Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, bylem na rożnowie na weekend. Generalnie samo jezioro bida. Ludzi od pyty i syf dookola straszny. W miejscach gdzie na dziko moznaby sie rozbić to czasem po smieciach sie chodzi.... kawalek dunajca powyzej zbiornika obstawiony przez gruntówki a i rzeka taka raczej malo atrakcyjna. Rano to co bolki wyczynialy to juz dawno tego nie widzialem. Gonily ukleje wzdluz brzegu po nascie metrow .. piekny widok. Siedzialem sobie z kawą i ogladalem bo skubance dla mnie nie do zlowienia. Rano w niedziele pojechalem na dunajec w okolice zakliczyna i tam juz lepiej ... czysto i ludzi jak na lekarstwo. Choc patelnia taka ze ciezko bylo wytrzymać udalo sie wydlubac calkiem fajnego kluska. Tyle z mojej przygody...

Ja właśnie siedzę na pomoście i próbuję skusić chociaż jednego..

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj Dunajec sporo poniżej Tarnowa. Poziom wody bardzo fajny. Trochę brunatnej piany w prądach wstecznych. Lekko zmącona. Trudno było coś dojrzec w polaroidach na głębokości wiekszej niż pół metra. Ryby aktywne. Żerowały klenie. Byłem śwaidkiem ataku sporego szczupaka. Duże rapy waliły od czasu do czasu - nie takie chlapaki, tylko naprawde atomowe uderzenia. Kilka spławów leszczy i brzan. Udało się przechytrzyć szczupaka i klenia. Niestety bolenie nie reagowały na woblery. Miałem upatrzonego jednego w swoim ulubionym miejscu, ale gdy odszedłem na inną miejscówkę do wody wpier#@$!lił się quad z krosem i było po wszystkim...

Edytowane przez EdekDeBeściak

Wybieram się tam w przyszły weekend. Jak z wizurą? Dwa mettry widać dno? Czy raczej do metra? 

Woda czystsza niż w poprzedni weekend, ale dna na dwóch metrach nie dojrzysz. Jak przyświeci słońce to z mostu widać, w polaroidach, świnki i brzany tylko na kamieniach na głębokości do metra. Na piachu możesz nie zauważyć. 

Glony nie płyną.

Edytowane przez EdekDeBeściak

Woda czystsza niż w poprzedni weekend, ale dna na dwóch metrach nie dojrzysz. Jak przyświeci słońce to z mostu widać, w polaroidach, świnki i brzany tylko na kamieniach na głębokości do metra. Na piachu możesz nie zauważyć. 

Glony nie płyną.

Dzięki Kolego! 

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Siema,

Panowie, potrzebuję kilku wskazówek. Jadę pod koniec maja, pierwszy raz do Was nad Dunajec. Będę rzucał za zaporą do wysokości przeprawy promowej, jestem amatorem, spinning to odskocznia od MF. Podpowiedzcie czy na tym odcinku jest sens czy zejść niżej, w co uzbrajać, itp.

Z góry dzięki.

Jak to Dunajec, przeważnie do jajec. Dla wielkoluda do połowy uda. ;)

ten co myślał , ze do jajec to juz łowi w krainie wiecznych łowów

Tak pisał Ks. Józef Tischner. Z tego co wiem On nie utonął. Wniosek, Ci co bezkrytycznie we wszystko wierzą faktycznie mogą mieć problem.  

Stoi baca na jednym brzegu Dunajca, a góral na drugim. Baca drze się:

- Głęboka?!

Ale góral nie dosłyszał, bo Dunajec okropnie szumiał, więc mówi:

- To nie Oka, to Dunajec!

Na to baca wchodzi do wody, prąd go porywa, ledwo żywy wychodzi na drugim brzegu. Po chwili podchodzi wściekły do górala i mówi:

- Ja ci k*rwa dam do jajec!

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Like 2