S. Cios Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Mam prośbę do kogoś w tym mieście. W Szczecinie na lewym brzegu Odry u stóp Zamku Książąt Pomorskich jest Aleja Żeglarzy. Duże, odlane w brązie tablice mówią o wydarzeniach ważnych dla naszej morskiej historii. Jest tam m.in. tablica upamiętniająca czterdziestolecie pierwszej antarktycznej wyprawy statków Profesor Siedlecki i Tazar. Czy mógłbym prosić o zrobienie kilku dobrych zdjęć tablicy i przesłanie mi ich - na: stanislaw.cios(at)outlook.com. Potrzebuję jedno do publikacji z historii rybołówstwa. Z góry dziękuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Jeśli czas mocno nie nagli to postaram się w najbliższych 10 dniach wyskoczyć i zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S. Cios Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Dzięki. Nie ma pośpiechu. Może być w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S. Cios Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Znalazłem jeszcze jedną interesującą tablicę na tej Alei. Prośbą więc także o zdjęcie tego dzieła (nie chodzi mi o zdjęcie tablicy z muru, broń Panie Boże, lecz o fotkę ) i przesłanie też tego. Poza tym warto przejrzeć, czy nie ma tam innych interesujących tablic związanych z naszym rybołówstwem. Jakoś tak dziwnie te złote lata rybołówstwa dalekomorskiego pokrywają się ze złotymi latami polskiego wędkarstwa. Obydwa w szybkim tempie po 1990 r. mocno zaczęły dołować. Przyczyny były w zasadzie te same - przełowienie, niszczenie siedlisk i brak dobrego zarządzania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi