Skocz do zawartości

Odeszli [*]

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

Errata:

- napisałem zginą,

- winno być zginął.

Przepraszam. :(

1. większa połowa z tych co czytali i tak nie zauważyła B) ,

2. z tych co zauważyli połowa uważała że tak powinno być,

3. PESEL ma swoje prawa, a bycie TETRYKIEM zwalnia Cię od stosowania wszelkich reguł,

4. zawsze możesz powiedzieć że to pisał Twój  sekretarz, albo rzecznik prasowy....

Edytowane przez slawek_2348
  • Like 1

A kto to?

Gdybyś pokusił się o otwarcie linku, wiedziałbyś. :angry:

Ps

Na marginesie, zadziwia że nie zdobył się nikt na postawienie znaczka [*]. Przykre... :(

Edytowane przez Alexspin

Ale czytający wiedzą, że odszedł do Pana Cormac MacCarthy. Postać z kultury mniej popularnej..    

Właśnie o to chodzi i dlatego pytałem przy tym skoczku kto to taki, żeby wspominać go na łamach niszowego forum niezwiązanego z tematyką profesji zmarłego.

• Like 4

Ale czytający wiedzą, że odszedł do Pana Cormac MacCarthy. Postać z kultury mniej popularnej..    

Przykład pisarza, który za pomocą prostych dialogów, niepozornej fabuły, potrafił stworzyć wielkie dzieła. Piewca apokalipsy i ciemnej strony ludzkiej duszy. Mrocznego, ponurego, zdegenerowanego świata, gdzie życie ludzkie nie ma żadnej wartości. 

28 czerwca ukażą się dwie ostatnie książki mistrza - „Pasażer” i „Stella Maris” 

[*]

Edytowane przez asafa
  • Like 2

...i niesamowitą "Drogę" z Viggo Mortensenem.

Moje odczucia po przeczytaniu obu książek a następnie oglądnięciu filmów były rożne. Ekranizacja Drogi mocno mnie rozczarowała. Książka kapitalna więc potencjał niewykorzystany. Natomiast "To nie jest kraj dla starych ludzi" i rola zwłaszcza Javiera Bardema, to był majstersztyk ????

Edytowane przez asafa
  • Like 4