nie do zlowienia. Rano w niedziele pojechalem na dunajec w okolice zakliczyna i tam juz lepiej ... czysto i ludzi jak na lekarstwo. Choc patelnia taka ze ciezko bylo wytrzymać udalo sie wydlubac calkiem fajnego kluska. Tyle z mojej przygody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi