Skocz do zawartości

Siudakowe "parówki"

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Siudakowe parówki to moje przynętowe objawienie tego zlotu. Lecą bardzo daleko (ale niestety nie tak prosto jak Rover czy PopMax Megabassa) z powodu dość dużej masy (20-25g), mają piękną, regularną i szeroką akcję walk the dog. Udało mi się kilka razy zmusić parówkę do półmetrowego odjazdu. Tą przynętę udaje się również wciągnąć ok.30-50cm pod wodę i również prowadzić jak pieska. Cały zlot chwaliłem Siudaka za ten wabik bo jest naprawdę świetny, teraz zostaje tylko czekać na topwaterową porę :mellow:

post-22-1348913154,893_thumb.jpg

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

no właśnie parówka mało ciekawa nazwa, może korzystając z okazji postu Bartka chciałbym ogłosić konkurs na nazwę handlową dla parówki”.

Odpowiedzi możecie umieszczać pod tym postem,

Zwycięzca zostanie obdarowany 3szt tej przynęty które pomaluję wedle życzenia.

czas trwania konkursu ustalam do końca miesiąca.

Pozdrawiam serdecznie

Siudak

No, jak nie parówka to może KABANOS ? Albo SERDEL ? A jako że nie dla psa kiełbasa, może po prostu PIESEK

:mellow: :mellow: :mellow:

A poza tym:

- DOG in the FOG (to juz chyba gdzies bylo :unsure: )

- (SIUDAK) (TOP) STRIKER

- (SIUDAK) CASTER

- (SIUDAK) (TOP) KILLER

- DRUNKER

- CRAZY DOG

- MAD DOG

- HOT DOG

najbardziej podobaja mi sie TOP STRIKER i TOP KILLER i HOT DOG :mellow:

pozdrawiam

ps. wyobrażam sobie taki dialog w maju:

- na co złowiłes tego szczupaka

- na hot doga

- na hot doga? Jak to

- a to taka nowa przyneta od Siudaka :o

jeszcze jedna nazwa przyszla mi do glowy:

DILDO Embarassed

:lol: :lol: :lol: B)

jak pływaliśmy w szwecji i rzucalem maasem czasem zwracałem się w desperacji do szczupaków chodź lodziaro, chodz do mojego maasa wiec adekwatna bylaby tez jakas nazwa lodow...

BAMBINO? nie wiem jak duzy jest ten topwater, ale jezeli nie jest zbyt wielki moze by sie nadalo...

1. DOGGY STYLER -> tak aby jednocześnie napomknąć, że on chodzi jak piesek, ale też że nam się kojarzy;

2. TOP INTRUDER -> j.w.;

3. UPS -> czyli the ULTIMATE POLISH SAUSAGE;

4. SHOEDUCK PIPER -> Shoeduck, bo tak mi się Siudaka zangielszczyło - Tomku, no offense :D ; Piper, bo to podobno określenie na wytresowanego psa;

5. PIKEHOUND -> czyli pies na... szczupaki :D ;

7. F-unleashed -> czyli f***ing unleashed, a więc bardzo mocno spuszczony ze smyczy, choć skrócone do F brzmi dużo bardziej marketingowo :D ;

8. PSP -> czyli Przyjaciel Starej Panny :mellow: :huh: ;

9. PĘTASZEK (brzydszy wariant: PĘTAK ;)) -> chciałem, żeby nawiązywał do pętka (wg skojarzeń Guzu) i czegoś, co się pęta po wodzie;

10. EXP-LOITER -> gra słów: EXPLOIT - eksploatować, użytkować; LOIT - szwendać się, wałęsać się; sam przedrostek EXP może być rozumiany jako experienced, czyli doświadczony => a więc w wolnym tłumaczeniu doświadczony / zaawansowany łazęga :D.

Ufff :mellow: :unsure: :mellow: ...