szpiegu Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Dzis zobaczylem dwa najprawdziwsze i zywe bociany a na polach stada czajek ,na odrze kwitna juz przebisniegi panowie idzie wiosna nic tylko sie cieszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 kurde chyba przegapilem gdzies lato jesien i zime bo w mojej wiosce w grudniu pod urzedem miasta mozna bylo ogladac pieknie kwitnace wisnie... czy jakies inne czeresnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek23 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 A u mnie śnieg zaczął padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 a ja dzisiaj widziałem 2 żurawie ale nie wiem co to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 a ja sporo kormoranów to znaczy ze płotka na tarło wpłynęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 ...a ja widzę zamieć śnieżną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tommek Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 A u mnie jest -10 i pada śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 U mnie właśnie przestało padać. Czas wziąć się za odśnieżanie podjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MATAS Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 cos idzie i nie moze dojsc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w.d.wobler Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zamki Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 A u mnie jest -10 i pada śnieg Już jest - 14 a zapowiada się na jeszcze większy mrozik. Z jednej strony ciesze się bo jednak uda mi się połowić z kilka razy z lodu a z drugiej strony do d... z taką pokręcona zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeb Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Z jednej strony ciesze się bo jednak uda mi się połowić z kilka razy z lodu a z drugiej strony do d... z taką pokręcona zimą. Swięte słowa @Zamker Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 U mnie tylko –7 a śnieg przestał padać. Nie odśnieżam podjazdu bo go nie mam Płotka może i się gromadzi ale od tego do tarła to najbiedniej 2 miesiące. Zgodnie z ostatnimi tendencjami przejściowe pory roku zanikają, więc ja bym tak na tą wiosnę nie czekał. Pewnie pomarzniemy do połowy kwietnia a potem pierdót i +20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 u mnie drzewa paczki puszczaja i przepisniegi rosna, ale dzisiaj posypalo troche i jak narazie -8*C.ja tam planuje jeszcze jakas deske w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 idzie, idzie http://www.japantackle.com/Shimano/Shimano_MetaniumMG_MG7.ht mniestety w tym roku tylko prawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Znacie dowcip jak facet z Moskwy dzwoni do kolegi na Syberii i pyta, „czy to prawda, że u ciebie jest –70?”. „A skąd” odpowiada tamten, „jest najwyżej –40”. „No popatrz a u nas w Prawdzie napisali, że na Syberii –70”. Na to kolega, „–70 może i jest - ale na zewnątrz” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Wiozlem córke dzis rano na dworzec, bylo -11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ktoś kto umie dostrzegać pewne rzeczy w przyrodzie wie że wiosna małymi kroczkami idzie już od lutego. Ja sam widziałem już szpaki, śpiewające bogatki, tokujące gągoły, śmieszki, kormorany w barwach godowych, bębniące dzięcioły czarne czy śmiejące dzięcioły zielone. Najszybciej o wiośnie informują nas właśnie ptaki. To że zauważamy je wcześniej świadczy o tym że jak tylko zrobi się trochę cieplej ptaki zaczynają wracać na lęgowiska. Jest to spowodowane tym że jeśli dany osobnik będzie pierwszy przed innymi zajmie najlepsze terytorium lęgowe. Niestety tacy ryzykanci często kiepsko kończą. A na wiosnę jeszcze musimy trochę poczekać pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Myślę, że bardziej miarodajne są rośliny niż zwierzęta. Te pod wpływem podniecenie robią różne głupie rzeczy. Zresztą nie tylko one Rośliny reagują na 2 bodźce, jest to długość dnia i średnie temperatury dobowe. Mimo tego i one padają ofiarą anomalii. Ja do określania sytuacji w wodzie opieram się na wierzbach rosnących nad brzegiem Wisły. Maja one w miarę stabilne warunki temperaturowe i jak na razie nigdy mnie nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Myślę, że bardziej miarodajne są rośliny niż zwierzęta. Te pod wpływem podniecenie robią różne głupie rzeczy. Zresztą nie tylko one Rośliny reagują na 2 bodźce, jest to długość dnia i średnie temperatury dobowe. Mimo tego i one padają ofiarą anomalii. Ja do określania sytuacji w wodzie opieram się na wierzbach rosnących nad brzegiem Wisły. Maja one w miarę stabilne warunki temperaturowe i jak na razie nigdy mnie nie zawiodły. Wszystko reaguje na długość dnia i temperaturę, nie tylko rośliny. Rosliny często robią głupsze rzeczy od zwierząt jak np.wypuszczanie pąków w czasie jesieni. Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Kiedyś polowanie na bolki zaczynałem jak pojawiały się bociany. Po kilkunastu latach wiem, że to bardzo zawodny sposób. Wierzba jak na razie mnie nigdy nie zawiodła. Czysta empira Pewnie dlatego kalendarz fenologiczny dotyczący ryb oparty jest na roślinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Uważny obserwator przyrody na pewno podałby więcej takich współzależności, ale wierzba/boleń jest dobrym przykładem.pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Wydawano kiedyś kalendarz na ten temat. Dotyczył on tarła. Może lepiej że już nie jest wydawany zwłaszcza po tym jak ujawnili się zwolennicy irracjonalnej gospodarki na naszych wodach Strach pomyśleć do czego mogliby go wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 A ja się nie kieruję roślinami ani jakimiś tam ptakami...Mam na biurku kalendarz .I pewny jestem wiosny dopiero w maju choćby w marcu przyszły upały zakwitły kasztany a bociany wszyskie by przyleciały.O zrymowało się nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Biurku czy Biórku??????? Chyba biurku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
szpiegu
Dzis zobaczylem dwa najprawdziwsze i zywe bociany a na polach stada czajek ,na odrze kwitna juz przebisniegi panowie idzie wiosna nic tylko sie cieszyc
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi