Diariusz206 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam. Czy ktoś łowił szczupaki systemem ALBERTA DRACHOWICZA lub Główką LIPSCUL 4play z martwą rybką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Może się mylę, ale chyba w wodach PZW nie można spinningować trupkiem. Ale to może być strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Może się mylę, ale chyba w wodach PZW nie można spinningować trupkiem. Ale to może być strzał w dziesiątkę. czyste mięsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diariusz206 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Tego paragrafu nie sprawdzałem ale dowiem się .Wiele sprzeczności jest w regulaminie PZW.Może jednak ktoś złamał regulamin i sprawdził te metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Pal licho przepisy PZW , ale jak was zobaczą moderatorzy to was wybanują do Nowej Zelandii ( bo dalej się nie da ) a numery waszych komputerów wywieszą w gablotce z nagłówkiem TYCH USERÓW NIE OBSŁUGUJEMY . Chyba że zasady C&R odnoszą się tylko do rybek +15cm. Lepiej pokajajcie się i napiszcie że chcieliście łowić Draszkowiczem za pomocą byczków w sosie pomidorowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeta Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Przy pomocy tych systemików można również z powodzeniem zbroić gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Tylko po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Zbrojenie gumy w system Drachowicza to przekład działanie pod wpływem silnych narkotyków lub 2 litrów kiepskiej gorzały - jednym słowem totalna głupota, CZYSTY ABSURD. Natomiast zbrojenie trupka bez względu na przepisy powoduje dramatyczny wzrost brań. Tam gdzie NIC się nie dzieje może okazac się że jednak są ryby. Robiłem takie próby z takim własnie rezultatem. Ale trzeba pamięta że jest to metoda wyjątkowo upierdliwa. Po kilku rzutach trzeba robi nowy bzestaw. Przy okazji smród, bród i ubóstwo... Ale dla desperatów POLECAM jak najbardziej! Lubię jerkbajt ale niektóre wypowiedzi mnie załamują !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Bardzo miło mi się rozmawiało z Panem Panie zeta więc przepraszam że może zdenerwowałem kolegę, ale zdania nie zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Drachowiczem można zbroić gumy... duuuże gumy. Główka/kulka, dwie kotwiczki po bokach czy góra dół lub też innej konfiguracji. Guma nie jest usztywniona hakiem, który zazwyczaj idzie przez jej środek i zachowuje się inaczej / można ją inaczej poprowadzić. P.S Tak mi się przypomniało, że tylko krowa nie zmienia zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dyskusję nt. połowu metodą niezgodną z RAPR uznaję za zakończoną.Kolejne posty dot. łowienia na martwą rybkę z wykorzystaniem systemu D. na wodach PZW będą usuwane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mariuszu, a łowienie morskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris541 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Drachowiczem można zbroić gumy... duuuże gumy. Główka/kulka, dwie kotwiczki po bokach czy góra dół lub też innej konfiguracji. Guma nie jest usztywniona hakiem, który zazwyczaj idzie przez jej środek i zachowuje się inaczej / można ją inaczej poprowadzić. P.S Tak mi się przypomniało, że tylko krowa nie zmienia zdania. Można też uzbroic stary kalosz, a ostatnio widziałem jak gościu rzucał kurczakiem! Można też załączony drucik Drachowicza wetknąc rybce w tyłek. Tylko jaki to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mariuszu, a łowienie morskie? Wody morskie nie są wodami PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Kurcze ja to chyba jestem jakiś zacofany albo nie wiem... Zawsze uważałem wędkarstwo spinningowe czy castingowe za formę gdzie używa się przynęt sztucznych... a tu patrze takie bajery z wodotryskami Zastanawiam się jest jakiś w ogóle sens takich różnych patentów wykorzystując białoryb. Według mnie to jest jak iść na łatwiznę. Wole siedzieć cały dzień nad wodą i mieć frajdę ze złowienia ryby nie ważne jakich rozmiarów plus satysfakcję że wróci ona z powrotem do wody PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Można też uzbroic stary kalosz, a ostatnio widziałem jak gościu rzucał kurczakiem! Można też załączony drucik Drachowicza wetknąc rybce w tyłek. Tylko jaki to ma sens? a uzbroiles kiedys rippera rozmiaru 20cm+ w glowke jigowa?A jesli tak to jakiego rozmiaru byla? (glowka)Jak sie zachowywala jak mocno pociagles? wyginala sie? (glowka)I czy guma dalej pracowala jak trzeba? i nie bylo obawy, ze jak cos go zlapie nei z tej strony co masz haczyk to nie dasz rady zaciac? No bo wiadomo, ze jak guma piszesz majac na mysli gumki do 10cm to moze wielkiego sensu nie miec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Tu gdzie obecnie mieszkam (Holandia) łowienie na trupka to metoda bardzo popularna.Nie tylko popularna ale i skuteczna.Nie chodzi nawet o drachowicze ale też o fire ball z trupkiem,jigowanie z trupkiem ,drop shot no i oczywiście łowienie na trupka niekoniecznie metodami spiningowymi.Powszechna jest też lokalna opinia,że największe szczupaki to tylko na tłustą,wielką sardynę lub inne morskie trupki.W każdym sklepie można tu kupić mrożone trupki stynek na sandacza czy płotek.Nie można tu za to łowić na żywca.Za to żywca sprzedaje się w sklepach wędkarskich ale przed zastosowaniem należy go utrupić. Ogólnie dostępne też są zbrojone protezy ze sterem ,dzięki którym z trupka można zrobić woblerka.Bywając w Szczecinie zdarzało mi się spiningować trupkiem a nawet ikrą łososia (na wodach SUM) ale bez większych efektów.Świetne efekty mają znajomi opukujący dno trupkiem na fire ball'u ale zazwyczaj verticalnie,z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mariusz, a Ty nie łowisz w zimnych zakątkach świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Drachowiczem można zbroić gumy... duuuże gumy. Główka/kulka, dwie kotwiczki po bokach czy góra dół lub też innej konfiguracji. Guma nie jest usztywniona hakiem, który zazwyczaj idzie przez jej środek i zachowuje się inaczej / można ją inaczej poprowadzić. P.S Tak mi się przypomniało, że tylko krowa nie zmienia zdania. Można też uzbroic stary kalosz, a ostatnio widziałem jak gościu rzucał kurczakiem! Można też załączony drucik Drachowicza wetknąc rybce w tyłek. Tylko jaki to ma sens? Jeżeli pytasz jako to ma sens i powtórzysz pytanie po wypowiedzi goorala to dalsza dyskusja z Tobą w tym temacie nie ma absolutnie sensu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Patrząc na wątki, gdzie znikają foty fajnych ryb na trawie to myślę sobie, że ten wątek i tak istnieje..... cudem?PS. A może szeroko rozumianej przynęty takie C&R zupełnie nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Patrząc na wątki, gdzie znikają foty fajnych ryb na trawie to myślę sobie, że ten wątek i tak istnieje..... cudem?PS. A może szeroko rozumianej przynęty takie C&R zupełnie nie dotyczy Podyskutować zawsze można, zastanawiam się czy nasze forum nie powinno przyjąć roli uświadamiania niektórych wędkarzy na zasadzie co wolno a co nie wolno.Nauka jeszcze nikomu nie zaszkodziła.Może lepiej uświadamiać, prostować myślenie i postępowanie nad wodą jak od razu banować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi