Skocz do zawartości

Dunajec

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Bede chyba wracal do kraju i szukam miejsca na osiedlenie.

Mysle o okolicach Dunajca - PZW Tarnow(okolice Zakliczyna) vs Pzw Nowy Sacz (okolice Nowego Sacza).

Tylko rzeki mnie interesuja. Lowie z rodzina na muche, splawik i grunt. O Tarnowskim odcinku mam jako takie pojecie o Nowy Saczy zero. Jak z dostepnoscia wody przed OS Dunajec i na Popradzie - lod w zimie, glony w lato, oblozenie wedkarzy, stanowiska na woda, dojazd do wody? Czy tam tez tak szaleja z poziomem wody jak na zaporze w Czchowie - dzienne zmiany gora dol?Skladki za Nowy Sacz najwyzsze chyba w kraju wiec oczekiwalbym rybniejszych rzek. OS Dunajec - tylko jednodniowe pozwolenia do tego osobno skladki za jakies stawy troche zniecheca. Lowie dosc duzo w roku - 2,3 razy na tydzien,

Jakies porownanie ktos ma? Rekomendacje? :)

Edytowane przez kemaz

Skladki za Nowy Sacz najwyzsze chyba w kraju wiec oczekiwalbym rybniejszych rzek. 

Chyba źle sprawdzałeś 330zł za rok wędkowania z brzegu na Dunajcu, Popradzie + mniejsze górskie rzeczki, a do tego jeszcze Rożnów, Czorsztyn to można powiedzieć za darmo  ;) a w Krakowie za ten syf (trochę Wisły i jakieś żwirownie) czyli nic ponad 4 stówy podstawa  :angry:

• Like 1

Ja tam widze 220 - Niepelna w Krk i niepelna NS 340zl + 60zl doplata za streamer/blache > 6cm co juz zakrawa na absurd. Ale mniejsza o skladki. Chcialem sie dowiedziec czegos o wodach i wlodarzach tym bardziej ze to turystyczne rejony wiec spodziewam sie tlumow z innych regionow.

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...