Pietruk Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Solix robi robotę Solix na chwilę obecną to u mnie mapy i nawigacja. Jeszcze nie wykorzystałem go do poszukiwań rybek, poza tym co pokazywał w toni. W przypadku tych szczupaków to LiveScope robiło robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 W słoneczku też brały [emoji2] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Flauta i słońce. Były pod powierzchnią czy raczej trochę głębiej?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) Flauta i słońce. Były pod powierzchnią czy raczej trochę głębiej?TomekNa płyciznach (woda kryształ) trzeba było być o świcie potem przesuwały się do dołków 2,5-3m gdzie woda była już ciemniejsza i wyskakiwały do przynęt. Jak ucichło to się robiło kilka kółek w trolu i znów z rzutu coś się działo.A jeszcze jedno temperatura wody podniosła się z 10 do 13,5 stopnia. Edytowane 15 Maja 2021 przez Robert Dorado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Dzisiejsze popołudnie na wodzie,4 ryby 72,82,83 i 102, wszystko z trolingu na wodzie ok 5 m , przynęta shad tezz 22 i 19 cm 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Pierwszy poważniejszy w tym sezonie, odprowadził pod same nogi ,zrobiłem ósemkę i haps siedzi na krótkim dyszlu,podebrany do ręki,fotka i do wody . przynęta trout 25cm łowione z łapy z brzegu. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Dzisiaj krótki raport. Zdjęć już nie chce mi się wrzucać. Jestem co dwa-trzy dni na mojej płytkiej wodzie. Temperatura dobija wczoraj w płytkich miejscach do 19st. Potarłowe żarcie raz tylko trafiłem na początku maja. Z rana nie jeżdżę bom leń, ale czasem zostawałem do zmroku. Z rybką większą jak 80 ciężko. Ogólna średnia to trzy ryby na dzień, dwa króciaki i jedna siedemdziesiątka. Woda bardzo powoli zaczyna zarastać. Wczoraj widziałem lina do 2kg jak mi trouta 25 cm odprowadził. Trochę pogadałem z "gumofilcami" i żywczarze to w ogóle wyników tej wiosny nie mają. Rybki mocno miejsca zmieniają. Trzeba najpierw brać poprawkę na wiatr (zalew 100ha). Jerki robią robotę, jak nie ma kontaktów to średnia guma 22-25cm, wolno prowadzona da 70+--->. Raz znowu miałem strzała na babyshada 32, w wieczornych godzinach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Zauważyłem, że jak nie chcą gadać z ręki to troling je rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ja wczoraj brałem udział w Garmin Fishing Online i łowiłem 9,5 cm Hooligan Roach cały dzień. Efekt - 10 szczupaków, największy 77 cm grubasek i trzecie miejsce w klasyfikacji 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Niestety bateria siadła i największe ryby się nie nagrały 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 (edytowane) U mnie na weekendzie gryzły, 2x80+, jeden spadł w okolicach 90 no i odpasiony rodzynek. Wszystko na gumę 20 cm dopaloną oliwka 6 gr w szybkim prowadzeniu. Edytowane 18 Maja 2021 przez bartolomeo 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) Wczoraj wyprawa na rybki. Trochę inna niż zwykle bo ze znajomym i na pożyczonej "łajbie". Pierwszy raz z nim byłem na rybach. Kolega taki trochę stereotypowy, bo kij do niecałych 30g i "a co to się łowi na takie gum?" ale tu się nie dziwię bo chodzi głównie po Wieprzu za szczupaczkiem i z doskoku w wolnych chwilach. Pozytywny bo problemu z wypuszczaniem nie ma i ciekawy castingu. Osobiście to ja byłem ciekaw jakie będzie miał wyniki jeśli rybki będą współpracować. Dzień wybrałem nieprzypadkowo: trzeci dzień łagodnego wzrostu ciśnienia, pochmurno przelotne deszcze, wieje mocno z zachodu, do południa stabilnie, później pogorszenie z mocno narastającym wiatrem, a od ok 18stej przejaśnienia. Na wodzie jesteśmy ok 6:30. Jak zaczynam szukać to sprawdzony już na tym łowisku buster i ok 7:00 mam pierwszego króciaka oraz dwa widowiskowe brania tuż przy burcie również króciaków. Kolega chwile później zalicza swoją niedużą rybkę oraz traci ogonek w canibalu 12. W następnym dryfie trafiam coś 60+. Znajomy traci ogonek w kolejnej gumie oraz pod łódką spada mu podobna rybka coś do 60. Trochę zmieniamy miejsca, ja kombinuje z większymi gumami, kolega zalicza kolejne króciaki. Robi się powoli nieprzyjemnie zimno, padają przelotne deszcze. W którymś dryfie mam coś pod 70dziesiąt, kolega wyjmuje tak pod 60siąt, a chwilę później trafiam w końcu fajniejszą rybkę 81. Spływamy ubrać się cieplej i zjeść coś na ciepło. Po przerwie zostaje nam tak 2h łowienia bo kompan chciał się zwinąć ok 16stej. Stawiam na pigi 26 w kolorach bloody/ice spotted i prawie do końca nie mam brania. Znajomy coś tam dłubie. Ustawiamy ostatni dryf, wracam do bustera i mam tym razem 83. Pora powoli kończyć. Ogólnie wyjęte 11 ryb, u mnie 6. Jakościowo przepaść. U mnie wszystko na bustera. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 21 Maja 2021 przez bartsiedlce 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Dobra passa trwa. Wczoraj kolejny sierściuch podbił "n-kartę" na łodzi. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Taki forumowy stykacz :-)zarzarł Megabass Max lbo i przetestował Avida :-) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Taki glut Woda 5 metrów, branie agresywne prawie jak sandacz w czerwcu, silna bardzo bo odjazdy w liczbie 5 najmniej. Blaszka firmy na J i na końcu N więc kto wie ten wie.\Wędka st.croix do 18 g 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Witam.W tym roku udało mi się ustanowić nowy rekordzik.Ryba 116,5 cm z polskiej wody PZW.Przy okazji zmontowałem krótki filmik. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Zestaw taki sam jak poprzednio,ryby słabo aktywne ale myślę,że to skutek pory dnia, popołudnie.Madam :-)na poduszce :-)95 cm 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Dzisiaj słabiutko,prawie na fajrant :-)dwa ostre walnięcia i jedno wcięte,ryba 81 cm na shad tezza 22 cm 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) Wiosna paskudna ale rybki daje https://www.facebook.com/103299604953103/videos/2268730723268226 Edytowane 31 Maja 2021 przez Robert Dorado 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) ryby z ostatnich wypadów Edytowane 31 Maja 2021 przez andego 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Ostatnio zabrałem swojego ucznia aby zobaczyć czy coś pamięta, nie łowił kilka lat. Pamięta jak się to robi ????Wyjął dwa fajne szczupaki.Jeden zażarł jerka od Hegemona, drugi Salmiaka.Ja na zero w szczupakach, nadrobiłem kilkoma okoniami 30+ Pozdrawiam. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Wróciłem po ośmiu dniach łowienia na naszych zaporówkach, największy szczupak wrzucony wcześniej ma 114 cm kilka pod metr, kilkanaście sandaczyków i dwa sumy - wyjazd udany 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Chudzielec na jerka 17cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Dzisiejsza ryba, generalnie dwa brania, okonia ok 15 cm i mamuśki :-)Wygląda na to ,że jest progress i moje" big five " sezonu wzrośnie :-) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi