Skocz do zawartości

Kultura giełdy koleżeńskiej..

cortez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich 

Napiszę krótko i na temat,

18 lutego wystawiłem swoje ogłoszenie w dziale "sprzedam"

http://jerkbait.pl/topic/152793-woblerysalmorapalatrociower%C4%99kawicekotwice/

jak widać zestaw nr 5 zakupił kolega marcinesz

było to pózno w nocy, nastepnego dnia z samego rana taka sytuacja

post-59106-0-14692800-1613938828_thumb.png

post-59106-0-63335700-1613938851_thumb.png

i jeszcze zaznaczył że nie zdarzyło mu sie podkupywanie ofert a tu znowu ,podobna sytuacja z grudnia z podkupieniem woblerow,gdzie w dziale "kupię" ktoś napisał post że zakupi woblery,ja odpisałem osobie zainteresowanej wiadomość na priv że mam takowe woblery ....

post-59106-0-93987200-1613941191_thumb.png

i znowu Tomek109 w akcji  :)  :)

także Panowie ,szanujmy sie 

• Like 1

Przypominam sobie jak sam wystawiałes woblery a później pisałeś mi priv(bo trochę się znaliśmy i na szczęście szybko to się skończyło) że napiszesz pod postem że zabieram ja bo byłem pierwszy do kupienia tych woblerów na priv..ponoć woblery za tanio wystawiłeś i szybko znalazł się chętny..i były nawet dwie podobne sytuacje z tobą w roli głównej.

• Like 2

Napisze bez ogródek bo takie sytuacje są już w tej chwili na giełdzie nagminne , albo podkupywanie albo zabieranie wszystkiego w pierwszej minucie aby kilka dni puścić ponownie po zabraniu tych najlepszych. Może wprowadzić jakiś bacik  w Regulaminie Giełdy na tych " lepszych" czytaj cwaniszych "kolegów".

Edytowane przez Rajfel
  • Like 2

Administracja nie musi i na pewno nie będzie się mieszać w rozstrzyganie podobnych sporów. Temat wałkowany wielokrotnie.

Pewnie wystarczyłoby gdyby ktoś zrobił odpowiedni wątek, w którym użytkownicy opisywaliby takie sytuacje z giełdy koleżeńskiej ku przestrodze innych.

Panowie to samo jest z wedkami

jak pewne osoby mają do sprzedania kije czy młynki to inne specjalnie reklamują je w ogłoszeniach a w podobnych  wystawionych odfertach na giełdzie robią zamieszanie i dwuznaczne uwagi co do stanu sprzetu .

Lub ktos podstawiony rezerwuje sprżet zeby  zainteresowani skierowali sie do innego ogłoszenia.

oczywiście transakcja nie kończy sie powodzeniem bo rezerwujący po kilku dniach wymawia sie z jakiegoś pwoodu od kupna

ale juz jest pozamiatanme (wójek dobra rada szepnie na priw ze jest tu podobny zajebisty kij do kupienia

to sa w kółko te same osoby

wystarczy poobserowac

inna sprawa ze mam wrazenie że neiktóre osoby po zrobieniu paru wałków tego typu rejestruja kolejne konto lub zmieniaja nick na forum (nie wiem czy to możliwe)

No co się dziwicie o towar trzeba walczyć żeby mieć pózniej co wystawić na OLX to ten użytkownik który np tu kupił wobki P.G 2 tygodnie temu a już jest w jego ofercie na OLX https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2BQLt/ >wystarczy porównać nr telefonu

Edytowane przez peryskop
  • Like 1

No co się dziwicie o towar trzeba walczyć żeby mieć pózniej co wystawić na OLX to ten użytkownik który np tu kupił wobki P.G 2 tygodnie temu a już jest w jego ofercie na OLX https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2BQLt/ >wystarczy porównać nr telefonu

Jaki nick?

Anulowałeś nr 5 za zgodą kupującego a teraz Cię ten drugi zainteresowany z priva wydymał i stąd całe halo?

Jako niedoszły kupujący - do Kolegów, którzy dopatrują się w tym anulowaniu drugiego dna, to z tego co rozumiem całą sytuację, to takiego dna nie ma. Po całym zamieszaniu wobec tych wobków, sprzedający zwrócił się do mnie z propozycją anulowania sprzedaży tej pozycji. Zgodziłem się po zrozumieniu, jak mi się

wydaje, całej sytuacji, i tyle. Szukam fajnych i unikalnych wobków na Forum, ale nie za wszelką cenę i nie w takich klimatach.

• Like 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...