Skocz do zawartości

Shimano Twin Power XD 2021 & 2025

penkulski

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjemnie wygląda, i 4000PG apetyczny

W marcu teoretycznie, a praktycznie? U nas Twinek FE był dostępny z opóźnieniem 3 miesięcznym jak dobrze pamiętam.

Jeśli mowa o XD to ten 21 Niebieski wizualnie bardziej mi podchodził.

Edytowane przez lyha

Dzięki Mario.

Ucieszyła mnie ta informacja.

Wyprobuje w tym roku tego pg.

Te poprzednie niebieskie były upierdliwe z tym kolorem i ograniczeniami doboru części.

Z tym 2025 będzie można dużo więcej dopasować sensownie - szpule/ korbki .

• Like 1

Dzięki Mario.

Ucieszyła mnie ta informacja.

Wyprobuje w tym roku tego pg.

Te poprzednie niebieskie były upierdliwe z tym kolorem i ograniczeniami doboru części.

Z tym 2025 będzie można dużo więcej dopasować sensownie - szpule/ korbki .

Piszesz o zestawieniach kolorystycznych czy o kompatybilności części pytam z ciekawości bo też Rozważam zakupy nowego xd jął i poprzedniej wersji jeżeli będą promki w JP.

Piszesz o zestawieniach kolorystycznych czy o kompatybilności części pytam z ciekawości bo też Rozważam zakupy nowego xd jął i poprzedniej wersji jeżeli będą promki w JP.

Kompatybilność była. Chodzi o kolory.

Teraz szpule z vanquisha czy korbki stelli będą ładnie grać i robic

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Miał już ktoś okazję przetestować nowy model?  Zastanawiam się nad modelem 4000 HG.  Byłem już praktycznie zdecydowany na zwykłą wersję TP z 24 roku ale może warto wypróbować XD.

Poza inną szatą graficzną te kołowrotki różni jedynie rotor, cała reszta jest taka sama.

Jeśli potrzebny ci młynek do jigowania, to XD ze swoim lekkim rotorem będzie lepszy, lżej startuje i łatwiej go zatrzymać.

Natomiast do twardych przynęt, prowadzonych bardziej jednostajnie lepszym wyborem będzie zwykły TP z alu rotorem.

• Like 2