Skocz do zawartości

Odeszli [*]

Bootleg

Rekomendowane odpowiedzi

@RokiFishBoa

Długa glizda, prosto z ziemi. Obowiązkowo czerwona – jak by to miało jakieś znaczenie.

No bo ma. To chyba pierwsze z moich wędkarskich odkryć, jeszcze za dzieciaka. Na te zwykłe szaro-różowe dżdżownice prawie nic nie brało, wystarczyło zmienić na czerwonego gnojaka, czy rosówkę i zaczynało coś się dziać.
[*]

• Like 2

Też miałem takiego ,,wujka Benka" - tylko mój zabierał zawsze ze sobą jest ,,połówkę " na ryby - ale słynął z tego ,że pomimo ,ze żyłka 0,35 bez przyponu, ogromny haczy ( a na nim rosówka lub w ostateczności glizda - ale tylko kopana!)  i korek od wina za spawki ( o wędce i kołowrotku nie warto wspominać) to wiadomo było ,że tak natrzaska ryb jak nikt inny. Bo chłop do ryb miał szczęście ogromne. 

• Like 1

Odszedł prezydent kraju, którego w sumie nie powinno być...ale kiedyś spotkał się z naszym kardynałem...tak poza programem wizyty..no szacun odważny gość [*]

Jimmy Carter. Odszedł prezydent kraju, którego w sumie gdyby nie było( kraju) nasze kości dawno bielałyby gdzieś w Azji. Odszedł człowiek, który powinien być kaznodzieją a nie prezydentem. Człowiek bez cywilnej odwagi , który nie sprzeciwił się haniebnym słowom innego prezydenta wygłoszonym w jego obecności. Człowiek który zapewne był dobry i chciał dobrze ale nie potrafił. Niech mu ziemia lekką będzie. 

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 2

• 2 tygodnie później...