darekl Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października No co jest, panowie - żaden working class hero, nie koitnął?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Po co ten wpis? Słabe to akurat... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Nie. Popkultura śmiercią stoi, śmierć to jej krew. Wyobraź sobie, oldziu, kino bez gór trupów. A po zgonie jej herosi momentalnie szlachetnieją i jako chluba ludzkości, natychmiast przechodzą do kanonu świętych. Co w tym słabego, że pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października "Ciemność pochłania jednako plebs i cezarów... " Kino opowiada o różnych kwestiach akurat, więc nie jest to trudne do wyobrażenia. Dlatego nie wiem po co to przytoczyłeś.Ten wątek ktoś założył, parę osób wpisało tu o kimś - również Ty. Czy forum wędkarskie to miejsce na taki wątek? Ja nie wiem i nie moja brocha. Ale Twój wpis o wywoływaniu kogoś czy czasem nie "koitnął" to dla mnie słabe i tyle. Co do tego ma popkultura właściwie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października Z tego co widać, to jednak najchętniej szlochamy nad losem "working class hero". Bo ich śmierć jest wielkim medialnym wydarzeniem. Świat potrzebuje doniosłych wydarzeń, a nie jakichś mało znaczących, systemowo niemedialnych, banalnych śmierci. Stąd pytanie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Ale po co, ale czemu tutaj? Znajdź jakiś inny nurtujący ciebie życiowy temat i jestem pewien, że nie będziesz miał z tym problemu. Nie brnij, nie brnij dalej Sławku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Nie brnę, BOBie - ino nowoczesną prawidłowość zauważam. Pod tytułem - celebryci odchodzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Tak, po prawdzie, Sławek ma rację. Stworzyliśmy sobie "tablicę nekrologów". Potrzebną, bo? Bo jak nie ma o czym, to chociaż to?Rozumiałbym, gdyby chodziło o osoby ze światka naszego, wędkarskiego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Stawianie zmarłemu świeczek ma na celu rozjaśnić drogę do zbawienia. Czy uważacie, że stawianie wirtualnych świeczek rozświetla tę drogę? Czy zbawienie znajduje się na końcu światłowodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października (edytowane) Tak, po prawdzie, Sławek ma rację. Stworzyliśmy sobie "tablicę nekrologów".Potrzebną, bo? (...) Czy potrzebna ? Tak. Raz ze względów praktycznych. Przed powstaniem "tablicy" Co rusz powstawał nowy watek po odejściu jakieś ważnej dla kogoś osoby. Dwa jeśli ktoś ma taką wrażliwość i jest odchodząca osoba dla kogoś jest ważna to niech da temu wyraz choćby symboliczną świeczką. Sam nie stawiam świeczek, jeśli już napiszę parę słów.Sławku !Myślę że mimo wszystko i pewnych racji z którymi się częściowo się zgadzam to uważam za niestosowne co napisałeś w poprzednich postach. Nie krytykuję Twoich poglądów ale to miejsce, mimo że tylko na forum wędkarskim, poświęcone jest pamięci. Każde odejście jest smutne, każdy dla kogoś był bliskim, czyjeś poglądy nawet jak tak różne od naszych stanowiły bądź jeszcze stanowią istotną część życia. Pozwólmy w spokoju wspomnieć tym dla których to ważne tych którzy odeszli Edytowane 8 Października przez Marcin Rafalski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października (edytowane) Zaś tam, jak niektórzy mawiają????. Tablica, która w intencji, być może miała przyświecać celom, o których wspomniałeś, stała się kalką (głównie), dla informacji, powszechnie dostępnych, nie tylko w necie. Edytowane 8 Października przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Śmierć jest ciężkim tematem do rozmowy, ale póki co nie jest tabu. I nie chodziło mi - co chyba łatwo zauważyć - o sposób jej uhonorowania, ile o wybór tych lepszych, bardziej wartościowych, zdecydowanie nośniejszych medialnie. Z żalem okazanym, czysto formalnie, ale jakże mocno integrującym, utwierdzających społeczność w dokonanych wcześnie wyborach. Według opinii publicznej; straszliwie tożsamościowych i kulturotwórczych oraz niesłychanie wartościowych. Nawet jeśli to ostentacyjny erzatz. Za życia i po śmierci są cisi i bezpodstawnie głośni, czyli lepsi i gorsi.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Diane Keaton [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października https://youtu.be/W1eY1Yyvf1Y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października [*] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Stawianie zmarłemu świeczek ma na celu rozjaśnić drogę do zbawienia.Czy uważacie, że stawianie wirtualnych świeczek rozświetla tę drogę? Czy zbawienie znajduje się na końcu światłowodu?A czy jak wyjmę światłowód z routera i zaświecę latarką to się zaliczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Jak wyjmiesz światłowód z routera, jest szansa że twoja absencja rozświetli to forum pięknym blaskiem. Czego sobie i innym forumowiczom serdecznie życzę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Fiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października (edytowane) Jak wyjmiesz światłowód z routera, jest szansa że twoja absencja rozświetli to forum pięknym blaskiem. Czego sobie i innym forumowiczom serdecznie życzę.Możesz zrobić to samo spoglądając w lufę nabitego pistoletu i pociągając za spust A tak swoją drogą... to na tym forum nie jestem do końca dobrowolnie. Bo pewien osobnik nie chce mi usunąć konta Ale jak już jestem to zragebaituje chętnie kilku głupiomądrych tu i tam...Nie powiem, bo czytanie tych farmazonów które piszecie codziennie w wątkach jest momentami lepsze niż najlepsza komedia Wiedza zdobyta chyba zza komputera a nie znad wody.Rozsiewana z jednego na drugiego jak zaraza Mam tylko nadzieję, że sami tego nie wymyślacie Bo to już bym podciągnął pod bardzo podejrzane choroby psychiczne czy przewlekłe zapalenie mózguTak zwany, nieskończony kontent Edytowane 12 Października przez Umbra The Sidewinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Dobrze,ze blysnales swoja wiedza o polowie ryb:) you are a shooting star we see, vision of ecstasy" when you hold us we are alive like diamond in the sky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października A tak swoją drogą... to na tym forum nie jestem do końca dobrowolnie. Bo pewien osobnik nie chce mi usunąć konta Bardzo przepraszam, miałem trochę na głowie w związku z kolejnym podejściem do migracji forum ale już nadrabiam zaległości. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października Właściwie nigdy nie brakuje mi weny na ostrą ripostę, ale bywają takie chwile, że palce zawieszają mi się nad klawiaturą ... na całe szczęście 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi