Skocz do zawartości

zatruta Nysa Kłodzka

mo-chu

Rekomendowane odpowiedzi

Już poprostu ciężko to komentowac populacja ryb w Nysie Kłodzkiej jest znikoma bo kłusuja dosłownie wszyscy łacznie z wedkarzami to jeszcze trują chyba nie bedzie lepiej :(

nawet nie widac osób które próbowały by to zmienic nie ma z kim rozmawiać

Za to powinna być grzywna i kryminał,ale co tam posmaruje suka komu trzeba i rozejdzie się po kościach.Co do kłusownictwa też będzie ono miało miejsce bo Polacy w 80% mają to w genach,zadzwonić można na PSR,Straż Miejską czy Policje ale co to da?gówno bo to taka sama banda j....ch nierobów i tchórzy.Oni się po prostu boją podejść już do 2kolesi w dresach,wiem bo dzwoniłem żeby uspokoili dyskomanów przy powrotach.Sami w końcu zrobiliśmy porządek na ulicy.Na to idą podatki na takich ciepłych chłopcysiów którym się coś tam zdaje ale wychowani są na budyniu i miękkim robieni.Cała reszta to już są skutki tego-okazja czyni złodzieja-

O czym tu gadac w piatek jestem nad wodą widze muszkarz lowi pstrązki po 15 cm ładuje do torby dzwonie na straż rybacka a tam miły pan mówi..co ja zrobie zanim przyjade juz go nie bedzie rece opadaja ku..a

to sie pytam po co oni sa moze ktoś wie...?

• 2 lata później...

COŚ O KŁUSOLACH.

Odcinek Wisły na którym ja wędkuję rozpoczyna się od ujścia Pilicy a kończy się na ujściu Jeziorki, nad wodą bywam co drugi, trzeci dzień i nie byłem kontrolowany od 7-8 lat. Jak dla mnie ten odcinek Wisły jest ewenementem a w szczególności Góra Kalwaria w okolicach mostu kolejowego a dokładnie 150-200 m poniżej jest głęboka przybrzeżna rynna okupowana od kwietnia przez tzw. ''wędkarzy'' polujących na sumy a jeden z nich pływający biało-czerwoną łódką należy do SSR. Niestety prawo jest w Polsce takie że gość stojący łódką w kwietniu z wędkami jak kije od szczotki i multikami wielkości betoniarki może sobie stać i nic nie można mu udowodnić,chyba że zostanie złapany na gorącym. Drugi problem to dwóch rybaków na tym odcinku jeden z wioski obok Góry Kalwarii, a drugi gdzieś spod Otwocka nikt ich nie kontroluje tzn. limitów, okresów, wymiarów. Ten spod Góry Kalwarii handluje w piątki na targowisku w Górze, ja osobiście nie widziałem ale mój znajomy przyczaił jak miał sandałki trzydziestu paro centymetrowe. Próbowałem coś rozmawiać w kole na ten temat paru chętnych by się znalazło żeby coś z tym zrobić, ale widzę ze nie tylko w moim kole przeszkodą są stare zbetoniałe zarządy.  :(  

A co do trucia rzek to Pilica jest notorycznie zatruwana przez przetwórnie owoców leżące w jej pobliżu, lub pobliżu jej dopływów. Nawet interwencja TV i sanepidu nic nie pomogły, po prostu kary są za niskie, a i ręka rękę myje :angry:.   

Edytowane przez Grigorij

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 lata później...

Na zatruciu tej rzeki nie da się chyba zbić kapitału politycznego więc sprawa przechodzi bez echa. Z dostępnych materiałów wynika, że straty w rybostanie są ogromne. 

https://www.opole.tvp.pl/44118781/ekologiczny-dramat-na-nysie-setki-kilogramow-ryb-do-utylizacji

Fot. TVP 3 Opole

post-59931-0-64622500-1567367872_thumb.jpg

post-59931-0-57444000-1567367880_thumb.jpg

• Like 1