Żbiku Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Niestety dałem się zrobić jak dziecko... Kolejny raz zawiodło moje zaufanie do ludzi... Ów delikwent Mateusz Konieczny z Przytocznej (chyba mogę podać imię i nazwisko, bo to „pan biznesmen” i w internecie są podawane jego dane) kupił ode mnie jakiś czas temu Stellę SW. Wszystko fajnie, wszystko super, dobry kontakt, pogaduchy telefoniczne itp. Kasa na koncie, kreciol wysłany, po temacie. Jakoś w listopadzie 2020 wystawiałem na olx korbkę karbonowa i stand. Znowu się do mnie odezwał Pan Konieczny. Bez targowania zdecydował się na zakup. I tu moja naiwność, bo wysłałem mu ją bez potwierdzenia przelewu... Od tego czasu na moje delikatne przypomnienia o przelewie zawsze miał wytłumaczenie. A to siedzi na kwarantannie, a to do późna w robocie, bo ludzi do pracy nie ma, a to do banku nie zdążył (biznesmen, pożal się Boże...), w to „w czwartek masz kasę na koncie, bo jutro będę w banku”... A od jakiegoś czasu nawet na smsy już nie odpisuje i zapadła cisza w eterze... Niby tylko 3 stówki w plecy ale nie lubię frajerstwa i uczulam, bo wiem, że coś tam z jerkiem ma wspólnego. Edytowane 16 Lutego 2021 przez Żbiku 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Dobrze że dałeś info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Dane podchodzą pod RODO. Rozumiem frustrację ale nie możesz iść udostępniać publicznie. Wyślij kwitek z potwierdzeniem odbioru oraz z tygodniowym terminem spłaty. Jak będzie cisza to na polcije, zakładaj sprawę i po temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Dane nie podchodzą pod RODO, bo delikwent jest podmiotem gospodarczym i jego dane są udostępnione ogólnie w internecie.Druga sprawa, ze samo imię i nazwisko, czy miejsce zamieszkania nie podlega pod RODO. Nie podałem żadnych adresów korespondencyjnych, mailowych ani nr telefonu. Więcej czasu, paliwa i nerwów zmarnuje, żeby to zgłaszać na Policję. Nie mam żadnych potwierdzeń, że doszło do transakcji, rozmawialiśmy przez telefon jak przy zakupie Stelli, przesłał mi smsem adres do wysyłki i tyle. Na jego podstawie nie wynika nic, ani że kupił to ode mnie, ani za ile złotych, ani jakie były ustalenia. Mój błąd... Edytowane 16 Lutego 2021 przez Żbiku 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Dane podchodzą pod RODO. Rozumiem frustrację ale nie możesz iść udostępniać publicznie. Wyślij kwitek z potwierdzeniem odbioru oraz z tygodniowym terminem spłaty. Jak będzie cisza to na polcije, zakładaj sprawę i po temacie.Jakie RODO? Już się wszystkim pomerdało z tej niewiedzy.Może tu nawet adres i numer telefonu podać. Kuba działa w charakterze prywatnym, nie jest żadną firmą czy instytucją przetwarzającą dane więc żadne RODO go nie obowiązuje. Edytowane 16 Lutego 2021 przez przemo_w 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Zawsze możesz biznesmena znaleźć na miejscu i wytłumaczyć mu inaczej:D nie to żebym namawiał ale uwierz że to skutkuje.Może będziesz gdzieś przelotem w pobliżu jego miejsca zamieszkania... Tak serio to zgłaszaj sprawę na policję. Edytowane 17 Lutego 2021 przez woblery L.E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ale kawał dziada za 3 stówki się zgnoić.Kuba doskonale Cię rozumiem...Też jest taki jeden "Gość" nawet tu na forum co dawniej robiłem z nim interesy i nie było problemu aż do pewnego dnia jak talona połamałem.W FC nie mogli dobrać szczytówki więc "Gość" zabrał kij i zobowiązał się mi zapłacić za ten kij coś 150 czy 200zł.No i było zwodzenie tak jak u Ciebie, ale po jakimś czasie dostałem tą porażającą sumę.Teraz nawet gumki bym mu nie sprzedał czy kupił od niego .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Że się ludziom chce szmacić za takie pieniądze Przytoczna blisko mnie, jakieś 10 km, żeby świat był inny to chętnie pojechałbym mu wpierdolić - dla zasady Edytowane 17 Lutego 2021 przez kruz 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Cos czuje ze moc internetu bedzie wielka kolejny raz. Skoro jest uzytkownikiem to tu trafi. A jesli tak to pewnie motywacja do przelewu wzrosnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Już dawno powinien być wątek NIEUCZCIWI NA JB,ilu jest takich co się nie chwali,że zostali oszukani.Czarna lista powinna być.Miała by duże wzięcie,a i innych ostrzegałaby przed takimi ch...mi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 https://www.drewno.pl/katalogfirm/8-0--67998-DREWMAT.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 https://www.drewno.pl/katalogfirm/8-0--67998-DREWMAT.htmlChyba jutro do niego zadzwonię czy ma korbkę carbonową do sprzedania . 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Może i ja zapytam, czy przypadkiem taka korbka mu nie zalega....Może z powodu upierdliwosci telefonów, dla świętego spokoju znajdzie się czas na wykonanie przelewu. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Może i ja zapytam, czy przypadkiem taka korbka mu nie zalega....Może z powodu upierdliwosci telefonów, dla świętego spokoju znajdzie się czas na wykonanie przelewu.Może się mu zrobi wstyd, trzeb będzie jeszcze delikatnie z..ć delikwenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Przeczytałem nazwę firmy jako "Dramat", a jak byk stoi "Drewmat"... Ja ok. 2 tygodni temu również wtopiłem 5 stòwek, ale czekam jeszcze 3 dni na rozwój wydarzeń Edytowane 17 Lutego 2021 przez Wojtek B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Już dawno powinien być wątek NIEUCZCIWI NA JB,ilu jest takich co się nie chwali,że zostali oszukani.Czarna lista powinna być.Miała by duże wzięcie,a i innych ostrzegałaby przed takimi ch...mi.powinna być... tylko skąd wiesz, czy wpisy na niej będą miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością? przecież oszust zrobi kilka lipnych wpisów i wyjdzie na to, że sam jest ofiarą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Był kiedyś wątek "Nie polecam kontrahenta" , ale usuneli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Jesli faktycznie jutro zaczniecie dzwonic to bedzie chlop mial ciekawy dzien 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) powinna być... tylko skąd wiesz, czy wpisy na niej będą miały cokolwiek wspólnego z rzeczywistością? przecież oszust zrobi kilka lipnych wpisów i wyjdzie na to, że sam jest ofiarąWiadomo,że podczas wojny giną też cywile.Ale gra jest warta świeczki. PS.Opcja 1 za pobraniem kupno-sprzedaż. 2 kupno spytać o odbiór osobisty(w kit)jeśli nie to wiadomo,że... Edytowane 17 Lutego 2021 przez cast64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 3 pojechać osobiście i porozmawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 3 pojechać osobiście i porozmawiać. Warunek; nie zapomnieć kija bejsbolowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Ja miałem dwie sytuacje.Kiedyś zorganizowałem 3 tygodniową wyprawę do Caspe na 3 i jeden "kolega" się wysypał 3 godziny przed wylotem.Wszystkie rezerwacje dawno poczynione, koszty były podzielone na 3. Wyszła niespodzianka - na dwóch. Miałem wyższe stanowisko, więcej trochę więcej wziąłem na siebie.Tutaj na forum trafił mi się raz złodziej, który nie wysłał przynęt za kilkadziesiąt złotych. Nie pamiętam nicku.Nie chciało mi się dochodzić. Edytowane 18 Lutego 2021 przez korol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Chciałem troche pospamować, ale coś ten kod w formularzu to malo widoczny... 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Dzwonienie nie przynosi rezultatu:abonent chwilowo niedostępny, prosi o pozostawienie kontaktu .Poczekamy, cierpliwy jestem a że już stary to i upierdliwy. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Dzwonienie nie przynosi rezultatu:abonent chwilowo niedostępny, prosi o pozostawienie kontaktu .Poczekamy, cierpliwy jestem a że już stary to i upierdliwy. Podejrzewam, że był to dzisiaj już 105-ty telefon ???? może rozładowała się bateria???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi