Skocz do zawartości

Sandacze 2021

rafal_LBN

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde Bartku nie wiem czy najpierw mam tobie gratulować, czy współczuć. Piękne chwile przeplatane z dramatycznymi widokami to dla kogoś kto kocha te tryby jest niemal traumą, niestety coraz więcej wód dzieli ten sam nie unikniony już chyba los. Wystarczy że pojawi się moment lepszego żerowania i efekt domina niesie ze sobą totalną rzeźnie, jak by ta ryba była Elisium dla dzisiejszego "wędkarza" i to bez znaczenia czy jest to starszy czy młodszy egzemplarz gatunku. Nie mniej jednak gratuluję jak by nie było dobrych wyników mimo srogiej presji. Może doczekamy się czasów kiedy duże osobniki będą traktowane przez większość bardziej jak pomniki przyrody a niżeli spora porcja mięsa.

Pozdrawiam i życzę samych pięknych chwil.

• Like 4

Tym razem podebrany przez kompana niemalże wszystkich wypraw wędkarskich. Na zdjęciu wygląda na smoka ,ale tak na prawdę mierzył 72 cm. Wyholowany na Dragon ProGuide 1.98 do 21g z,do którego podpięta jest Daiwa Certate 2500 z nawiniętą momoi ryujin 0.14 zakończoną fluo0.55 . Przynęta to keitech easy shiner 4.5cala

post-67994-0-94057200-1627366154_thumb.jpg

Edytowane przez Zanderman
  • Like 22

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć,

kiedyś, czyli jakieś 10 lat temu, zamieściłem na forum kilka rybek, ale jeszcze pod innym nickiem.

W tym roku mam bardzo mało czasu na wędkowanie, ale w końcu udało mi się wybrać na sandacze. Drugi raz w sezonie.

Rybka z Wisły, 82-83cm, wczoraj po 22, główka 25g, żółtopomarańczowy fishunter sprzed nastu lat. Uderzył dość daleko od brzegu, więc było trochę zabawy. Stosunkowo waleczna sztuka. Na ryby chodzę sam, więc zdjęcie jest jakie jest. Tylko na tyle pozwolił naprędce sklecony statyw z kamieni :)

post-73297-0-36755000-1630279793_thumb.jpeg

Edytowane przez yossariann_
  • Like 35

• 2 tygodnie później...

Miło wiedziec ze wiecej jebnietych jak ja :D Bez urazy Panie Lucek... dobrze ze slaby z matamy jestem i po 12stej dalem sobie spokoj z obliczaniem konta padania pobliskiego drzewa na moj wierny wechikuł :D

ale potwierdzam na Oderce takze ODPALIŁY!

co prawda bez 80plus ale zabawa pyszna i przednia... (tu graty za smokozaura co sie zowie Panie!)

Po kilku Smokach i smoczkach do 70ciu w tej wichurze zadziałała hydrotechnika ... zwyczajowo poszla piana i jeszce wikeszy syf w rosnacej wodzie...  aha czyli do chaty...

nie nie :D Pizgały jeszcze bardziej :D sytuacja abstrakcyjna : skoro juz pzechodzilem obok opaski ... a co tam jak to mowią mlodzi ludzie na przypale albo wcale: kij 310 , oryginalek 7demka, prowadzenie z pamieci , zero kontaktu z wobkiem ,moj kij jako wiatrołap...

Normalny dzien: czlowieku zmien dilera!

24 wrzesnia 2020: trzy szybkie pieńdziesiątaki

Pozniej juz tylko   dalme poniesc sie fantazji :D

Sandokany grandzily do poznego rana, ze nawet sie jakis fotograf przygodny znalazł...

"Niby nocal" zakonczony mysle ze z 15 rybami na brzegu 50 70

( tu powinna byc jakas puetna, madre zdanie, słowo na niedziele)

musi wystarczyc moja brzydka sznupka cieszaca sie z takiej nie wiedzy w teamcie uganiania sie za nocnikami....

242780550-363694648814243-11512041550143

Pozdrawiam Polecam!!!

NOMINACJA DO KONKURSU  "OPIS MIESIĄCA"                                                                :good:

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 22