hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Witam, czy da się coś z tym zrobić aby nie skrzypiał. Przy każdym podbiciu przynęty są takie trzaski, jest to trochę denerwujące i dlatego mam pytanie. Czy można jakoś temu zaradzić. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam załączam link do filmu jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 w środku powinna być rurka , która wypełnia pustą przestrzeń stąd te odgłosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Czy ten uchwyt jest zamontowany już na blanku , czy sam uchwyt testujesz ???? bo na tym filmie nie widać nic poza uchwytem ...Jeżeli zamontowany , to tylko pozdrowić "budowniczego" , jeżeli przed montażem , to raczej normalne do chwili sklejenia ...Jeżeli zamontowany , aby to zrobić poprawnie trzeba by było rozwalać wszystko i składać na nowo ...Jeżeli na nowo , to połowa materiałów do wyrzucenia ... i koszty rosną ... ... a jeżeli to sam uchwyt , to śpij spokojnie ... Edytowane 5 Lutego 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 To jest wędka Mikado kamisori zander 2,1 do 35g. Seryjny kij i żadnej rurki tam nie ma. Jest wklejone na blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 To jest wędka Mikado kamisori zander 2,1 do 35g. Seryjny kij i żadnej rurki tam nie ma. Jest wklejone na blank.mi to wygląda jakby właśnie nie było wklejone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 blank powinien wypełniać całą wolna przestrzeń w tym uchwycie ( fuji TVS) , jeśli jest zbyt mała średnica blanku daje się rurkę woven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Tylko co teraz z tym zrobić? Ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) To co napisałem powyżej .... " Jeżeli jest zamontowany ... " Edytowane 5 Lutego 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 do sezonu jeszcze trochę , więc reklamacja lub demontaż , i budowa od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Nie mam już paragonu, więc lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 kijek jedna część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Nie, dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Zdaję sobie sprawę, że dla osób które robią sobie sami wędki to pewnie żaden problem i chwila roboty. Jak zobaczyłem jakie koszty są nowego uchwytu, korka, lakieru itp. to trochę zaczyna to być mało opłacalne dla jednorazowej przygody. Kij nie należy do super drogich a nie chcę wydawać jeszcze raz tyle aby wymienić uchwyt. Szkoda bo wędka całkiem sympatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Zrób zdjęcie , w taki sposób żeby było widać całą rękojeść.Przynajmniej tak , aby było widać co jest przed jak i za uchwytem .... może coś wymyślimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Nie mam już paragonu, więc lipa Nie musisz mieć paragonu. Masz 2 lata od momentu zakupu, a nawet blisko 3 żeby reklamować wędzisko z tytułu rękojmi. Edytowane 5 Lutego 2021 przez Wojtek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 wyślij mi na priv nr tel , podjechał byś do mnie i może coś wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 5 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Przez moje ręce przeszły 3 sztuki Kamisori i wszystkie tak trzeszczą na uchwycie.Pisałem o tym w wątku Mikado. Mimo, że podstawowe moje kije to customy i takich cudów tam nie ma to jakoś szczególmie mi to nie przeszkadza bo to w końcu tanie seryjne wędki, które i tak są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Uchwyt zamontowany na rurce. Skrzypi między rurką a uchwytem. Na szybko to delikatnie odchylić uchwyt od rurki czymś płaskim, np nożem i zalać kropelką/super glue. Lepiej to podkleić żywicą, bardziej elastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Ja bym spróbował wpuścić za pomocą strzykawki z igłą klej epoksydowy, nie wiem jak jest w tym uchwycie, czy są puste przestrzenie między rurką a uchwytem, jesli tak, to można by było wywiercić małe otworki we właściwych miejscach i wpuścić.klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Niestety nie ma tam rurki, uchwyt jest klejony bezpośrednio do blanku. Z każdej stronu jest szczelnie przyklejony do blanku a środek pusty dlatego przy pracy wędziska skrzypi. Pozostaje albo rozbiórka wędki albo sprobować nawiercić jakieś dziury i spróbować wcisnąć kleju. Moze na jakiś czas pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) Po zdjęciu widać, że jest użyta rurka o podobnym wyglądzie do blanku więc pomysł ze strzykawką jest bardzo dobry Edytowane 7 Lutego 2021 przez ŁukaszK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) Widać że uchwyt mocno pracuje. Wydaje się, że podważenie go wąskim niezbyt ostrym nożykiem lub stępioną żyletką pozwoli wprowadzić między ścianki rzadką żywicę epoksydową.Jeśli nie, pozostaje (poza oddaniem w ramach rękojmi) zapodać po kropli oleju silkonowego, co powinno wyeliminować skrzypienie. Jednak porządne wklejenie wydaje się lepszym rozwiązaniem. Edytowane 7 Lutego 2021 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi