Skocz do zawartości

Bobrowniki Wielkie k/Tarnowa

Ektom

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy tam nie łowiłem, słyszałem jednak opinie, że obecnie stawy te są puste. Związek ich ponoć nie zarybia i dlatego są udostępnione bez dopłat. Byłem jesienią w okolicy niestety bez wędki ale podjechałem żeby się trochę rozglądnąć i pierwsze wrażenie raczej pozytywne choć woda faktycznie wyglądała na martwą, no i żadnych wędkarzy ani nawet śladów, że ktoś tam łowi a stawy dość duże, chyba głębokie. Pewnie poświęcę im część tego sezonu skoro piszesz, że są tam chociaż okonie.

Te stawy przy drodze dojazdowej do starego promu (na północ od tej drogi) okonie i szczupaki, łatwiej o okonia.

Te dwa stawy na zachód od cmentarza powiedział bym że są bardziej szczupakowe, szczególnie ta wąska kiszka po lewej stronie przed żwirownią, dostęp do tego stawu masz od strony wschodniej i południowo wschodniej bo dalej to ochrona żwirowni Cię pogoni.

Te stawy przy drodze dojazdowej do starego promu (na północ od tej drogi) okonie i szczupaki, łatwiej o okonia.

Te dwa stawy na zachód od cmentarza powiedział bym że są bardziej szczupakowe, szczególnie ta wąska kiszka po lewej stronie przed żwirownią, dostęp do tego stawu masz od strony wschodniej i południowo wschodniej bo dalej to ochrona żwirowni Cię pogoni.

Cześć czy na te wspomniane stawy nie trzeba mieć karty wędkarskiej???

Nie łowiłem z żadnego środka pływającego na tych stawach.

Na w/w stawy trzeba mieć kartę wędkarską oraz wykupione zezwolenie na rzeki, ponieważ stawy leżą w międzywalu Dunajca i bywają zalewane (nie licząc ostatnich dwóch lat). Przypuszczam że w tym roku woda pośniegowa zaleje właśnie te stawy z cała żwirownią. Tym bardziej że prognostycy mówią że w tym roku wiosny nie będzie, tylko przyjdzie od razu lato.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...