Skocz do zawartości

Shimano Twin Power XD 2021 & 2025

penkulski

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Czy ktoś jeszcze może kupił tpxd jakieś spostrzeżenia ?

Kilkanaście razy przy boleniach, kręci bez zastrzeżeń jak w dniu zakupu.

Lekki start, dobra kontrola nad przynętą i nie czuć tego wysokiego przełożenia pod obciążeniem (mam wersje 4000 HG).

Moim zdaniem bardzo ciekawa opcja jak szukasz kołowrotka szybkiego, mocnego a do tego relatywnie lekkiego.

Edytowane przez maniak

• 11 miesięcy temu...

Wersja PG. Terkotanie i opory podczas posuwu szpuli. Terkotanie zwłaszcza jak szpula idzie w dół a opory jak w górę. Przypadłości występują nieregularnie, Przynęty: gumy z ołowiem o łącznej masie do 25g. Czyli całe nic na ten młynek. Solniczka też szeleści jak prawdziwa... Wysłany na reklamację. Dam znać, jaki będzie finał.

• 1 miesiąc temu...

Witajcie!

Kupiłem na święta TP4000XD HG do trociowania w solance .Rozmawiałem z Shimano, najmocniejszy młynek z serii Magnumlite na trocie super. Wersja HG, unikać XG....

Dziś łowienie w morzu Do czego jest stworzony! Po powierzchni super . Ale w nurcie, z opadu juz przy prądzie wody tragedia. Strasznie szumi i ręka boli od zwijania...

Bodzias 20g i już problemy przy uciągu.

Do tej pory łowiłem TP 4000 SW-B i przy uciągu nie bylo problemu

Edytowane przez lyha

Witajcie!

Kupiłem na święta TP4000XD HG do trociowania. Rozmawiałem z Shimano, najmocniejszy młynek z serii Magnumlite na trocie super. Wersja HG, unikać XG....

Dziś łowienie w morzu Do czego jest stworzony! Po powierzchni super . Ale w nurcie, z opadu juz przy prądzie wody tragedia. Strasznie szumi i ręka boli od zwijania...

Masz wersję hg?

No niestety ale Twin Power SW to zupełnie inna konstrukcja. Do tego korba w XD też jest pewnie krótsza i samo to już robi różnicę.

Pomijając konstrukcję pod obciążeniem uciągu w Bałtyku jest tragedia. Jak bym worek cementu miał przyczepiony. Przy prowadzeniu powierzchnią jest ok

Edytowane przez lyha

Kołowrotek odsyłam do Shimano, niech coś z tym zrobią. Uważam że jest uszkodzony , zbieralem informację i czaiłem się na niego rok, dziesiątki rozmów ze sprzedawcami i doradcami shimano zanim go kupiłem. Rozmowy z serwisantami...Niezwykle mocny kołowrotek do łowienia w morzu, mikromoduł i szczelnośc na słoną wodę. Seria Magnumlite Mega Moc. Jak wszystko wyjaśnię opowiem chętnie jak sprawa została rozwiązana

• Like 1

Kołowrotek odsyłam do Shimano, niech coś z tym zrobią. Uważam że jest uszkodzony , zbieralem informację i czaiłem się na niego rok, dziesiątki rozmów ze sprzedawcami i doradcami shimano zanim go kupiłem. Rozmowy z serwisantami...Niezwykle mocny kołowrotek do łowienia w morzu, mikromoduł i szczelnośc na słoną wodę. Seria Magnumlite Mega Moc. Jak wszystko wyjaśnię opowiem chętnie jak sprawa została rozwiązana

Moim zdaniem odesłanie, to krok w dobrym kierunku. Lata temu miałem dwa egzemplarze tego modelu Stradica:

post-45714-0-65151600-1672073464_thumb.jpg

Obydwa startowały z pewnym opóźnieniem jednak, po paru obrotach jeden z nich chodził lekko, bezproblemowo. Drugi natomiast miał stosunkowo duże opory pracy. Nie pomagały żadne zabiegi kolegów, lepiej znających się na rzeczy (serwisów jeszcze nie było albo ja o takich nie wiedziałem poza tym na na pl. Św. Macieja we Wrocku). 

Tak u mnie pracował do końca.

Edytowane przez popper