Skocz do zawartości

Pomoc w wysyłce z USA

Michal_

Rekomendowane odpowiedzi

Coż, popisalem ze sklepami, popisałem z dystrybutorami, nikt nie jest chętny do wspópracy, sprzedawcy z ebaya ponadwymiarowych też nie wysyłaja. Wiem że są tu użytkownicy mieszkający, bądź przebywający czasem w Stanach. Chciałbym sobie kupić kijek co w tansporcie będzie miał chyba 2m (muszę jeszcze sprawdzić). Kwestia dobrego zapakowania kija i wysłania go do Polski. Prywatna wysyłka to też i cło odpada.

Jakby ktoś miał możliwości i czas... 

Tu masz jakieś rozwiązanie, może ci pomoże

https://carrierwise.com/pl

korzystałem i słabo to wspominam. W Pl dalej jest to polamer który na siłe wciska cło.

Stracili we mnie klienta na zawsze.

Edytowane przez MIGOTKA

To nie polamer wciska cło tylko celnik który tam siedzi. Cała zawartość kontenera jest wykładana w obecności celnika na taśmę i hej do prześwietlarki. Żeby się nie za bardzo przyzwyczaił to co kilka dni/tygodni jest nowy. W UPS, na poczcie polskiej wygląda to podobnie. 

• Like 1

Na kilkanaście paczek, które dostałem ze Stanów odkąd jestem w PL (ponad rok), żadna z przesyłek nie była oclona. Mowa o wysyłce polamerem, z domą powinno być podobnie - to dwie największe "polonijne" firmy wysyłkowe w US. W paczkach było wszystko od nowych ubrań, przez wędki, wodery, elektronike, etc.

• Like 1

Na kilkanaście paczek, które dostałem ze Stanów odkąd jestem w PL (ponad rok), żadna z przesyłek nie była oclona. Mowa o wysyłce polamerem, z domą powinno być podobnie - to dwie największe "polonijne" firmy wysyłkowe w US. W paczkach było wszystko od nowych ubrań, przez wędki, wodery, elektronike, etc.

Wędki typu jednoskład 2,59 m też kupowałeś ? 

Tak jak pisałem na początku wątku, przewoźnicy to nie problem, kwestia znalezienia osoby, która potrafiłaby należycie zapakować, nadać paczkę i by się jej chciało. Oczywiście gratyfikacje do dogadania. Ja niestety nie mam znajomych w Stanach, to muszę szukać.

Edytowane przez Michal_

Wędki typu jednoskład 2,59 m też kupowałeś ? 

Najdłuższy jednoskład jaki wysyłałem miał 6', albo 6'6". Myślę, że i dłuższy nie będzie problemem, ale wtedy sama przesyłka Polamerem będzie pewnie w okolicach $100. Polecam napisać do nich bezpośrednio do Stanów:

Zakupy z Polski:

Tel.: 773.774.2784

E-mail: mailorder@polameronline.com

Web: www.taniestany.com

Tak jak pisałem na początku wątku, przewoźnicy to nie problem, kwestia znalezienia osoby, która potrafiłaby należycie zapakować, nadać paczkę i by się jej chciało. Oczywiście gratyfikacje do dogadania. Ja niestety nie mam znajomych w Stanach, to muszę szukać.

Co do pakowania, 98% wędek w Stanach przychodzi w super twardych tubach z grubego kartonu. Mimo wszystko na taką podróż polecam tuby plano z pvc, bo różnie bywa na takich dystansach.

• 1 rok później...

Panowie, czy korzystał ktoś z firmy organizującej wysyłki do kraju, w przypadku zakupu w sklepie w USA, który nie wysyła do Polski? Jakieś doświadczenia, przemyślenia, polecenia mile widziane.

Przeniosłem Twój post do wątku, w którym znajdują się już takie informacje.

• 9 miesięcy temu...
  • 11 miesięcy temu...

Szukam dobrze wyposażonego sklepu motorowodnego w Stanach, który wysyła do PL w normalnych pieniądzach. Zna ktoś coś?

Potrzebuję Keelguard i komplety sterujące flowrite do dwóch bakist na żywą rybę + zdalnie otwierany drain plug. Ogólnie to przydałaby się też wykładzina, ale tę zamówię w myboat.pl

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...