gooral Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Wittam. kupilem sobie nowa wedke i okazalo sie, ze stopka slammera jest do niej za duza (na szerokosc jej brakuje troszke) - shimano exage 4000 wchodzi elegancko. Juz mialem lapac za dremela i przeroboc nozke w slammerze, ale mnie tknelo - czy nei zacznie latac w innych wedkach. rzezbil ktos takie cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Witam ja rzeżbiłem ostatnio 260siątke pod fenwicka hmg GS70H-F-2ale to bedzie mój stały zestaw, nie będe raczej przekładał do innej wędki,jak bedę miał troche czasu sprawdzę jak pasuje w innych uchwytach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Musisz sprawdzic,tzn,ja maiłem to samo,nie pasowął mi slammer360,uchwyt zpiłowałem ,i ok,ale jak by co to sprawdz sobie przymierz do jakich kijów bedziesz stosował,jak do wszystkich(większości) nie pasuje to piłuj....ale w sumie kupiłes pwenie pod konkretnego kija,wiec do niego patrz szczególnie,a jak masz troszkę zdolnosci manualnych to zrobisz to tak ze do większości(twoich) kijów bedzie pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Wittam. kupilem sobie nowa wedke i okazalo sie, ze stopka slammera jest do niej za duza (na szerokosc jej brakuje troszke) - shimano exage 4000 wchodzi elegancko. Juz mialem lapac za dremela i przeroboc nozke w slammerze, ale mnie tknelo - czy nei zacznie latac w innych wedkach. rzezbil ktos takie cuda?Dareczku może nowy zakup jakiej stelliny SW - i bez piłowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 wedke kupilem pod konkretna metode (do spina na kajak) a akurat slammerem najczesciej spinninguje - do brzegowego kija slammer pasuje ok. no nic mam 2 slammery najwyzej jeden bedzie kajakowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Skąd ja to znam? Czy to nie przypadkiem uchwyt fuji NPS, albo podobny? Jak masz pewną rękę, to frezuj, wiele pewnie nie trzeba. EDIT: do VSS zdaje się też nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 o taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Temat spadł mi z nieba wręcz. W mojej morskiej 760 też jest za duża stopka. Trochę na grubość i chyba odrobinę na szerokość. Konkretnie to widać otarcia tej czarnej powłoki na wszystkich czterech rogach stopki Czym szlifujecie swoje slamki? Pilnik, ręka i poszedł, czy może maszynowo? Dodam, że 460 w ten uchwyt wchodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 ja bede dremelkiem prawdopodobnie z papierem sciernym drobnym. Ps mam 2 karpiowki i 2 kije morskie gdzie slammery lataja luzem (dopiero betoniary 8500+ pasuja bez luzu - baitrunner 6000 wymaga podkladu z plastikowej listewki...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 o taki: To jest właśnie jakiś klon NPSa. Slammery już tak mają, było coś o tym kiedyś w jakimś wątku, warto przypominać o tym bo potem są właśnie takie historie. Co ciekawe, slammer wejdzie do 16tki zwykłego DPS jak i jego odpowiednika w PBay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jeszcze takie pytanko ode mnie. Czy koledzy, którzy już szlifowaliście stopkę, jakoś ją zabezpieczaliście w tym miejscu? Jeśli tak, to jak? Mi chodzi po głowie jakiś Hammerait na rdzę jako podkład, plus może jakiś lakier. Tak sobie myślę, że na morze to by wypadało coś z tym zrobić. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 no nie pomyslalem, ale pewnie by mu nie zaszkodzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 spilowalem stopke pilnikiem z lathermana (za leniwy bylem isc do garazu po dremela bo film ogladalem). Spilowalem ja na szerokosc (tak by weszla w uchwyt -0,5-1mm?) i wysokosc (od dolu z 0,5mm? i od gory z obu koncow tez troche 0,2?) teraz z obu stron wchodzi po okolo 1cm i chyba jest ok. pomalowalem go pisakiem - bede sie martwil jak zacznie sie cos dziac. i tak chce go uzywac do slodkiej wody tylko (na slona chyba kupie sobie catane czy innego alivio i bede zmienial jak padnie - poprzednio mialem kolowrotki z lidla rozmiaru 4000 i padly po okolo 2 latach urzywania na morzu tylko i wylacznie do tego niemal bez plukania - lowienie z brzegu i z kutra a kosztowaly 7 czy 8 euro sztuka licze, ze catana da rade conajmniej tak dlugo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi