czocho Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 ...to chyba nie znasz cen shimano szczególnie wyższych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Znam ceny do szymonów tylko nie jest to połowa ceny nowego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 ...ja zapłąciłem za penna z przesyłką pewnie 370-380...wiec dla mnie to i tak 1/3 ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Według mnie akurat penn ma tak atrakcyjną cenę, ponieważ nie ma tej szpulki w zestawie. Bezczelnością producentów jest dla mnie jednak wypuszczanie kołowrotka za 3-5 tys PLN bez szpuli zapasowej. Zapewne myślą, wydał 3-5 tys wydał kolejne 500pln na szpulę. Kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Dzięki Robert za odp co do nawijania na 2 szpulki to prosta sprawa najgorsze jest to że ciężko w Penn'ach o zapasowe szpulki Nie taka ciezka jesli masz inny kolowrotek z dwiema szpulkami badz 2 z jedna nawijasz na penna pletke pozniej pod rant zylke, przewijasz na inny kreciol nie koniecznie penna i na zapas tego krecka pozniej jedziesz z tym na penna i masz po rant pletke bez wyliczen , warto kupic najtanszy kolowrotek plastic bombastic za 30zl ale z 2 duzymi szpulami by sluzyl tylko i wylacznie jako przewijak pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Nie taka ciezka jesli masz inny kolowrotek z dwiema szpulkami badz 2 z jedna nawijasz na penna pletke pozniej pod rant zylke, przewijasz na inny kreciol nie koniecznie penna i na zapas tego krecka pozniej jedziesz z tym na penna i masz po rant pletke bez wyliczen , warto kupic najtanszy kolowrotek plastic bombastic za 30zl ale z 2 duzymi szpulami by sluzyl tylko i wylacznie jako przewijak pzdrNie musisz drugiego młynka kupować. 2 Szpulki po plecionce/żyłce, kawałek śruby z nakrętkami i wkrętarka. Plecionkę + podkład na kołowrotek. Wkętarką na pierwszą szpulkę. Póżniej na drugą i z powrotem na młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 No niby tak chłopaki, ale po takich manewrach to pletka będzie pewnie tak skręcona że przy zarzucie kij mi z ręki wyrwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenti20 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ja swojego reklamuje.Dostał luzu na korbie i stuka.Byłem w sklepie kolega jak go zobaczył to sie zaśmiał .Miał tak samo i kilka dni temu odesłał swojego.Mówił że wyszła wadliwa seria i że jak odsyłał to nie był pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 lepiej nawijać na drugi młynek bo wtedy się tak nie skręca przy przewijaniu. Chłopaki jak się uda to zrobię prawdziwy test SSV. Model 4500 będzie szedł pod sumowy vertical z plecionka około 0,43 mm. Zobaczymy co jest warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 zna któryś z Was ten sklep internetowy?:http://stores.ebay.pl/Abella-Fishing-Shop/Spinning-Reels-/_i.html?_fsub=3335911017&_sid=1109483127&_trksid=p4634.c0.m322ma kobieta i Slammery i Spinfishery i wezmę i se kupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payara Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 zna któryś z Was ten sklep internetowy?:http://stores.ebay.pl/Abella-Fishing-Shop/Spinning-Reels-/_i.html?_fsub=3335911017&_sid=1109483127&_trksid=p4634.c0.m322ma kobieta i Slammery i Spinfishery i wezmę i se kupe To jest polski sklep i z tego co sie orientuję sprzedają także na Allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 jest też na allegro... abella7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Byłem krótko posiadaczem 3500. Jakieś 2-3 dni zanim go odesłałem. Był lekko używany, kupiony na Ebay. Kręcił się ciężko, żeby nie powiedzieć bardzo ciężko. Wiem podobno ten typ tak ma ale po użytkowaniu średnich modeli Shimano czy tez SPRO Blue Arc było to nie do przyjęcia. Miał też inną przypadłość. Mianowicie pręt, drut kabłąka ruszał się delikatnie od strony rolki w miejscu gdzie jest umiejscowiony. Sprawiało to lipne wrażenie dla tak podobno mocarnego sprzętu. Wrócił do właściciela. Czy tez to macie? Pytam się ponieważ mam ochotę na 4500 z racji większej szpuli (mowa o średnicy). Wędkuję w słonej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Mój 3500 nie ma żadnych z twoich objawów, widocznie trafiłeś na jakiś bubel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Sacha; Abella7 , to jest super sklep, dobre ceny i bardzo profesjonalne podejście. Kupowałem już 2 razy i na pewno skorzystam.Bardzo miły kontakt i wszystko ok. Nie traktujcie tego jak reklamy..proszę !. Edytowane 6 Lutego 2014 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 No i skorzystałem.Kupiłem wczoraj SSV 3500. Pracuje pięknie. Czuć moc tej maszynki.Jest to mój drugi Penn. Mam jeszcze Atlanis 4000 (przełożenie 5;8) i pracuje leciuteńko jak zabaweczka) .Ten jak chwilę się pokręci , również nabierze lekkości . Przełożenie 6;2 i jest super.Żadnych luzów, otarć części pracujących. Chodzi świetnie. Wczoraj kręciłem celowo 2 godziny (przydatne przy oglądaniu telewizji...uspokaja .. ).Moim skromnym zdaniem...mój drugi udany kołowrotek Penna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 No i skorzystałem.Kupiłem wczoraj SSV 3500. Pracuje pięknie. Czuć moc tej maszynki.Jest to mój drugi Penn. Mam jeszcze Atlanis 4000 (przełożenie 5;8) i pracuje leciuteńko jak zabaweczka) .Ten jak chwilę się pokręci , również nabierze lekkości . Przełożenie 6;2 i jest super.Żadnych luzów, otarć części pracujących. Chodzi świetnie. Wczoraj kręciłem celowo 2 godziny (przydatne przy oglądaniu telewizji...uspokaja .. ).Moim skromnym zdaniem...mój drugi udany kołowrotek Penna.No po tak długich, wyczerpujących testach, godzinach nad wodą, setkach forsownych holi, moczeniu w wodzie, tarzaniu w piachu możesz być pewny, że to udany kołowrotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 pional2000; Po co te nadęcie i farsa.Sprawdzonego mam Atlantisa4000 i jest to kozacki kołowrotek.Ten , oczywiście kręciłem i sprawdzałem w domu przez 2 godziny i to chyba oczywiste , że nie wydaję końcowej oceny ale mam również skalę porównania.Widzę , że masz gorszy dzień. Bywaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Kolego Zyga102 sam sobie odpowiedziałeś "Po co te nadęcie i farsa."Rozbawił mnie szalenie Twój post, który zresztą nawet polubiłem. W moim komentarzu nie było nic obraźliwego. Odrobinę dystansu.Dziękuję bardzo, "bywam" świetnie dzisiaj i dawno nie miałem tak dobrego dnia nawiasem mówiąc. Również dzięki Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Dobrze , masz może i rację. Mam czasem przesyt mądralińskich bez pojęcia i może dlatego tak zareagowałem.Spoko....też Cię lubię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Wracając do Spinfishera mam ochotę na 4500, jednak po doświadczeniach z 3500 mam wątpliwości. Mam Sargusa 4000, który robi brody na plecionce niesamowite. Spinfisher którego miałem przez chwilę świetnie nawijał. Duży postęp. Obecnie użytkuję dwa Blu Arc 940 około 2 lata. Świetne kołowrotki. Jednak potrzebuję do wyważenia kija 3,0m kołowrotka o masie ok 400g. W Spinfisherze przeraża mnie ta dość ciężka praca w porównaniu do chociażby SPRO. Zastanawiam się czasem czy sam sobie nie stwarzam sztucznie problemu. Lubię SPRO na jakość nawoju i lekką pracę. Wędkuję w Morzu Północnym i nie narzekam specjalnie na owe Blue Arc. Były ze mną i na Bornholmie. Zaliczyły kilka kąpieli i działają. Czego można więcej oczekiwać od kołowrotka za ok 400PLN? Dwóch sezonów pracy w moich warunkach? Nie twierdzę jednak, że ktoś inny mógłby je zajechać w tydzień. Pozdrowienia dla Standerusa. Teraz konkluzja. Po co walić w mur głową skoro mogę kupić Ryobi Arctice 5000-6000 bez obawy o lekkość pracy? Ja prawie zawsze po powrocie z ryb płuczę kołowrotek pod kranem. Czy jest sens ładować się w Spinfishera? pozdrawiam Koleżanki i Kolegów Edytowane 9 Lutego 2014 przez pional2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Mówisz o lekkości kręcenia. One naprawdę lekko póżniej ( po przysłowiowym ) dotarciu pracuję.I nie porównujmy pracy kołowrotka 5;1 z takim 6,2;1 . To jednak inne przełożenia. Atlanis ma 5,8;1 i naprawdę lekko kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pional2000 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Atlantisa do dziś żałuję, że nie kupiłem jak byl w promocji -50% za rogiem. Co do lekkości celowo kupiłem używany Spinfisher żeby okres rozbiegu mieć za sobą asekuracyjnie wiedząc, że jak coś to go odeśle. Tak się właśnie stało. Edytowane 9 Lutego 2014 przez pional2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Pewnie już gdzieś zostało wspomniane, ale to co cechuje Penna Spinfisher czy też Slammer do konkurecji to przełożenie i bebechy. Nie ważne czy mamy lekką przynetę czy też naprawdę ciężką, to podczas zwijania pracuje tak samo (czytaj: lekko kręci się podczas prowadzenia ciężkich przynęt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Sacha; Abella7 , to jest super sklep, dobre ceny i bardzo profesjonalne podejście. Kupowałem już 2 razy i na pewno skorzystam.Bardzo miły kontakt i wszystko ok. Nie traktujcie tego jak reklamy..proszę !.Zgadza się, byłem jakoś pod koniec stycznia chyba i kupiłem. A tu http://boddenangler.de/Penn-Slammer-460_1 jest za jakieś 270-280 plz + przesyłka 12 euro i nie wiem czy z rozpędu drugiego nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi