rd1_68 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Fascynacja tzw zachodem jest w Japonii faktem. ABU jest do dziś firmą kultową, produkowali część ich oferty nim zastąpiła ich Korea i Chiny , no i wzorowali się na niej. Cześć produkują do dziś. Na pewno ten człowiek jest wyjątkowo biegły technicznie. sympatyczny i bezpretensjonalny, ale przecież demonstruje to co było podstawą niedawno minionego stylu. Vintage! Miękki samoładujący się, szklany kij, plus kołowrotek ze sprzęgniętym ze szpulą wodzikiem - najlepszym hamulcem rzutowym Możesz podać przykłady takich multików do UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Zależy co dla kogo znaczy ultralight - w ABU to było 1000,1500 i 2500C - albo 1600 Forell. No i teraz nieodzowny tuning.. żeby szpulka była jak piórko.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) ... nie wiem, czy Koledzy zwrócili uwagę na opis wędki: G411. Tak wychodzi 125 cm, co ułatwia stosowanie pewnych technik. Większość z ,,nas" przy takiej konfiguracji sprzętu by dała rady. Jesteśmy 01 lub L. No za wyjątkiem Krzyśka . A co do woblerów, Piotrze, to się nie zgodzę z Tobą. Są konstrukcje mało ważące i fajnie sprawdzające się w lekkim łowieniu. Sendala 1,8 grama można odstrzelić. Patrz wątek Jezioro Czerniakowskie 19, październiki, byłeś Edytowane 4 Lutego 2021 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Nie wszystkie woblery mają systemy rzutowe, ba, większość nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Jeżeli są to woblery z tej strony http://www.anglo.jp/ , to nie powinno być tak źle z ich lotnością, no może oprócz jednego modelu. Edytowane 4 Lutego 2021 przez HaDe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Witam, rzut z pod fjut albo spod fjut https://youtu.be/7vJ_qSr_2RI?t=163Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2021 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Już kilka razy widziałem ten film i za każdym razem czekam kiedy na brzegu pojawi się Lessi Taki kijek mam, taki multik mam i prawie tak rzucam ... z tym, że to "prawie" stanowi ogromną różnicę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Od 1936 roku wyłącznie "spod", a nie "z pod". rzut spod fjut Edytowane 4 Lutego 2021 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Witam, rzut z pod fjut albo spod fjut https://youtu.be/7vJ_qSr_2RI?t=163PozdrawiamNajbardziej podoba mi się muza, jak ze starych westernów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 No to w tym roku ,,odpalam" Morruma ZX 3601 -trochę tuningu (szpula i łozyska ) i będę usiłował naśladować . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Odpowiedź na pytanie czemu stosuje te a nie inne multiku jest bardzo prosta.Bo droższych u nich na rynku już (niemal) nie ma... Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Rzut spod fjut made in Polandhttps://www.youtube.com/watch?v=__HD7rCDifk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Odpowiedź na pytanie czemu stosuje te a nie inne multiku jest bardzo prosta.Bo droższych u nich na rynku już (niemal) nie ma... Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu TapatalkaEeeeeeeee, nie musi być drogo. Fun może być z samego dźwięku jaki generuje ruchomy wodzik I wbrew pozorom, to trzeba się postarać żeby zrobić bródkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Eeeeeeeee, nie musi być drogo. Fun może być z samego dźwięku jaki generuje ruchomy wodzik I wbrew pozorom, to trzeba się postarać żeby zrobić bródkę szklo.jpgCo to za kijek?Tuningowałeś ten multi-jak tak ,to w jaki sposób ,co zmieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Hubercik, jabłuszka też piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Chińskie szkło, w Ambassadeurze jest tylko lekka szpulka dołożona, można się bawić dalej, ale koszty moooocno rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Niskie profile i grafit to nasz castingowy chleb powszedni. Większość polskich miłośników z powodów najzupełniej oczywistych tradycji nie kultywuje.. bo ich nie mamy No to się sztukuje.. tak jak Japończycy. Może ten stan zmieni się.. jak aliexpress zauważy zainteresowanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Hubert jakie parametry tego kijaszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Ciekawy jestem czy na Ali jest dostępna jakaś lekka szpula do 2500c, może komuś się rzuciła w oczy bo ja szukałem ale nie znalazłem. Oczywiście jest avail ale może są jakieś zamienniki. Nie żeby była niezbędna bo 2500 całkiem dobrze sobie radzi z ori szpulką ale lżejsza zawsze lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Pytanie za 100 pkt. To 150 centymetrowy przeszczep z muchowego blanku w kl. 3. Jak multiplikator pozwoli, to 3 g . lotnymi przynętami można rzucać bardzo precyzyjnie. Czy da się lżej, to nie wiem, bo nie rzucałem Zestaw ze zdjęcia posyła bezproblemowo 5 cm wahadełko Krzyśka Gżybka (raczej w kategorii niekoniecznie lotnych przynęt) przy moich umiejętnościach do 17 m. Bez ceramiczynych łożysk, łożyskowanych cogwheelów, etc. Arek, wydaje mi się, że do takiego cukierka, to nie ma co się bawić w półśrodki. Ja bym inwestował w Availa. Edytowane 5 Lutego 2021 przez HaDe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Niskie profile i grafit to nasz castingowy chleb powszedni. Większość polskich miłośników z powodów najzupełniej oczywistych tradycji nie kultywuje.. bo ich nie mamy No to się sztukuje.. tak jak Japończycy. Może ten stan zmieni się.. jak aliexpress zauważy zainteresowanie Czyli nie wyzbywać się szklanego Megabassa? (choć nie w kategoriiUL) Edytowane 5 Lutego 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Ciekawy jestem czy na Ali jest dostępna jakaś lekka szpula do 2500c, może komuś się rzuciła w oczy bo ja szukałem ale nie znalazłem. Oczywiście jest avail ale może są jakieś zamienniki. Nie żeby była niezbędna bo 2500 całkiem dobrze sobie radzi z ori szpulką ale lżejsza zawsze lepszaZ miesiąc temu były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 BOB - szklak jest jak kurs eksternistyczny w specjalności casting 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Ciekawy jestem czy na Ali jest dostępna jakaś lekka szpula do 2500c, może komuś się rzuciła w oczy bo ja szukałem ale nie znalazłem. Oczywiście jest avail ale może są jakieś zamienniki. Nie żeby była niezbędna bo 2500 całkiem dobrze sobie radzi z ori szpulką ale lżejsza zawsze lepszaProszę bardzo https://pl.aliexpress.com/item/4000331023760.html?spm=a2g17.12010612.8148356.7.52875d63I5wGWw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi