Skocz do zawartości

Zgnieciona przelotka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, koledzy kupiłem ostatnio kijek (savage gear), wczoraj zauważyłem wgniecenie przelotki szczytowej. Powiedzcie mi czy jest to powód do reklamacji, czy będzie się z nią działo coś złego, poza tym wgnieceniem nie widać żadnych rys czy innych niepożądanych cech.

post-52755-0-75791300-1614362712_thumb.jpg

post-52755-0-30827200-1614362734_thumb.jpg

Po to jest gwarancja żeby z niej korzystać  :)  Ja tam wielkiego wgniecenia nie widzę, a jeśli wkład nie jest uszkodzony równie dobrze możesz używać wędziska. Jeśli stanie się coś niepokojącego po gwarancji, niewielkim nakładem jesteś w stanie sam ją wymienić. 

Jeśli ułożenie linii uchwytu i przelotek względem kręgosłupa blanku jest prawidłowe a wędka nie ma innych wad, to nie warto reklamować, bo można otrzymać gorszą. To wgniecenie powstało prawdopodobnie przed wklejeniem przelotki, zresztą szczytówka pewnie tam nawet nie sięga.

• Like 1

jak kupiłeś przez neta to możesz zrobić 14 dniowy zwrot - bez podawania powodu... jak w sklepie stacjonarnym to "widziały gały co brały" - gwarancja raczej nigdy nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych... 

a serio - jak przeszkadza to skorzystaj z okazji i wymień na sic-a... sam to zrobisz w kilka minut:) jak nie to nie ruszaj i też będzie ok... uszkodzenie nie ma wpływu na nic poza wyglądem:)

ps. nie doczytałem, że z allegro:)

Edytowane przez czarny1

Dzięki koledzy za odp, no chyba dam sobie spokój też mi się wydaje, że nie powinno to mieć znaczenia (szczytową rzeczywiście może i tak tam nie sięgać). Rzeczywiście z tą reklamacja może być więcej "zachodu" jak to wszystko warte, a gdyby coś, najwyżej sam ją wymienię .