Skocz do zawartości

Import z Ukrainy

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem to ustrojstwo u kolegi z Lublina, dziś sam nie wie po co to kupił. Pływalność nawet ok, ale ładowność max 125kg to chyba na ukraińca wracającego z dombasu i nie karmionego przez ostatni miesiąc. Normalny facet waży około 90 kg plus szpej plus ciuchy, jakaś kotwica i system przeciążony! Tam cena wychodzi około 1150zł plus transport jakiemuś ukraińcowi po taniości z 250, jak doliczą Ci vat na granicy, a tam różnie bywa to kolejne 250zł. Za 1700 kupisz jakiegoś kolibri 300cm ze sztywną podłogą i możesz w nim jeszcze silniczek podczepić i kogoś zabrać, tam ładowność ponad 300kg. A za około 1000 kupisz w sieci małą używaną łódkę którą sam zwodujesz gdzie zechcesz. Ten filmik reklamowy to anty reklama, balony jedno komorowe, pod dupą wolna przestrzeń, zimniejszą porą dupę i nery przewieje w każdym ciuchu. 

Edytowane przez Matteoo
  • Like 4

Widziałem w zeszłym roku podobny katamaranik, tylko że zrobiony własnoręcznie. Wyglądało to na bardzo dobrą alternatywę dla belly boata. Właściciel rozkładał wszystko w pięć minut, miał mini pawęź do silnika elektrycznego i mógł to spokojnie przenieść na plecach. Obławiał starorzecza 3x dokładniej niż z brzegu. Na małe zbiorniki myślę, że mega fajny pomysł. On nie miał dmuchanych balonów, tylko coś w rodzaju misek z laminatu, składał to do bagażnika kombi. Jakby zaadaptować jeszcze do tego napęd pedałowy to jak dla mnie 10x wygodniej niż z kajaka wędkarskiego. Na platformie mógł stanąć i obrócić się w dowolnym kierunku.