Skocz do zawartości
  • 0

Giełda - usunięte ogłoszenia

koyot

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

http://jerkbait.pl/topic/62922-regulamin-gie%C5%82dy-jerkbaitpl/ p.6

Dostałeś tą informację na priv razem z informacją systemową od moderatora

W czym jeszcze mogę pomóc?

PS. A twoje ogłoszenia cały czas wiszą na OLX... jak wolisz tam, wolna wola, musisz jednak dostosować się do reguł tego forum

• Like 16

• 0

Nie chcę zakłądać drugiego tematu - proszę mi wyjaśnić, czemu zostało usunięte moje ogłoszenie? 

5. Treść ogłoszenia musi zawierać:

(i) tytuł wskazujący na treść ogłoszenia

(ii) opis przedmiotu ogłoszenia uwzględniający istotne cechy towaru

(iii) ogłoszenie sprzedaży musi zawierać cenę sprzedaży oraz ilość / liczbę sztuk oferowanego towaru

(iv) ogłoszenie sprzedaży lub zamiany musi zawierać aktualne zdjęcie przedmiotu, a także informację o stanie fizycznym / technicznym / wadach widocznych i ukrytych

(v) jeżeli ogłoszenie zamieszczone jest również w innych mediach – informację o tym fakcie

• 0

To miałem wstawić zdjęcie kartonu? Czy specjalnie otworzyć, żeby móc tu sprzedać? To,że silnik jest w kartonie, nieotwarty to dość istotna informacja dla kupującego. 

Szkoda, ponieważ jest teraz problem z kupnem takiego silnika w Polsce, cena była bardzo atrakcyjna - no ale regulamin...

Wystawię go gdzie indziej

• Like 1

• 0

Przemku denerwujesz się zupełnie niepotrzebnie ...regulamin jest regulaminem i czy to jest mormyszka ,czy silnik nie ma znaczenia,real foto musi być.

Przecież nie jesteś "świeżakiem"  i nie raz widziałeś ,że takie ogłoszenia lecą do kosza.

Pozdrawiam

• Like 2

• 0

To jakiś problem otworzyć karton i sfotografować zawartość ? Jako kupujący wolałbym taką opcję niż widok tekturowego pudła  :rolleyes: wymóg "real foto"  akurat wydaje mi się dosyć uzasadniony i często spotykany jest na różnych forach.... to nie allegro ani aliexpress  żeby handlować zdjeciami z internetu  :rolleyes:

• Like 2

• 0

To miałem wstawić zdjęcie kartonu? Czy specjalnie otworzyć, żeby móc tu sprzedać? To,że silnik jest w kartonie, nieotwarty to dość istotna informacja dla kupującego. 

Szkoda, ponieważ jest teraz problem z kupnem takiego silnika w Polsce, cena była bardzo atrakcyjna - no ale regulamin...

Wystawię go gdzie indziej

Mogłeś napisać w ogłoszeniu, że sprzedajesz karton i dać jego foto, a silnik dorzucasz gratis. :lol:

• Like 2

• 0

No w przypadku silnika to może dla kogoś być problem. Jak piszę, że oryginalnie zapakowany i nie ruszane opakowanie to jest to ważna informacja, pewnośc że na 100% nikt nie dotykał . Gdybym ja szukał nowego silnika, to taka informacja bardziej by mnie przekonała do kupna. Po co zdjęcie otwartego pudła, żeby pokazać że jest w środku? Poważnie?Wymóg może i stosowny, ale czasem można zrobić wyjątek.

Nie ważne, jest wystawiony gdzieś indziej. Chetny znajdzie

• 0

No w przypadku silnika to może dla kogoś być problem. Jak piszę, że oryginalnie zapakowany i nie ruszane opakowanie to jest to ważna informacja, pewnośc że na 100% nikt nie dotykał . Gdybym ja szukał nowego silnika, to taka informacja bardziej by mnie przekonała do kupna. Po co zdjęcie otwartego pudła, żeby pokazać że jest w środku? Poważnie?Wymóg może i stosowny, ale czasem można zrobić wyjątek.

Nie ważne, jest wystawiony gdzieś indziej. Chetny znajdzie

Dlaczego wyjątek dla silnika, a nie na przykład dla kija albo kolowrotka.

Ty nawet zdjęcia kartonu nie wstawiłeś, tylko zdjęcie z netu, gwarantuję że gdybyś wstawił zdjęcia z zapakowanym silnikiem nikt by nie usunął ogłoszenia.

Jak już było powiedziane, real foto ma potwierdzić choćby posiadanie produktu, czyli stanu faktycznego.

• Like 7

• 0

Ogłoszenie zostało zdjęte ponieważ nie spełniało warunków regulaminu ogłoszeń na giełdzie (brak zdjęć dla całego wystawianego towaru).

"Akredytacja modów" dotyczyła wyłącznie faktu wyrażenia zgody na zamieszczenia ogłoszenia grzecznościowego i niczego więcej - zgodnie z regulaminem zamieszczanie ogłoszeń grzecznościowych na giełdzie jest zabronione. W tej sprawie zgodziliśmy się zrobić wyjątek ale ostatecznie ogłoszenie i tak musiało zostać zdjęte jako że sprzedający nie był w stanie spełnić innych postanowień regulaminu sprzedaży (zdjęcia).

• Like 1

• 0

Jest szansa, żeby się dowiedzieć, dlaczego moje ogłoszenie z trociowymi woblerami MO zostało usunięte z giełdy? Poprosiłem poprzez opcje „Zgłoś” o wyczyszczenie tematu ze zbędnych postów, komentarzy i nic nie wnoszących do tematu wpisów, a zniknęło całe ogłoszenie?

Mój błąd -> priv

• 0

Część

Chciałem się podłączyć pod wątek

Ostatnio zostały usunięte moje dwa postu , były zdjęcia , opis , cena - czy ktoś może mi powiedzieć co było nie tak żeby na odzyskać uniknąć takich akcji.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 0

Część

Chciałem się podłączyć pod wątek

Ostatnio zostały usunięte moje dwa postu , były zdjęcia , opis , cena - czy ktoś może mi powiedzieć co było nie tak żeby na odzyskać uniknąć takich akcji.

masz zaznaczone w komentarzu czego nie dopilnowałeś  w swoim drugim ogłoszeniu

• 0

masz zaznaczone w komentarzu czego nie dopilnowałeś w swoim drugim ogłoszeniu

Ale jeśli jest to towar hand-made i było napisane że dostępne kilka - a kilka to zawsze mniej niż 10 bo to już kilkanaście - to też jest to niezgodne ??