Skocz do zawartości

szlifowanie stopki w slammerze?

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

Wittam. kupilem sobie nowa wedke i okazalo sie, ze stopka slammera jest do niej za duza (na szerokosc jej brakuje troszke) - shimano exage 4000 wchodzi elegancko. Juz mialem lapac za dremela i przeroboc nozke w slammerze, ale mnie tknelo - czy nei zacznie latac w innych wedkach. rzezbil ktos takie cuda?

Musisz sprawdzic,tzn,ja maiłem to samo,nie pasowął mi slammer360,uchwyt zpiłowałem ,i ok,ale jak by co to sprawdz sobie przymierz do jakich kijów bedziesz stosował,jak do wszystkich(większości) nie pasuje to piłuj....ale w sumie kupiłes pwenie pod konkretnego kija,wiec do niego patrz szczególnie,a jak masz troszkę zdolnosci manualnych to zrobisz to tak ze do większości(twoich) kijów bedzie pasowac.

Wittam. kupilem sobie nowa wedke i okazalo sie, ze stopka slammera jest do niej za duza (na szerokosc jej brakuje troszke) - shimano exage 4000 wchodzi elegancko. Juz mialem lapac za dremela i przeroboc nozke w slammerze, ale mnie tknelo - czy nei zacznie latac w innych wedkach. rzezbil ktos takie cuda?

Dareczku może nowy zakup jakiej stelliny SW - i bez piłowania :D .

Temat spadł mi z nieba wręcz. W mojej morskiej 760 też jest za duża stopka. Trochę na grubość i chyba odrobinę na szerokość. Konkretnie to widać otarcia tej czarnej powłoki na wszystkich czterech rogach stopki Czym szlifujecie swoje slamki? Pilnik, ręka i poszedł, czy może maszynowo? Dodam, że 460 w ten uchwyt wchodzi bez problemu.

Jeszcze takie pytanko ode mnie. Czy koledzy, którzy już szlifowaliście stopkę, jakoś ją zabezpieczaliście w tym miejscu? Jeśli tak, to jak? Mi chodzi po głowie jakiś Hammerait na rdzę jako podkład, plus może jakiś lakier. Tak sobie myślę, że na morze to by wypadało coś z tym zrobić. Co o tym sądzicie?

spilowalem stopke pilnikiem z lathermana (za leniwy bylem isc do garazu po dremela bo film ogladalem). Spilowalem ja na szerokosc (tak by weszla w uchwyt -0,5-1mm?) i wysokosc (od dolu z 0,5mm? i od gory z obu koncow tez troche 0,2?) teraz z obu stron wchodzi po okolo 1cm i chyba jest ok. pomalowalem go pisakiem - bede sie martwil jak zacznie sie cos dziac. i tak chce go uzywac do slodkiej wody tylko (na slona chyba kupie sobie catane czy innego alivio i bede zmienial jak padnie - poprzednio mialem kolowrotki z lidla rozmiaru 4000 i padly po okolo 2 latach urzywania na morzu tylko i wylacznie do tego niemal bez plukania - lowienie z brzegu i z kutra a kosztowaly 7 czy 8 euro sztuka licze, ze catana da rade conajmniej tak dlugo).