Kuba Standera Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ja po długich deliberacjach do #9 zane'a wciągnałem Rio outbound short #8. Cholernie ciężka linka, prawie tyle waży co 40+CSW #10.Wyszło 10e drozej niz sniper, więc... dałem sobie z airflo spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ja nadal nie kupiłęm.... macie jakieś fajne stronki - z dobrą ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Niestety nieco ponad 300 zł z przesyłką do PL plus koszty cła, które nie wiem ile wynoszą, bo nigdy nic nie kupowałem ze Stanów Rio OutBound Short Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 http://www.ebay.co.uk/itm/Rio-Outbound-Short-WF8F-330gr-21-4gm-Fly-Line-Free-Backing-Free-Shipping-/370626478706?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564b0f4272 i inter http://www.ebay.co.uk/itm/Rio-Outbound-Short-WF8F-I-330gr-21-4gm-Fly-Line-Free-Backing-Free-Shipping-/370626503522?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item564b0fa362 http://www.ebay.co.uk/itm/Rio-Outbound-Short-WF8I-330gr-21-4gm-Fly-Line-Free-Backing-Free-Shipping-/360469725413?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53edab80e5 Ja akurat szukalem pływającej, z airflo zostal mi tylko sniper, a ma mieszane opinie, plus - 47GBP za snipera a 54GBP za outbounda (z wysyłkami) - wybór byłby dla mnie gdybym airflo kupił za max 30 z wysyłka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Czyli Kuba,pod kija airflo 40+ z serii extrime 6/7 radził bys poprostu #7 oudbounda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Gdybym miał 300zł w PL zapłacić to ok, jakoś nie chce mi się bawić te ebaje........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Czyli Kuba,pod kija airflo 40+ z serii extrime 6/7 radził bys poprostu #7 oudbounda?nawet #6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dzisiaj dostałem - fajna linka. O dziwo - dość szorstka w dotyku, pewnie coś rodzaju sharkskina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kuba, a jaką linkę zakupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Jak w temacie, short #8 FPowinno do zane'a być jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tz. że ja do swojej #9 też musiał bym zamówić linkę #8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 #8 wazy prawie tyle co CSW #10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 O kurczaczki, aż tyle???? Hmmm, rzucałem RIO #9 i nie odczułem żeby była taka ciężka, ale skoro tak mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zobacz sobie na wagi.#8 ma 21.4gram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mam kij #8 CD ICT, czylili jeśli Rio O.S. to #7 obecnie na ebay cena około 250zł. U nas w kraju guideline pike #8 -280 zł . Warto zamawiac za morzem? Czy rio tak odstaje użytkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 TakTakTak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 A tam Kuba w Dungarvan to takie super linki to powinny leżeć na trawnikach kurde trza kołować zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 na m.pl namwili woblera 129 na guideline pike, swoją drogą trzebaby mieć sklep wędkarski zeby wyrobic sobie rzetelną opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Każdą z tych linek miałemoutbound shortwszelkiej maści 40+ bez sniperaguideline'a f i s1/s3Big mamę i big daddy, ale tylko po dniu nad wodą Myślę ze mam porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Ja się natomist z Kubą niezgodzęmiałem outbonda i uwazam że to kapitalna linka, ale na szczupaki wolę guidelinelepiej mi się tym macha dużymi muchami, rzuty są długie i bardzo precyzyjne.outbonda widzę natomiast na łowieniu z plazy jak najbardziej (podmuchy wiatru ect)myślę że coraz krótsza głowica nie jest rozwiązaniem. raczej taka trochę drogą na skrótywszystko zależy chyba od warunkówpozdrówka Edytowane 30 Stycznia 2013 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Wszystko sie sprowadza do tego jak ktoś rzuca, gdzie łowi, jakim kijemBassy ma ICT w mocnej wersji, więc IMHO rio będzie raczej lepiej mu grało, ze względu na zwarty ciężar, z dużymi muchami.Sporym plusem w rio jest rozróżnienie kolorami głowicy i runningu, co bardzo ułatwia życie nad wodą. Jak również dość cienki running, o ile guideline'a pamiętam to tam jest konkretny sznurek?Rio będzie bardziej wszechstronną linką, choć guideline na pewno nie będzie sprawiał problemów, to dobra linka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dostałem pytanie na priv a miałem chyba odpowiedzieć tutaj., więc tekst dosłowny wstawiam jako odpowiedź pod konkretnego nadawcę... Cześć Mam GP #9 F, bardzo fajna linka. Testowałem różne z przeznaczeniem szczupak i ta wypadła jak dla mnie najkorzystniej. Obecnie kij pod tą rybę sprzedałem (Xi3 9' #9) i linka jest wolna. Mogę ją zaoferować z odpowiednim upustem, stan bardzo dobry. Co do jakości i technicznych możliwości sznura: jest miękki, ładnie się układa na wodzie i przy zbieraniu pod nogi, nie chlapie jak inne przeciążone głowice. Precyzyjny w podaniu dużych much. Łowiłem nim streamer-ami od nastu do 24 cm. Te ostanie na pograniczu lotności linki. Gdyby była w klasie #10 a nie jak miałem przy kiju #9 czyli 1:1 nie było by problemu. Powinna być idealna dla Twojej pałki pytanie jak z faktyczną mocą kija. Jeśli będziesz zainteresowany używką może coś wymyślimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) zazdroszczę Wam mozliwosci porownania, odnosnie preferencji to lubie runningi z głowicami - głowica cały czas pracuje, running cienki i nie zawadza, lubię ten styl rzucania, jak znajdę dobry kanał przerzutowy to wciągnę rio a jak nie to guideline. Kolejne filozoficzne pytanie to- jesli ict jest mocny to moze do kija #8 brac #8 linkę rio tak sobie gdybam nie mam pod ręką tabeli z wagami linekAndrzeju- poniewaz polubiłem swojego ict a technikę rzucania opanowałem to nie chcę go przeciązac albo kupię sprawdzoną #8 albo rio#7 ale dzięki za uwagi Edytowane 30 Stycznia 2013 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Rio jest bardzo ciężką linką. Nie wiem czy #8 nie zgasi ci kija.#8 waży sporo, o ile pamiętam to 21.5 grama, czyli +- tyle co 40+CSW w #10? Nie mam jak sprawdzić tego teraz, ale takie coś mi się w głowie wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ok, jasna sprawa. Sam nie wiem czy mam ją zostawić sobie czy nie... Polubiłem tą firmę i obecnie posiadam kilka linek i głowic "G". Każdy sznurek będzie dobry jeśli tylko zostanie zaakceptowany przez użytkownika.... Słusznie robimy pytając w necie innych o zdanie, opinie, doświadczenia z danym przedmiotem. Przekonałem się o tym wielokrotnie. Dzisiaj kupując cokolwiek o znacznej wartości, sonduję rynek poprzez opinie użytkowników, robię rozpoznanie w realu i dopiero wyciągam kasę. Czasami udaje się trafić w "DYCHĘ"... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi