Skocz do zawartości

Polski Amazon

Pablo54

Rekomendowane odpowiedzi

2 marca wystartowała polska wersja sklepu.

https://businessinsider.com.pl/firmy/amazon-polska-jak-zrobic-zakupy-logowanie-koszty-dostawy/900fr1d

Wędkarstwo.

https://www.amazon.pl/s?k=w%C4%99dkarstwo&i=sporting&rh=n%3A20659543031%2Cn%3A20859769031&dc&__mk_pl_PL=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&qid=1614694094&rnid=20659544031&ref=sr_nr_n_1

Ceny ? Kosmos.

Jedna z tańszych plecionek na Ali.

Jeżeli nie w tym dziale, uprzejmie proszę Moderatora o korekcję

post-64945-0-95312900-1614697197_thumb.jpg

Edytowane przez Pablo54

Na szczęście dla kupujących można kupować gdzie indziej. Zawsze warto sprawdzić ceny przed wydaniem pieniążków na allegro albo po prostu zadzwonić do sprzedającego. Tak jak warto poprosić kolegę aby odebrał coś w naszym imieniu z platformy olx. Tyle na temat zakupów wysyłkowych.

Psioczycie nad wysokimi cenami w Amazonie? Ja tyleż się cieszę, co dziwię. Spodziewałem się i nadal się obawiam totalnego dumpingu z ich strony. Na krótką metę dla konsumenta to raj na ziemi. Ale nie zapominajmy o możliwościach firmy Bazosa i zagrożeniach wynikających z jej pozycji na rynku. To moloch, który jest w stanie zmieść wszystko, co mu stanie na drodze. A tego chyba byśmy nie chcieli. Rozdrobnienie i konkurencja to zbawienie dla producentów, handlowców i kupujących. Niestety to również najgroźniejszy przeciwnik globalistycznych korporacji, pożerających jeden po drugim coraz większe podmioty. Tu nie ma ani hamulców, ani granicy, gdy powie się dość.

• Like 5

Psioczycie nad wysokimi cenami w Amazonie? Ja tyleż się cieszę, co dziwię. Spodziewałem się i nadal się obawiam totalnego dumpingu z ich strony. Na krótką metę dla konsumenta to raj na ziemi. Ale nie zapominajmy o możliwościach firmy Bazosa i zagrożeniach wynikających z jej pozycji na rynku. To moloch, który jest w stanie zmieść wszystko, co mu stanie na drodze. A tego chyba byśmy nie chcieli. Rozdrobnienie i konkurencja to zbawienie dla producentów, handlowców i kupujących. Niestety to również najgroźniejszy przeciwnik globalistycznych korporacji, pożerających jeden po drugim coraz większe podmioty. Tu nie ma ani hamulców, ani granicy, gdy powie się dość.

Tak jakbyś pisał o Allegro  ;) .

Andrzeju, jak się zerknie w kapitalizację firm i inne cyferki, to szkoda czasu na wspominanie o Allegro. Za to włos na głowie staje dęba. Amazon jest w stanie łyknąć taką peryferyjną platformę ledwo ruszając palcem w bucie. Allegro świata nie zawojuje, a naturalną tego konsekwencją jest, że sprzeda się, jeśli dostanie godziwą kasę. Majątek Łysej Pały to dwa roczne budżety naszego kraju. To inna skala i zainteresowanie naszym konsumentem nie wydaje się napawać optymizmem. W Stanach ludzie zaczynają się już obawiać Amazona. Tylko to już dla nich musztarda po obiedzie. Po latach zachwytu obudzili się z ręką w nocniku.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 4

A urzędy anymonopolowe nic z tymi molochami nie robią choć sprawiaja wrażenie, że niby coś tam robią ... Tam robota to musi być klawa ????

Dlatego zapraszam Panow 24 kwietnia na garage sale i mam nadzieję, że się spotkamy ????

Edytowane przez Sławek Nikt

Jako, że od paru lat mieszkam w DE to Amazon nie jest dla mnie niczym nowym. Kiedyś kupowałem tam częściej. Teraz w zasadzie tylko gdy potrzebuję coś na drugi dzień bo w ramach Amazon Prime wysyłka jest błyskawiczna. Rekordem był zakup łańcuchów na koła o godz 17 które miałem w domu o godz 10 następnego dnia. Jednak porównując ceny jest po prostu drożej niż na eBay gdzie często są ci sami sprzedawcy. Jednak Amazon był zawsze najtańszy gdy kupowałem opony do auta. Pamiętam że jak kupowałem chińskiego szklaka w 3 klasie to zamawiając na eBay był ok 40 procent tańszy niż na Amazon. Różnica była taka że szedł parę tygodni z Chin a z Amazon byłby max za dwa dni.

Też znam amazon od dawna, jest szybki i niezawodny, ale jeśli chodzi o ceny to kupuje tam tylko na promocjach. Ceny regularne, jak kolega wyżej wspomniał wcale szału nie robią. A jesli chodzi o sprzęt wedkarski to amazon w ogole odpada bo nigdy nie znalazłem tam niczego co byloby w najniższej cenie. Nienajgorsze ceny mają głównie na produkty bardzo popularne, gdzie można ilością zbic cenę, wędkarstwo to taka nisza raczej.