krzysiek23 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Mam pytanie czy jak ma się poniżej 14lat ma się opłaconą legitymacje wendkarską i idzie się na ryby z osobą pełnoletnią nie posiadającą karty wędkarskiej. Czy takie wyprawy są legalne czy nie? Chce to wiedzieć żeby pewnego dnia nie dostać mandaciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeb Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Wszystko znajdziesz tutajhttp://www.pzw.org.pl/home/mod.php?dir=szablony&fil e=indexg&ids=73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeb Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Mały błąd.Tutaj http://www.pzw.org.pl/home/mod.php?dir=szablony&file=ind exg&ids=73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek23 Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 5. Członek PZW do 14 lat ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod nadzorem osoby uprawnionej do opieki. Z tego według mnie wynika że moge łowić z osobą nie posiadającą karty ale musze miec wszystko opłacone i stosować się do wszystkich zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 joker Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Cześć Krzysiek23 Jeżeli masz takową opłaconą, to musisz już posiadać Kartę Wędkarską. Jeżeli masz kartę wędkarską i stosowne opłaty za wędkowanie, to wolno ci łowić bez ograniczeń. Przytoczony przepis dotyczy osoby poniżej 14 lat, nie posiadającej karty wędkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek23 Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja mam poniżej 14lat :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Jeżeli masz kartę wędkarską i opłacone składki, to możesz wędkować jak każdy wędkarz powyżej 14-go roku życia. Razem z tobą może wędkować druga osoba, ale w ramach twojego limitu. Jeżleli są to łowy na spinning czy casting, to Twój towarzysz musi dać sobie na wstrzymanie, bo takie wędkowanie może odbywać się tylko na jedną wędkę. ...albo dać koledze machnąć od czasu do czasu. I poradzić uprzejmie, żeby postarał się o kartę wędkarską, opłacił składki i nie sępił <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Jeszcze niedawono tak miałem... .Ale szybko skończyło się wędkowanie z kolegą gdy w pierwszym rzucie na Moją Wędkę złapał garbusa ze 40 cm. W miejscu gdzie ja łowiłem może z piętnaście minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek23 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Ale jak się ma poniżej 14lat to chyba nie można mieć karty tylko legitymacje wędkarską Karte chyba można mieć od 14lat albo znowu coś mi się pokręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
krzysiek23
Mam pytanie czy jak ma się poniżej 14lat ma się opłaconą legitymacje wendkarską i idzie się na ryby z osobą pełnoletnią nie posiadającą karty wędkarskiej. Czy takie wyprawy są legalne czy nie? Chce to wiedzieć żeby pewnego dnia nie dostać mandaciku
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi