koruss89 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Witam. Poszukuje w sieci tematu jak przerobić przetwornik na łowienie pod lodowe ( przetwornik gt40 ) a może wy macie jakieś zdj jak sami to zrobiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cianbo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Nic nie trzeba przerabiać. Wkładasz go na sztycy do przerębla i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Nic nie trzeba przerabiać. Wkładasz go na sztycy do przerębla i już.Chodzi o to ze rozmiar tego przetwornika jest taki ze mocno przeszkadza w lowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 To dwie dziurki obok siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 To dwie dziurki obok siebiezawsze sá obok siebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Do gt 40 trzeba chyba 20 wiertłem albo piką otwór robić. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) zawsze sá obok siebie Rozmawia dwóch kumpli przy piwku:-ty,a próbowałeś kiedyś kochać się z żoną w drugą dziurkę?--no co ty, żeby zaszła w ciążę... Kup sobie zwykły przetwornik podlodowy. Wiercenie dwóch dziur obok siebie to pomyłka. Chyba że już namierzysz ryby i będziesz siedział w miejscu dłuższy czas Edytowane 18 Lutego 2021 przez golenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Witam. Poszukuje w sieci tematu jak przerobić przetwornik na łowienie pod lodowe ( przetwornik gt40 ) a może wy macie jakieś zdj jak sami to zrobiliście ?zrób składany przetwornik- sznurka kawałek do mocowań śrubkowych od góry przetwornika, poluźnij śrubę mocującą go w uchwycie mocującym do blachy/plastyku a na sztycy przelotka z drutu, na sznurku haczyk, ogranicznik. Mechanizm działania- jak pociągniesz za sznurek- przetwornik złoży się do sztycy, a po opuszczeniu go sznurek pozwoli mu na zajęcie pozycji roboczej w dziurze. Długość sznurka dobrać tak by przetwornik w poziomie był i haczyk się zaczepił w przelotkę na sztycy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 zrób składany przetwornik- sznurka kawałek do mocowań śrubkowych od góry przetwornika, poluźnij śrubę mocującą go w uchwycie mocującym do blachy/plastyku a na sztycy przelotka z drutu, na sznurku haczyk, ogranicznik. Mechanizm działania- jak pociągniesz za sznurek- przetwornik złoży się do sztycy, a po opuszczeniu go sznurek pozwoli mu na zajęcie pozycji roboczej w dziurze. Długość sznurka dobrać tak by przetwornik w poziomie był i haczyk się zaczepił w przelotkę na sztycy. Zacząłem sobie to wyobrażać, i wiesz co, udało się McGayver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Zacząłem sobie to wyobrażać, i wiesz co, udało się McGayver Działa? no dobra, dla tych, co nie mają twej wyobraźni- tak na szybko koncept tego ustrojstwa: Edytowane 18 Lutego 2021 przez Maciej_K 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Eeeech, tym obrazkiem zepsułeś zabawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koruss89 Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Wlasnie tak to zrobilem z rurek , a do naciagania przetwornika pod równy kat uzywam kabla od przetwornika z zaznaczniem na kablu ile musze go pociagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Wlasnie tak to zrobilem z rurek , a do naciagania przetwornika pod równy kat uzywam kabla od przetwornika z zaznaczniem na kablu ile musze go pociagnac kategorycznie nie używaj do tego kabla przetwornikowego- garminowskie nie są zbyt mocne - przy połączeniu z xdcr, z resztą żadne nie są moce w tym punkcie. W zimnej wodzie łatwiej o uszkodzenie- tworzywo zmienia własności, więc zabawa może wyjść drożej niż przetwornik podlodowy. Edytowane 18 Lutego 2021 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadget Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Ja ostatnio używałem tego przetwornika, wiertło 15cm i jakoś udawało się włożyć i wyjąć oczywiście lód nie był bardzo gruby i można go było "przekantować".W sobotę jak się ten numer nie uda, to zrobię 2 otwory koło siebie ale będą się łączyć i wtedy pójdzie bez problemów.Możesz napisać jak masz ustawiony ten przetwornik do łowienia spod lodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Ja już wiercilem dwa otwory obok siebie [emoji17], raz sie uda dwa razy nie. Wez jeszcze pierzchnie bo to proste przed kompem. Wiecej czasu stracisz na kombinowanie niż na łowienie. Kup przetwornik i zobaczysz jakie to proste. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Juz nie pamiętam jak w garminie, ale w lowrance izolacja kabla przetwornika podlodowego jest bardzo miekka, nie sztywnieje na mrozie, nie robi się sztywny drut. Mam echo 5 cali w coverze i chodzac po lodzie wkładam przetwornik do bocznej kieszonki, tej z siateczki. Tam sobie ocieka z wody. Tez łowiłem kiedyś na zwykłym przetworniku, ale za dużo z nim bylo kombinacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
koruss89
Witam. Poszukuje w sieci tematu jak przerobić przetwornik na łowienie pod lodowe ( przetwornik gt40 ) a może wy macie jakieś zdj jak sami to zrobiliście ?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi