piotrrd Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Panowie przez pięć lat bardzo intensywnego karpiowania sytuacja zmusza mnie do krótkich wypadów. Jeśli krótkie wypady to drapieżniki. Jeśli drapieżniki to u mnie 99% obrotówki piąteczka. Zwykłe klasyczne czyli granice 14-16g. Wypadłem z obiegu i potrzebuję nowy zestaw. Kij najlepiej seryjny, ale jaki ? (Wędkowanie z brzegu)Multik curado 151DC czy jednak ta gramatura to trochę za mało? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Obrotówka nr5 14-16g są cięższe, inna sprawa głębokość łowiska szybkość ściągania. Kije znajdziesz, koledzy podpowiedza, ja że swojej strony zapytam obrotówka nr5 12-16g+ nie lepiej zwykły spinning.Shimano Yasei, Savage Gear z Dam-a znajdziesz tanie serie ale co komu trudno tak doradzić.A ja odwrotnie w tym roku spróbowałem dwa razy "karpi" i chyba na tym się nie skończy. Edytowane 6 Lutego 2021 przez Mirek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Karpie to tylko dodatek .... ta forma relaksu jest niesamowita. Co do kija wybór nie jest taki prosty. Nie może to być pała, ale musi mieć moc. Myślałem o St. Croix mojo inshore, niestety pomacania nie mam możliwości. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi