Skocz do zawartości

SYSTEM DRACHOWICZA i GŁÓWKA LIPSCUL 4play

Diariusz206

Rekomendowane odpowiedzi

Pal licho przepisy PZW , ale jak was zobaczą moderatorzy to was wybanują do Nowej Zelandii ( bo dalej się nie da ) a numery waszych komputerów wywieszą w gablotce z nagłówkiem TYCH USERÓW NIE OBSŁUGUJEMY . Chyba że zasady C&R odnoszą się tylko do rybek +15cm. Lepiej pokajajcie się i napiszcie że chcieliście łowić Draszkowiczem za pomocą byczków w sosie pomidorowym.

• 4 tygodnie później...

Zbrojenie gumy w system Drachowicza to przekład działanie pod wpływem silnych narkotyków lub 2 litrów kiepskiej gorzały - jednym słowem totalna głupota, CZYSTY ABSURD. Natomiast zbrojenie trupka bez względu na przepisy powoduje dramatyczny wzrost brań. Tam gdzie NIC się nie dzieje może okazac się że jednak są ryby. Robiłem takie próby z takim własnie rezultatem. Ale trzeba pamięta że jest to metoda wyjątkowo upierdliwa. Po kilku rzutach trzeba robi nowy bzestaw. Przy okazji smród, bród i ubóstwo... Ale dla desperatów POLECAM jak najbardziej! Lubię jerkbajt ale niektóre wypowiedzi mnie załamują !!!!

Drachowiczem można zbroić gumy... duuuże gumy. Główka/kulka, dwie kotwiczki po bokach czy góra dół lub też innej konfiguracji. Guma nie jest usztywniona hakiem, który zazwyczaj idzie przez jej środek i zachowuje się inaczej / można ją inaczej poprowadzić.

P.S Tak mi się przypomniało, że tylko krowa nie zmienia zdania. :D

Drachowiczem można zbroić gumy... duuuże gumy. Główka/kulka, dwie kotwiczki po bokach czy góra dół lub też innej konfiguracji. Guma nie jest usztywniona hakiem, który zazwyczaj idzie przez jej środek i zachowuje się inaczej / można ją inaczej poprowadzić.

Można też uzbroic stary kalosz, a ostatnio widziałem jak gościu rzucał kurczakiem! Można też załączony drucik Drachowicza wetknąc rybce w tyłek. Tylko jaki to ma sens?

Kurcze ja to chyba jestem jakiś zacofany albo nie wiem... Embarassed Zawsze uważałem wędkarstwo spinningowe czy castingowe za formę gdzie używa się przynęt sztucznych... a tu patrze takie bajery z wodotryskami :huh: Zastanawiam się jest jakiś w ogóle sens takich różnych patentów wykorzystując białoryb. Według mnie to jest jak iść na łatwiznę. Wole siedzieć cały dzień nad wodą i mieć frajdę ze złowienia ryby nie ważne jakich rozmiarów plus satysfakcję że wróci ona z powrotem do wody :D

Pozdrawiam

Slider

Można też uzbroic stary kalosz, a ostatnio widziałem jak gościu rzucał kurczakiem! Można też załączony drucik Drachowicza wetknąc rybce w tyłek. Tylko jaki to ma sens?

a uzbroiles kiedys rippera rozmiaru 20cm+ w glowke jigowa?

A jesli tak to jakiego rozmiaru byla? (glowka)

Jak sie zachowywala jak mocno pociagles? wyginala sie? (glowka)

I czy guma dalej pracowala jak trzeba? i nie bylo obawy, ze jak cos go zlapie nei z tej strony co masz haczyk to nie dasz rady zaciac?

No bo wiadomo, ze jak guma piszesz majac na mysli gumki do 10cm to moze wielkiego sensu nie miec....

Tu gdzie obecnie mieszkam (Holandia) łowienie na trupka to metoda bardzo popularna.

Nie tylko popularna ale i skuteczna.

Nie chodzi nawet o drachowicze ale też o fire ball z trupkiem,jigowanie z trupkiem ,drop shot no i oczywiście łowienie na trupka niekoniecznie metodami spiningowymi.

Powszechna jest też lokalna opinia,że największe szczupaki to tylko na tłustą,wielką sardynę lub inne morskie trupki.

W każdym sklepie można tu kupić mrożone trupki stynek na sandacza czy płotek.

Nie można tu za to łowić na żywca.

Za to żywca sprzedaje się w sklepach wędkarskich ale przed zastosowaniem należy go utrupić. :unsure:

Ogólnie dostępne też są zbrojone protezy ze sterem ,dzięki którym z trupka można zrobić woblerka.

Bywając w Szczecinie zdarzało mi się spiningować trupkiem a nawet ikrą łososia (na wodach SUM) ale bez większych efektów.

Świetne efekty mają znajomi opukujący dno trupkiem na fire ball'u ale zazwyczaj verticalnie,z łódki.

Jeżeli pytasz jako to ma sens i powtórzysz pytanie po wypowiedzi goorala to dalsza dyskusja z Tobą w tym temacie nie ma absolutnie sensu.

Pozdrawiam.

Patrząc na wątki, gdzie znikają foty fajnych ryb na trawie to myślę sobie, że ten wątek i tak istnieje..... cudem?

PS.

A może szeroko rozumianej przynęty takie C&R zupełnie nie dotyczy :unsure:

Podyskutować zawsze można, zastanawiam się czy nasze forum nie powinno przyjąć roli uświadamiania niektórych wędkarzy na zasadzie co wolno a co nie wolno.

Nauka jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Może lepiej uświadamiać, prostować myślenie i postępowanie nad wodą jak od razu banować.