Michal_ Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Coż, popisalem ze sklepami, popisałem z dystrybutorami, nikt nie jest chętny do wspópracy, sprzedawcy z ebaya ponadwymiarowych też nie wysyłaja. Wiem że są tu użytkownicy mieszkający, bądź przebywający czasem w Stanach. Chciałbym sobie kupić kijek co w tansporcie będzie miał chyba 2m (muszę jeszcze sprawdzić). Kwestia dobrego zapakowania kija i wysłania go do Polski. Prywatna wysyłka to też i cło odpada. Jakby ktoś miał możliwości i czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Tu masz jakieś rozwiązanie, może ci pomoże https://carrierwise.com/pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Ja ostatnio wysyłałem kilka wędęk przez https://www.polamerusa.com, ale ceny zabijają, 6' tuba teleskopowa plano, w środku 3 wędki owinięte folią bąbelkową. Koszt przesyłki kolo $70-80 paczką lotniczą. Idzie około tygodnia, w Polsce przesyłkę obsługuje DPD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Od lat korzystam z DOMAshipping, zero cła i podatku, często wysyłają wcześniej niż zdążę zapłacić.Konsolidują paczki, raz trzymałem jedną paczkę u nich 3 miesiące i żadnego problemu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 DPD to raczej pewne cło mimo że przesyłka prywatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Od lat korzystam z DOMAshipping, zero cła i podatku, często wysyłają wcześniej niż zdążę zapłacić.Konsolidują paczki, raz trzymałem jedną paczkę u nich 3 miesiące i żadnego problemu nie było.Paczki typu jednoskład 2,59 m też ogarniają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Tu masz jakieś rozwiązanie, może ci pomoże https://carrierwise.com/plkorzystałem i słabo to wspominam. W Pl dalej jest to polamer który na siłe wciska cło.Stracili we mnie klienta na zawsze. Edytowane 11 Lutego 2021 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 To nie polamer wciska cło tylko celnik który tam siedzi. Cała zawartość kontenera jest wykładana w obecności celnika na taśmę i hej do prześwietlarki. Żeby się nie za bardzo przyzwyczaił to co kilka dni/tygodni jest nowy. W UPS, na poczcie polskiej wygląda to podobnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Na kilkanaście paczek, które dostałem ze Stanów odkąd jestem w PL (ponad rok), żadna z przesyłek nie była oclona. Mowa o wysyłce polamerem, z domą powinno być podobnie - to dwie największe "polonijne" firmy wysyłkowe w US. W paczkach było wszystko od nowych ubrań, przez wędki, wodery, elektronike, etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Na kilkanaście paczek, które dostałem ze Stanów odkąd jestem w PL (ponad rok), żadna z przesyłek nie była oclona. Mowa o wysyłce polamerem, z domą powinno być podobnie - to dwie największe "polonijne" firmy wysyłkowe w US. W paczkach było wszystko od nowych ubrań, przez wędki, wodery, elektronike, etc.Wędki typu jednoskład 2,59 m też kupowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 11 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Tak jak pisałem na początku wątku, przewoźnicy to nie problem, kwestia znalezienia osoby, która potrafiłaby należycie zapakować, nadać paczkę i by się jej chciało. Oczywiście gratyfikacje do dogadania. Ja niestety nie mam znajomych w Stanach, to muszę szukać. Edytowane 11 Lutego 2021 przez Michal_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Wędki typu jednoskład 2,59 m też kupowałeś ? Najdłuższy jednoskład jaki wysyłałem miał 6', albo 6'6". Myślę, że i dłuższy nie będzie problemem, ale wtedy sama przesyłka Polamerem będzie pewnie w okolicach $100. Polecam napisać do nich bezpośrednio do Stanów:Zakupy z Polski:Tel.: 773.774.2784E-mail: mailorder@polameronline.comWeb: www.taniestany.com Tak jak pisałem na początku wątku, przewoźnicy to nie problem, kwestia znalezienia osoby, która potrafiłaby należycie zapakować, nadać paczkę i by się jej chciało. Oczywiście gratyfikacje do dogadania. Ja niestety nie mam znajomych w Stanach, to muszę szukać. Co do pakowania, 98% wędek w Stanach przychodzi w super twardych tubach z grubego kartonu. Mimo wszystko na taką podróż polecam tuby plano z pvc, bo różnie bywa na takich dystansach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Panowie, czy korzystał ktoś z firmy organizującej wysyłki do kraju, w przypadku zakupu w sklepie w USA, który nie wysyła do Polski? Jakieś doświadczenia, przemyślenia, polecenia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Panowie, czy korzystał ktoś z firmy organizującej wysyłki do kraju, w przypadku zakupu w sklepie w USA, który nie wysyła do Polski? Jakieś doświadczenia, przemyślenia, polecenia mile widziane.Przeniosłem Twój post do wątku, w którym znajdują się już takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Witam Ma ktoś sprawdzonego pośrednika który prześle towar zakupiony w USA? Mam wędkarski sklep internetowy ale nie wysyła towaru do PL, paczka 30x30 2kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 https://www.taniestany.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 https://domashipping.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Szukam dobrze wyposażonego sklepu motorowodnego w Stanach, który wysyła do PL w normalnych pieniądzach. Zna ktoś coś?Potrzebuję Keelguard i komplety sterujące flowrite do dwóch bakist na żywą rybę + zdalnie otwierany drain plug. Ogólnie to przydałaby się też wykładzina, ale tę zamówię w myboat.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 Karkoszek. Podrzuć jakieś linki o co dokładnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 Dzięki, już wszystko do mnie płynie, konsolidowane przez firmę zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 Dzięki, już wszystko do mnie płynie, konsolidowane przez firmę zewnętrzną.Możesz dać namiary na taką firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 jest sens zamawiania kijkow St.croix z usa? kijek w stanach kosztuje 180$ u nas 1400pln.. ktos sie bawil w to? jest sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 https://www.taniestany.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Koledzy czy macie doświadczenie w zamówieniu w sklepie midwayusa link: https://www.midwayusa.com/ Czy wysyłają do Polski i czy ewentualnie ktoś mógłby pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi