Skocz do zawartości

Żelastwo ViśniowY

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dziś warunki na prawdę były dla osób że tak powiem z delikatnym "jebnięciem" w głowę , bo nikt normalny nie stal by przy -7 stopniach i mrożącym północnym wietrze od samego rana nad rzeką , skrobiąc co kilka rzutów przelotki i wyzywając do siebie "co ja tu ku**a robę" ! :D Po około godzinie chciałem się poddać i ruszyć do domu i nagle potężny strzał około godziny 9:30 w obrtówkę dał do zrozumienia " ciężko jest ale one to lubią i tu są ". Po kilku godzinach biczowania nagle po godzinie 13:00 gdy słońce wyszło zza chmur przy mega lampie kolejne uderzenie ! SIEDZI ! Od razu cały mróz i zimno przestały przeszkadzać :) Uwiesiło się piękne świeże sreberko na obrtóweczkę niedawno zaprojektowaną czyli "ala Comet" , które można zobaczyć wyżej.

Zdjęcia słabej jakości ponieważ bateria już była na wyczerpaniu w ten mróz a słońce tak się odbijało od tego srebra to "strzelałem" jak leciało :)

W6e0LxK.jpg
FwRz7Hl.jpg

Pozdrawiam V. !

• Like 4

Piękna historia wydarzyła się u mnie ostatnio :) W zeszłym tygodniu spotkałem nad rzeką na swoim odcinku młodego adepta trociowania Mateusza , który samotnie łowił sobie na Słupi podczas ferii zimowych. 

Po krótkiej rozmowie sprezentowałem mu 2 obrotówki . Widziałem że chłopak , który przyjechał z Warszawy na ferie zabrał ze sobą spinning i jest pełen zapału żeby dopaść rybkę. Na jedną z obrotówek dzień wcześniej miałem małego srebrniaka (zdj. poniżej). Tydzień później wybrał się on na Drwęcę i na tę samą obrotówkę , którą mu podarowałem i sam miałem rybkę dostał pięknego kelta troci 79cm. BRAWO !

ch1NiuM.jpg

jnINQLT.jpg

Pozdrawiam V.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dobry wieczór czy znalazło by się coś na zbliżający się trociowy sezon ?? Przyznam się od razu że poza czytaniem informacji w internecie nie mam kompletnie żadnego doświadczenia. Wiem tylko że będę obławiał małą rzeczkę jakieś 2m głębokości.

Jestem otwarty na wszelkie sugestie ???? za co z góry dziękuję ????

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dobry wieczór czy znalazło by się coś na zbliżający się trociowy sezon ?? Przyznam się od razu że poza czytaniem informacji w internecie nie mam kompletnie żadnego doświadczenia. Wiem tylko że będę obławiał małą rzeczkę jakieś 2m głębokości.

Jestem otwarty na wszelkie sugestie za co z góry dziękuję

Zapraszam na prv.