ag53 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Bardzo niemrawe, tylko kilka pobić. W sumie byłem tylko sprawdzić jaka jest woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Dunajec co chwilę się zmienia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Już dawno miałem to napisać, dziękuję Panie Andrzeju za regularne wrzucanie zdjęć z nad rzeki nad którą spędziłem ponad dwadzieścia lat biegając z wędką wzdłuż Jej brzegów.Obecnie mam możliwość być tam raz, góra dwa w ciągu roku i chociaż takie zdjęcia rekompensują tą rozłąkę pozdrawiam! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Dunajec jest piękną ale nie przewidywalną i groźną rzeka. Po każdej większej wodzie zmienia się. Podczas brodzenia należy bardzo uważać.Staram się w miarę możliwości wstawiać zdjęcia moich ulubionych rzek Dunajca i Białej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 W jesiennych barwach, gdzie to jest? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 No próg w Błoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Taki jakiś urwany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 No próg w Błoniu Właśnie taki jest urwany, całe koryto rzeki zostało zmienione. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 A byłem tam ostatnio w maju chyba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Rozmawiałem z miejscowym, woda rozerwała próg i wymyła nowe koryto. Pacząc w górę rzeki lewą stronę. Utworzyła się taka skarpa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Andrzej tam gdzie staliśmy w ost.sobotesierpnia(tam gdzie miałeś szczupaczka)To urwało cały cypelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Jak pisałem wcześniej, Dunajec jest nieprzewidywalny, co roku zmienia się.Próby naprawienia progu, cały teren rozjeżdżony, dno całkowicie zmienione, miejscówka nie do poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Myślę że dobrze wiemy co potrafi zrobić Dunajec niosący wysoką wodę..... a już nawet nie myślę o takiej ze stanów alarmowych.... jak kiedyś będę na emeryturze to też będę sobie tak zwiedzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 A ja myślę że jak zaczniesz pobierać świadczenie z ZUS to tylko zwiedzanie zostanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 A ja myślę że jak zaczniesz pobierać świadczenie z ZUS to tylko zwiedzanie zostanie.i to na piechotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 chyba ZUS-u do naszej emery nie doczekamy , więc cieszmy sie tym co jest dziś, nawet na zdjęciach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Wojtku wbrew pozorom niższa woda moze zrobić wiecej szkód. Nurt ma największą siłę w 3/4 wysokosci lustra wody także wystarczy ze woda podniesie sie na odpowiednią wysokosc i sieje o wiele wieksze zniszczenia niz woda alarmowa. Z nieoficjalnych źródeł wiem, że w listopadzie startuje przetarg na odbudowe progu w Błoniu, także prawdziwe prace zaczna się dopiero od stycznia jeżeli tylko zima na to pozwoli. Dotychczasowe działania na progu to jedynie "akcja ratunkowa" Edytowane 20 Października 2017 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Kochany, im wyższa woda tym większe ciśnienie hydrostatyczne, zwłaszcza przy naszych regulowanych rzekach, zawężonych korytach , gdy duża woda oznacza faktycznie większą wysokość, gdyby dolina rzeczna była szersza jak teraz wraca się do bardziej naturalnego biegu niektórych rzek na zachodzie, a więc wtedy większa woda nie oznaczała by wyżej tylko szerzej, wtedy mniejsze ciśnienie nie uszkadza min. wałów p-powodz.Jezeli jest wyżej zawsze jest większe ciśnienie, które oczywiście u samej góry jest najmniejsze. To takie podstawy fizyki już ze szkoły podstawowej , ale nasi inżynierowie o tym widocznie zapominają... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Wczoraj widziałem grube dziesiątki kormoranów ! Tyle jeszcze nie widziałem nigdy.Zdjęcie słabe , bo wieczorem i nie widać wiele , ale naprawdę było ich dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Kochany, im wyższa woda tym większe ciśnienie hydrostatyczne, zwłaszcza przy naszych regulowanych rzekach, zawężonych korytach , gdy duża woda oznacza faktycznie większą wysokość, gdyby dolina rzeczna była szersza jak teraz wraca się do bardziej naturalnego biegu niektórych rzek na zachodzie, a więc wtedy większa woda nie oznaczała by wyżej tylko szerzej, wtedy mniejsze ciśnienie nie uszkadza min. wałów p-powodz.Jezeli jest wyżej zawsze jest większe ciśnienie, które oczywiście u samej góry jest najmniejsze. To takie podstawy fizyki już ze szkoły podstawowej , ale nasi inżynierowie o tym widocznie zapominają...Powtórzyłem tylko to co mówił mi wykonawca jednego z regulowanych odcinkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 To dobrze mówił, to się zgadza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 W blaskach słońca. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Panowie orientuje się ktoś może jaka woda na Dunajcu w okolicach Zakliczyna, Tarnowa? Nadaje się do łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Dziś przejeżdżałem koło Dunajca,woda jak najbardziej nadaje się do łowienia.Uganiałem się za sandaczem,ale sandacz to jak zjawa i legenda w Dunajcu koło Tarnowa :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 W pełni zgadzam się z poprzednikiem, woda bardzo dobra, rybki poszły spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi