daczsan Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Hej, bylem na rożnowie na weekend. Generalnie samo jezioro bida. Ludzi od pyty i syf dookola straszny. W miejscach gdzie na dziko moznaby sie rozbić to czasem po smieciach sie chodzi.... kawalek dunajca powyzej zbiornika obstawiony przez gruntówki a i rzeka taka raczej malo atrakcyjna. Rano to co bolki wyczynialy to juz dawno tego nie widzialem. Gonily ukleje wzdluz brzegu po nascie metrow .. piekny widok. Siedzialem sobie z kawą i ogladalem bo skubance dla mnie nie do zlowienia. Rano w niedziele pojechalem na dunajec w okolice zakliczyna i tam juz lepiej ... czysto i ludzi jak na lekarstwo. Choc patelnia taka ze ciezko bylo wytrzymać udalo sie wydlubac calkiem fajnego kluska. Tyle z mojej przygody...Ja właśnie siedzę na pomoście i próbuję skusić chociaż jednego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterkid Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Witajcie Orientuje się ktoś jak tam woda na Dunajcu poniżej Czchowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 WitajcieOrientuje się ktoś jak tam woda na Dunajcu poniżej Czchowa ?Dzisiaj robię rekonesans ROWEREM.Stan na wodowskazie jest akuratny, ale woda może jeszcze przypominać kakaoDam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterkid Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Ok dzięki wielkie jadę w niedzielę do piątku także może się wyklaruje coś . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 No to Dunajec w odcinku który chcesz odwiedzić jest mocno zmącony a woda szybka i opada... Błota i patykow naniesione sporo ale myślę że od poniedziałku spokojnie polowisz bo opadów prognozy nie przewidują... Polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterkid Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Dzieki wielkie .pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 (edytowane) Wczoraj Dunajec sporo poniżej Tarnowa. Poziom wody bardzo fajny. Trochę brunatnej piany w prądach wstecznych. Lekko zmącona. Trudno było coś dojrzec w polaroidach na głębokości wiekszej niż pół metra. Ryby aktywne. Żerowały klenie. Byłem śwaidkiem ataku sporego szczupaka. Duże rapy waliły od czasu do czasu - nie takie chlapaki, tylko naprawde atomowe uderzenia. Kilka spławów leszczy i brzan. Udało się przechytrzyć szczupaka i klenia. Niestety bolenie nie reagowały na woblery. Miałem upatrzonego jednego w swoim ulubionym miejscu, ale gdy odszedłem na inną miejscówkę do wody wpier#@$!lił się quad z krosem i było po wszystkim... Edytowane 11 Września 2023 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Panowie,a jak woda w okolicy zakliczyna/melsztyna +-kilka kilometrów góra,dół.Nie płyną glony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Poniżej Tarnowa niska i czysta. Bolki walą przy opaskach, w nurcie, przy plażach. No i co z tego .... ? Dziś na tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Poniżej Tarnowa niska i czysta. Bolki walą przy opaskach, w nurcie, przy plażach. No i co z tego .... ? Dziś na tarczy. Wybieram się tam w przyszły weekend. Jak z wizurą? Dwa mettry widać dno? Czy raczej do metra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 (edytowane) Wybieram się tam w przyszły weekend. Jak z wizurą? Dwa mettry widać dno? Czy raczej do metra? Woda czystsza niż w poprzedni weekend, ale dna na dwóch metrach nie dojrzysz. Jak przyświeci słońce to z mostu widać, w polaroidach, świnki i brzany tylko na kamieniach na głębokości do metra. Na piachu możesz nie zauważyć. Glony nie płyną. Edytowane 17 Września 2023 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Woda czystsza niż w poprzedni weekend, ale dna na dwóch metrach nie dojrzysz. Jak przyświeci słońce to z mostu widać, w polaroidach, świnki i brzany tylko na kamieniach na głębokości do metra. Na piachu możesz nie zauważyć. Glony nie płyną.Dzięki Kolego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Siema, Panowie, potrzebuję kilku wskazówek. Jadę pod koniec maja, pierwszy raz do Was nad Dunajec. Będę rzucał za zaporą do wysokości przeprawy promowej, jestem amatorem, spinning to odskocznia od MF. Podpowiedzcie czy na tym odcinku jest sens czy zejść niżej, w co uzbrajać, itp.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Chodzi Ci o odcinek poniżej Różnowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Dokładnie o ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Nigdy tam nie łowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł 2804 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Zjedź sobie z 10-15 km poniżej zapory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 (edytowane) to jest poniżej Czchowa, a nie Rożnowa. odcinek tarnowski.klenie na pewno są, brzana się trafi, pstrągi bardzo rzadko. Edytowane 27 Kwietnia 2024 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 rozochociłeś mnie pojechałem na ten odcinek.brania pod wieczór i po zmroku. niezliczona ilość trącen i energicznych kopnięć, ale tak energicznych jak też krótkich... nie do zacięcia.1go tylko się udało 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Ok, dzięki. Jeszcze jedna sprawa, jaka tam jest średnia głębokość w okresie letnim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Jeszcze jedna sprawa, jaka tam jest średnia głębokość w okresie letnim? Jak to Dunajec, przeważnie do jajec. Dla wielkoluda do połowy uda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 (edytowane) w lecie to tam same glony panie... chyba , ze większa woda przejdzie glony wypływają z jez. Czchowskiegoten co myślał , ze do jajec to juz łowi w krainie wiecznych łowów Edytowane 30 Kwietnia 2024 przez jerzy6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Jak czegoś nie mieszam to było jedno z najbardziej zdradliwych miejsc jakie znam na Dunajcu -bo była tam masa bardzo głębokich dziur i za nimi mocne wypłacenie .Ja tam byłem max 2-3 razy i to 15 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Jak to Dunajec, przeważnie do jajec. Dla wielkoluda do połowy uda. ten co myślał , ze do jajec to juz łowi w krainie wiecznych łowów Tak pisał Ks. Józef Tischner. Z tego co wiem On nie utonął. Wniosek, Ci co bezkrytycznie we wszystko wierzą faktycznie mogą mieć problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Stoi baca na jednym brzegu Dunajca, a góral na drugim. Baca drze się:- Głęboka?!Ale góral nie dosłyszał, bo Dunajec okropnie szumiał, więc mówi:- To nie Oka, to Dunajec!Na to baca wchodzi do wody, prąd go porywa, ledwo żywy wychodzi na drugim brzegu. Po chwili podchodzi wściekły do górala i mówi:- Ja ci k*rwa dam do jajec! Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi