JakPot Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 https://www.youtube.com/channel/UCrQAtakEbQa-YZ6zmESV92w/videos jak dla mnie koleś jest niesamowity.....miłego oglądania pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Rewelacyjny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 To dość znana postać, jak i jego umiejętności. Oczywiście zawsze przyjemnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Pewnie nigdy nie trzymał spina w rękach,stąd ta bajeczna technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Jest gość pozytywnie zakręcony,swego czasu oglądałem jego filmy jeden za drugim.Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Technikę ma.Ale jak to mówią Welcome to Poland i ???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Jak miał bym wykonać taki rzut to albo wobler w oku albo na drzewie,napewno nie tam gdzie miał by być 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Jak myślicie ile czasu/rzutów wykonywał ćwicząc dziennie ,aby wykonać np. taki typowy dla niego rzut spod siebie pod krzaki na odległość około 10 m?Czy używając multika okrąglaka do UL jest to łatwiejsze? Edytowane 3 Lutego 2021 przez Rodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Myślę że intensywny sezon spędzony nad takimi rzeczkami za pstrągiem tylko z castem nauczy dobrej obsługi tego zestawu.Mi akurat zajęło to dłuższy czas bo moja przygoda z castingiem rozpoczęła się od łowienia pstrągów na lekki zestaw. Zabierałem że sobą tylko zestaw castingowy żeby spining pod ręką nie korcił jak coś nie będzie wychodzić. Trzeba się poświęcić, iść w zaparte i na pewno się uda. Coś tam się człowiek nauczył różnych technik, ale jeszcze trochę czasu trzeba by spędzić do takiego operowania zestawem jak na filmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakPot Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Jak myślicie ile czasu/rzutów wykonywał ćwicząc dziennie ,aby wykonać np. taki typowy dla niego rzut spod siebie pod krzaki na odległość około 10 m?Czy używając multika okrąglaka do UL jest to łatwiejsze?A jeszcze co ciekawe to te okrąglaki przy rzucie mają posuw wodzika a to trzeba napędzić dodatkowo poza szpulą. Najważniejsza tu raczej jest duża elastyczność wędki, te kije niesamowicie się ładują. A co do umiejętności gościa to szacunek, pewno urodził się z castem w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Myślę że intensywny sezon spędzony nad takimi rzeczkami za pstrągiem tylko z castem nauczy dobrej obsługi tego zestawu.Mi akurat zajęło to dłuższy czas bo moja przygoda z castingiem rozpoczęła się od łowienia pstrągów na lekki zestaw. Zabierałem że sobą tylko zestaw castingowy żeby spining pod ręką nie korcił jak coś nie będzie wychodzić. Trzeba się poświęcić, iść w zaparte i na pewno się uda. Coś tam się człowiek nauczył różnych technik, ale jeszcze trochę czasu trzeba by spędzić do takiego operowania zestawem jak na filmie.Jakiego zestawu używasz na "castingowe" Pstragi? Właśnie niedawno rozpocząłem również taką przygode. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 W takim razie co przemawia za używaniem ,,okrąglaka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Cub Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Design. Jak zauważysz ten pan japończyk znany jako angler saito jest bardzo wystylizowany. Wszędzie simms, skóra itd. Rzutowo nowe kręcioły z szpulkami po mniej niż 5g sa na takim samym jak nie lepszym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Jak myślicie ile czasu/rzutów wykonywał ćwicząc dziennie ,aby wykonać np. taki typowy dla niego rzut spod siebie pod krzaki na odległość około 10 m?Czy używając multika okrąglaka do UL jest to łatwiejsze?Przypuszczam,że On łowi tak od dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Okraglak jest ciezszy wiec moze najlepiej wywaza mu dany kij.Czy to bedzie taki czy plaski, nie ma to raczej wielkiego znaczenia, widocznie lubi lowic okrągłymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakPot Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Okraglak jest ciezszy wiec moze najlepiej wywaza mu dany kij.Czy to bedzie taki czy plaski, nie ma to raczej wielkiego znaczenia, widocznie lubi lowic okrągłymi.Podejrzewam, że te okrąglaki są stuningowane na maksa, co zapewne pomaga. Edytowane 3 Lutego 2021 przez JakPot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Design. Jak zauważysz ten pan japończyk znany jako angler saito jest bardzo wystylizowany. Wszędzie simms, skóra itd. Rzutowo nowe kręcioły z szpulkami po mniej niż 5g sa na takim samym jak nie lepszym poziomie.No na pewno nie tylko design.Poza tym,on nie uzywa tyko starych konstrukcji Abu.Sa filmy na których operuje na przykład CC Bfs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Podejrzewam, że te okrąglaki są stuningowane na maksa, co zapewne pomaga.Gdzieś wyczytałem że szpula to Avail Microcast spool i do tego zmienione łożyska na ceramic air bearings.Kij to anglo company G411 Edytowane 3 Lutego 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Podejrzewam, że te okrąglaki są stuningowane na maksa, co zapewne pomaga.Napewno tak. Ale teraz i seryjne bfs ogarniaja wabiki 2g. Najwiekszy szczegol w dobrze ladujacym sie kiju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 I technice, niewątpliwie wypracowanej setkami godzin nad wodą. No i chyba dar od Boga. Łowi głownie woblerami, a te , jak powszechnie wiadomo wybitnymi lotnikami nie są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Trzeba się przystosować do warunków w jakich się łowi, to tyle w sumie Technika bajeczna, dla mnie najlepsze są rzuty od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 A dla mnie rolle z przynętą pod szczytówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Fascynacja tzw zachodem jest w Japonii faktem. ABU jest do dziś firmą kultową, produkowali część ich oferty nim zastąpiła ich Korea i Chiny , no i wzorowali się na niej. Cześć produkują do dziś. Na pewno ten człowiek jest wyjątkowo biegły technicznie. sympatyczny i bezpretensjonalny, ale przecież demonstruje to co było podstawą niedawno minionego stylu. Vintage! Miękki samoładujący się, szklany kij, plus kołowrotek ze sprzęgniętym ze szpulą wodzikiem - najlepszym hamulcem rzutowym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Jakiego zestawu używasz na "castingowe" Pstragi? Właśnie niedawno rozpocząłem również taką przygode. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaMultik to dam d-lite ze "stuningowaną" przeze nie szpulką i innymi łożyskami. Był to mój pierwszy multiplikator który kupiłem na początek przygody z castingiem. Kij, nic specjalnego. Węgiel, fajnie się ładujący. Nawet nie wiem co to jest bo jest złożony z dwóch różnych wędek/blanków których nazw nawet nie pamiętam ale jak dotąd spełniał moje wymagania.Spełniał, bo nie nadaje się na większe ryby, wiążą go w supeł, ale do posyłania przynęt jest dobry. Szykuje się do składania następnego kija który myślę że będzie lepiej się sprawował z mocniejszym dolnikiem. Są na pewno lepsze konstrukcje do takiego łowienia, jest nawet temat "pstrągowy casting". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Multik to dam d-lite ze "stuningowaną" przeze nie szpulką i innymi łożyskami. Był to mój pierwszy multiplikator który kupiłem na początek przygody z castingiem. Kij, nic specjalnego. Węgiel, fajnie się ładujący. Nawet nie wiem co to jest bo jest złożony z dwóch różnych wędek/blanków których nazw nawet nie pamiętam ale jak dotąd spełniał moje wymagania.Spełniał, bo nie nadaje się na większe ryby, wiążą go w supeł, ale do posyłania przynęt jest dobry. Szykuje się do składania następnego kija który myślę że będzie lepiej się sprawował z mocniejszym dolnikiem. Są na pewno lepsze konstrukcje do takiego łowienia, jest nawet temat "pstrągowy casting".Czytałem czytałem. Narazie łowie, tzn chodzę obok rzeki z kijkiem do 9g który był docelowo pod okonie i ma prawie 2m. Ładuje się całkiem ładnie ale jak będzie z rybami tego nie wiem, nic większego niż okon ok.30cm czy szczupaczek 35cm nie wyjechało. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi