Rheinangler Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Napisz moze jeszcze Daniel do jakiej dlugosci kija przykreciles te mlynki to moze miec dla kogos znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Napisz moze jeszcze Daniel do jakiej dlugosci kija przykreciles te mlynki to moze miec dla kogos znaczenie 230 cm.17 i 20 lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Czy ktoś jeszcze może kupił tpxd jakieś spostrzeżenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) Czy ktoś jeszcze może kupił tpxd jakieś spostrzeżenia ? Kilkanaście razy przy boleniach, kręci bez zastrzeżeń jak w dniu zakupu.Lekki start, dobra kontrola nad przynętą i nie czuć tego wysokiego przełożenia pod obciążeniem (mam wersje 4000 HG). Moim zdaniem bardzo ciekawa opcja jak szukasz kołowrotka szybkiego, mocnego a do tego relatywnie lekkiego. Edytowane 24 Listopada 2021 przez maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Wersja PG. Terkotanie i opory podczas posuwu szpuli. Terkotanie zwłaszcza jak szpula idzie w dół a opory jak w górę. Przypadłości występują nieregularnie, Przynęty: gumy z ołowiem o łącznej masie do 25g. Czyli całe nic na ten młynek. Solniczka też szeleści jak prawdziwa... Wysłany na reklamację. Dam znać, jaki będzie finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Solniczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 knob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Łowiłeś tym kołowrotkiem w solance czy normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-es Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Normalnie. 3x nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) TP2021XD jest w katalogu w rzędzie z vanfordem i stradiciem CI4+.Czy to wiąże się z przeznaczeniem do lżejszych odmian? Czy po prostu segregacja że buda jest z CI4+?? Edytowane 19 Listopada 2022 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Klasa Magnumlite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) Witajcie!Kupiłem na święta TP4000XD HG do trociowania w solance .Rozmawiałem z Shimano, najmocniejszy młynek z serii Magnumlite na trocie super. Wersja HG, unikać XG....Dziś łowienie w morzu Do czego jest stworzony! Po powierzchni super . Ale w nurcie, z opadu juz przy prądzie wody tragedia. Strasznie szumi i ręka boli od zwijania...Bodzias 20g i już problemy przy uciągu.Do tej pory łowiłem TP 4000 SW-B i przy uciągu nie bylo problemu Edytowane 24 Grudnia 2022 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Witajcie!Kupiłem na święta TP4000XD HG do trociowania. Rozmawiałem z Shimano, najmocniejszy młynek z serii Magnumlite na trocie super. Wersja HG, unikać XG....Dziś łowienie w morzu Do czego jest stworzony! Po powierzchni super . Ale w nurcie, z opadu juz przy prądzie wody tragedia. Strasznie szumi i ręka boli od zwijania...Masz wersję hg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Tak, taka mi doradzali. Zeby unikać xg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Tak, taka mi doradzali. Zeby unikać xg...Który rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ten najnowszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 No niestety ale Twin Power SW to zupełnie inna konstrukcja. Do tego korba w XD też jest pewnie krótsza i samo to już robi różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) No niestety ale Twin Power SW to zupełnie inna konstrukcja. Do tego korba w XD też jest pewnie krótsza i samo to już robi różnicę.Pomijając konstrukcję pod obciążeniem uciągu w Bałtyku jest tragedia. Jak bym worek cementu miał przyczepiony. Przy prowadzeniu powierzchnią jest ok Edytowane 24 Grudnia 2022 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Pozostaje tylko szczerze podziękować doradcom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Doradca to shimano Polska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Doradca to shimano Polska...A ja myślę że po prostu człowiek. Człowiek niekompetentny i tyle. Wszędzie się taki znajdzie. A rozumiem że medialnie lepiej zabrzmi Shimano Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Odeślę go po prostu do Shimano. Oglądam teraz filmiki i łowią.nim poperami a młynek daje radę na morzu/oceanie....Chyba po prostu trafiłem wadliwy egzemplarz. Pod obciążeniem dużo ciężej idzie i szumi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Daja rade w morzu i oceanie ale na filmach jest podane ile ten czlowiek z tego filmiku musi oddać siły podczas kręcenia, hmmm.Jedyna rzecz jaka mi przychodzi teraz do głowy to zwiększyć luz na przekladni lub nic jeśli luzy są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Kołowrotek odsyłam do Shimano, niech coś z tym zrobią. Uważam że jest uszkodzony , zbieralem informację i czaiłem się na niego rok, dziesiątki rozmów ze sprzedawcami i doradcami shimano zanim go kupiłem. Rozmowy z serwisantami...Niezwykle mocny kołowrotek do łowienia w morzu, mikromoduł i szczelnośc na słoną wodę. Seria Magnumlite Mega Moc. Jak wszystko wyjaśnię opowiem chętnie jak sprawa została rozwiązana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 (edytowane) Kołowrotek odsyłam do Shimano, niech coś z tym zrobią. Uważam że jest uszkodzony , zbieralem informację i czaiłem się na niego rok, dziesiątki rozmów ze sprzedawcami i doradcami shimano zanim go kupiłem. Rozmowy z serwisantami...Niezwykle mocny kołowrotek do łowienia w morzu, mikromoduł i szczelnośc na słoną wodę. Seria Magnumlite Mega Moc. Jak wszystko wyjaśnię opowiem chętnie jak sprawa została rozwiązana Moim zdaniem odesłanie, to krok w dobrym kierunku. Lata temu miałem dwa egzemplarze tego modelu Stradica:Obydwa startowały z pewnym opóźnieniem jednak, po paru obrotach jeden z nich chodził lekko, bezproblemowo. Drugi natomiast miał stosunkowo duże opory pracy. Nie pomagały żadne zabiegi kolegów, lepiej znających się na rzeczy (serwisów jeszcze nie było albo ja o takich nie wiedziałem poza tym na na pl. Św. Macieja we Wrocku). Tak u mnie pracował do końca. Edytowane 26 Grudnia 2022 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi