tpe Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 W niemieckich sklepach pojawiły się mocne obniżki cen na Stellę SW. Zaczynam myśleć o sprawieniu sobie wielkości 4000. Czy ktoś z Was używa tej Stellki? Czy do wielkości 4000 SW pasują szpule 4000 FD-FE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Tomek czyżby przypływ nowej gotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jak mocne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jak mocne??? http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?products_id=2 9852 Chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Tomek czyżby przypływ nowej gotówki? W sumie to nie, wydałem ostatnio równowartość Stelli na remont samochodu Ale człowiek musi mieć jakiś cel w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 No cena do przyjęcia jak nic.Przy obecnym kursie 2300zł do zaakceptowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 cena jak najbardziej oki. często robię zakupy w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 cena jak najbardziej oki. często robię zakupy w tym sklepie @hasior, a Ty już sprawiłeś sobie już tą SW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Trochę off top ... ale może się komuś przyda.W tym samym sklepie całkiem dobra cena na Calcuttę 250DC.... tylko to chyba na prawą łapkę Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Kręcę stellą SW w rozmiarze 5000 i jest ok. mam ja od niemieckiego dystrybutora o czym sie dowiedziałem przeprowadzając wstepne śledztwo przed zakupem w UK. Kolowrotek nie ma dodatkowego oznaczenia PG czy XG. Jest poprostu 6.2 i już. korba to standard chyba wszędzie poza JP. tam jest węglowa co widziałem na zdjęciach u Mefisto. Maszynka pierwsza klasa. wielkościowo trochę się rozczarowałem gdyż kołowrotek jest jak na moje przyzwyczajenia do róznych betoniarek bardzo mały. podłącze go na bank do trotek i ciężkich odrzańskich sandaczy. Praca aż szkoda kręcić. każdy kto weźmie ten kołowrotek do ręki pierwszy raz będzie w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 kolego saalar możesz powiedzieć do jakich przynęt ją używasz i jak się spisuje? Przyszły do mnie dwie ostatnie w niezłej cenie stelle sw 4000 (szkoda ze w PL nie ma takich promocji) i też wydają sie małe w porównaniu ze starszymi młynkami shimano np. stradiciem 4000FH/FG. Spodziewałem się czegoś wiekszego. Nie wiesz czy TP SW 4000PG/XG wygląda gabarytowo identycznie jak stella sw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Stella SW 4000PG/XG gabarytowo wygląda tak samo jak TP SW 4000 PG/XG. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Myślę, że przyda się tym co zastanawiają się nad zakupem TPSW4000 lub STLSW4000 którzy nie mają gdzie na żywo porównać wielkości Shimano SW. Chyba panuje błędna opinia, że to wielkie kołowrotki "betoniarki" (sam tak myślałem) wklejam parę zdjęć dla porównania; w paru miejscach czytałem że korpusy większe niż w normalnych (nie SW) shimano nie wydaje mi się większe. Używa ktoś STLSW4000 dłuższy czas w pogoni za sandaczem na rzece z główkami do 30gram? Ciekawi mnie jak się spisuje po sezonie. Przesmarowałbym przed użyciem - mam Quantum w spreyu i w tubce + oliwka czy ten smar sie sprawdzi? Zawsze używałem smaru teflonowego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Mam pytanie o możliwość teoretycznej zmiany wersji EU 6,2,1 czyli XG na wersje PG na pewno potrzebowałbym pinion, koło(talerz) zebate, małe koło od posuwu szpuli, wałek posuwu to są części 132, 133, 134, 135. Co do wałka to nie rozumiem dlaczego jest inny. Koszt części około 230 zł. ale na schemacie są też inne różnice m.in. obudowa korpusu-myślę że różnica bedzie na stopce napisu wersji, ramie korby-chyba kolor itd Ktoś wie czy wystarczą te główne 4 elementy mechanizmu? schemat XGhttp://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02285.pdf i PG http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02286.pdf. Ale wymyśliłem..... to z nudów bo wędkować nie mogę na przynęty większe niż 2cm bo okres ochrony do 31 maja rok temu takich jaj nie było. Edytowane 13 Maja 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 W generacji SW 01 nie wchodzilo to w rachube.By to tak sobie zamienic.Piniony mialy inna glebokosc frezowania. Ten od PG oczywiscie glebsza. Czyli czesc jako taka byla (jest) grubsza w PG (wieksza srednica zewnetrzna).Otwor w obudowie kolowrotka (bo gniazdo na pinion jest takie samo) uniemozliwialo instalacje w obudowie HG (FA) piniona od PG.Jak jest w 08 czy w 13 to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 (edytowane) dzięki za zainteresowanieMoże pinion od Pg był taki sam tylko miał mniej o jeden ząb i przez to wyglądał na większy i miał głębsze naciecia, jeśli gniazda na pinion w PG i HG były takie same to powinien wejść bez problemu. Na pewno koło zębate i zębabtke od posuwu by musiał mieć też od PG. W sumie jeśli obudowy korpusu były takie same to nie ma siły musi pasować. Na schemacie są obudowy korpusu różne ale podejrzewam, że to chodzi o napis na stopce bo dekle korpusu ju też są te same ale pewności nie mam stąd moje zapytanie. Edytowane 13 Maja 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Body powinno być to samo w PG 09 co XG 09, do zmiany pewnikiem pinion,koło zębate i napęd do posuwu.Worm raczej bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 "Worm raczej bez zmian" też tak myślę. że "raczej" bez zmian ale w schemacie inny numerek czyli jakaś tam różnica jest i nie o kolor czy napis tu chodzi pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Jeżeli inny numer to pewnie będzie miał inne nacięcia na wałku.Dla bezpieczeństwa raczej też do zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Porównanie części STLSW4000XG i STLSW4000PG. Co do smaru to widać na zdjęciu nie było go prawie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 To od góry to zapewne PG .Mnie to nie dziwi, że suche to już norma w shimaniakach, bez wyjątku czy to stella czy TP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Nie smarują żeby szybciej docierać przekładnie bo za jakiś czas znów wyjdą nowe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Dlamnie to smarowanie to jakaś pomyłka, to tak jak kupić nowego mercedesa w którym jest szklanka oleju, wtf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi