Alexspin Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Faktycznie rewelacja, tylko cena https://abcwedkarza.pl/product-pol-73384-Podbierak-Robinson-Smart-50x40x30m-dl-3m-Robinson-86-PU-S03.html... To najtańszy jaki znalazłem. Trudno, pozostanę przy tym co mam. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 A ja bym zakupił podbierak silikonowy z głęboką siatką, szeroki na ryby 80+ z krótką rączką czy ktoś coś takiego namierzył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Mam na pontonie savage gear pro finezze (chyba były dwa rozmiary, mam ten większy) i na upartego kilka ryb 90-100 zmieścił, przy większej już jednak bym podbierał ręka. Szczupaki 80-90cm wchodzą bez problemu. Dodatkowo ma pływającą obręcz więc nie ma ryzyka że się utopi i może służyć do przetrzymania żywych okoni. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Mam ten podbierak SG i przez tą szmatę do okoła obręczy straciłem nie raz rybę przy podbieraniu kiedy kotwica zahaczyły od woblera. Przy moim łowieniu w nocy potrzebuję czegoś innego. Ten SG jest spoko ale dla kogoś kto łowi na główki jigowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 A ja bym zakupił podbierak silikonowy z głęboką siatką, szeroki na ryby 80+ z krótką rączką czy ktoś coś takiego namierzył ?Ten jest tylko gumowany https://www.fishingstore.pl/product-pol-17288-Podbierak-JAXON-SOFT-MESH-siatka-gumowana-49x55cm-uniw.html?gclid=CjwKCAjwrPCGBhALEiwAUl9X07cpfUUY1QziTgjX1ost37Lhguyr4hWMf56Pq5uEIrRcbNl44rBf5RoCuXYQAvD_BwEMam wersję 45/40 i spokojnie wchodzą do niego bolenie 70+Jest lekki i poręczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Ten jest tylko gumowanyhttps://www.fishingstore.pl/product-pol-17288-Podbierak-JAXON-SOFT-MESH-siatka-gumowana-49x55cm-uniw.html?gclid=CjwKCAjwrPCGBhALEiwAUl9X07cpfUUY1QziTgjX1ost37Lhguyr4hWMf56Pq5uEIrRcbNl44rBf5RoCuXYQAvD_BwEMam wersję 45/40 i spokojnie wchodzą do niego bolenie 70+Jest lekki i poręcznyTeż mam taki ale jak kotwica zapląta się w tą niby gumowaną siatkę to później przez godzinę wyplątuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Przetestowałem już 5 podbieraków ogólnodostępnych i nie jest to czego oczekuję kiedyś Tomy miał takie podbieraki do sprzedania duże z silikonową siatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Widzialem kiedyś ciekawy podbierak z rapali z dokładaną sztycą właśnie na takie sytuacje jak potrzeba długiego ok 1.5 m podbieraka,z tym że sztyca była dokładana wiec dość uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Cześć. Szukam podbieraka którym będę chciał pogodzić dwie rzeczy a w zasadzie trzy, rzeczne trocie (Ina), czyli chodzenie po krzakach itd z potencjalnie dużymi rybami, dwa (w sumie narazie ważniejsze) łódź i szczupaki, a od nowego roku będę chodził w okolicach Wrocławia po Odrze, tudzież tamtejszych jeziorach.Zależy mi na tym żeby podbierak był głęboki, bo na łódce jest to mega ważne, w miarę wygodny do maszerowania, chociaż zniosę jakieś niedogodności, jeśli składany to łatwość w rozkładaniu no i żeby pomieścił te szczupaki po 90-110cm. w oko wpadł mi Scierra salmon 70x65, chociaż boję się że jedną ręką nie da się go rozłożyć, tutaj dodatkowo nie mogę znaleźć info o głębokościa także abu garcia beast 70x60, składany bądź ze sztywną ramą i wtedy jakiś patent na w miarę wygodne noszenie przyczepionego do plecaka.Ma może ktoś z was te podbieraki? Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Scierra to duży, ciężki, niewygodny do łażenia brzegowego podbierak. Pasek w niczym nie pomaga. Na łódkę polecam. Mocna konstrukcja z głęboką siatką. U mnie, z łodzi, podebrał spokojnie szczupala 117cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigie Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Scierra to duży, ciężki, niewygodny do łażenia brzegowego podbierak. Pasek w niczym nie pomaga. Na łódkę polecam. Mocna konstrukcja z głęboką siatką. U mnie, z łodzi, podebrał spokojnie szczupala 117cmWaży trochę ponad kilogram, więc to chyba normalna waga jak na tak duży podbierak. Mógłbyś podesłać jakieś zdjęcia? Ile głębokości ma mniej więcej siatka?Dobrze myślę że jedną ręką nie ma szans na rozłożenie go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Od dłuższego czasu nie mam już tego podbieraka, siatka głęboka 65 może 70cm. Rozkładanie tego typu podbieraków ( miałem także większy SG) jedną ręką nie ma sensu, poplątanie z pomieszaniem w trakcie holu ryby. Szukaj ze stałą obręczą jeśli ma być bardziej uniwersalny.W tej chwili używam Jaxona Trust większego i być może kiedyś siatkę na głębszą wymienię, ale nie ma tragedii. Waży zaledwie 700g i co ważne jest pojemny, mocny, kompaktowy i tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba11 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Używam tego podbieraka do łowienia z brzegu oraz sporadycznie z łodzi. Przede wszystkim rozłożysz go jedną ręką w trakcie holu ryby. Jest to niezwykle ważne, przerabiałem już różne wynalazki, przemawia za nim cena, mam ten z większą obręczą. Można go dopiąć do paska za pomocą klipsa albo sparować magnesami do kamizelki. Polecamhttps://sprzetlorpio.pl/product-pol-5062-Podbierak-Super-Team-Spin.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Bardzo ciekawa propozycja. Dziękuję Seba, muszę się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba11 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Nie ma za co, trzeba sobie pomagać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Używam tego podbieraka do łowienia z brzegu oraz sporadycznie z łodzi. Przede wszystkim rozłożysz go jedną ręką w trakcie holu ryby. Jest to niezwykle ważne, przerabiałem już różne wynalazki, przemawia za nim cena, mam ten z większą obręczą. Można go dopiąć do paska za pomocą klipsa albo sparować magnesami do kamizelki. Polecamhttps://sprzetlorpio.pl/product-pol-5062-Podbierak-Super-Team-Spin.html Ja równiez mocuję go fabrycznym klipsem do paska chlebaka. W momencie podebrania wystarczą dwa ruchy ręką i można lądować rybę. Na minus delikatne rurki rękojeści i pałąka. Mają tendencję do odkształcania się. Praktyczniejszego podbieraka nie miałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Ja równiez mocuję go fabrycznym klipsem do paska chlebaka. W momencie podebrania wystarczą dwa ruchy ręką i można lądować rybę. Na minus delikatne rurki rękojeści i pałąka. Mają tendencję do odkształcania się. Praktyczniejszego podbieraka nie miałem.Czy po rozłożeniu blokuje się go jakoś żeby samoistnie się nie złożył? Na zdjęciach słabo widać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Koledzy, proszę o pomoc. Kiedyś na jednym z filmów na yt widziałem ciekawy model podbieraka spinningowego, który był w formie rurki-sztycy z której wysuwał się składany kosz. Niestety nie mogę w żaden sposób namierzyć teraz tego modelu.Ktoś kojarzy model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Czyżby chodziło o podbierak firmy frabill? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Czyżby chodziło o podbierak firmy frabill? Nie wiem czy chodziło o tę firmę ale podbierak właśnie tak wyglądał.Dzięki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Cześć, poproszę o Wasze opinie nt. podbieraka Spro fold lock net 70x70x70cm. Wart uwagi? pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 https://allegro.pl/oferta/podbierak-savage-gear-easy-fold-m-98-154cm-14447527689 Podbierak Savage Gear Easy-Fold Net - M 70x58x48cm Używa ktoś?Jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Szukam podbieraka który będę nosił ze sobą nad Wisłą. Chciałbym aby miał gumowaną siatkę, mieścił z zapasem ryby +/- 100 cm oraz był w miarę poręczny. Mogę go nosić przypiętego do plecaka lub po prostu w ręce. Bardzo fajnie byłoby gdyby sam kosz był składany. Czy możecie polecić coś takiego w rozsądnym budżecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Szukam podbieraka który będę nosił ze sobą nad Wisłą. Chciałbym aby miał gumowaną siatkę, mieścił z zapasem ryby +/- 100 cm oraz był w miarę poręczny. Mogę go nosić przypiętego do plecaka lub po prostu w ręce. Bardzo fajnie byłoby gdyby sam kosz był składany. Czy możecie polecić coś takiego w rozsądnym budżecie?Ja bym szedł w tego typu: https://nizel.pl/pl/products/produkty/producenci/mikado/podbierak-mikado-skladany-200cm-70-60cm-s1-001-200-13325 Ten akurat duży, z dużym zasięgiem.Można powiesić na magnesie na plecach.Mam Jaxona działającego na tej samej zasadzie. Obręcz niezbyt wytrzymała(może ten z linku ma mocniejszą). Powyginała się od kilku sumków w granicach 10kg. Ale się nie rozleciał, ryby żadnej przez niego nie straciłem. Wytargał poza tym kilkadziesiąt fajnych boleni, sandaczy i jakieś szczupaki. Na pewno na siebie zarobił ???? .Dla mnie ogromny plus, to natychmiastowe rozkładanie jedną ręką i możliwość noszenia na plecach. Pozdrawiam. Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Fajne lekkie karbonowe podbieraki robi Rapala. Można relatywnie duży rozmiar zapiąć na plecy ze względu na niską wagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi