piethras Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Witam, ktoś się wypowie na temat wędki, czy używał nie tylko do łowienia pstrągów?Może się nada do okoni, kleni itp? Jak z jakością, akcją, spasowaniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Zamówiłem dwie sztuki Shimano native trout. Modele 2,28m 3-12g oraz 2,44 5-25g.Jak dojadą napiszę coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Czekam na opinię, zwłaszcza modelu 2,28cw 3-12g. Chcę wymienić Avida 70MLF2 na tego shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Czekam na opinię, zwłaszcza modelu 2,28cw 3-12g. Chcę wymienić Avida 70MLF2 na tego shimanoJeśli można wiedzieć dlaczego chcesz zamienić? Też planuje model 2.28 do 12 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 (edytowane) Dla mnie ten Avid mógłby być delikatnie dłuższy,ma trochę przykrótki dolnik,lubię dłuższe dolniki. Moim zdaniem bardziej nadaje się pod okonia ( nie okonki) lub sandacza na lekko. Mam też Avida 90 mlf2 na rzeki typu san czy Dunajec lecz z racji długości kija ma zupełnie inną pracę niż wspomniany 70MLF2. Zakupy w ciemno online mają swoje minusy. Tego Native muszę najpierw gdzieś dopaść w sklepie i pomacać, żeby nie było rozczarowań. Edytowane 12 Marca 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 (edytowane) Wędki dotarły. Tak na sucho ..Dobrej klasy przelotki Fuji, ciekawy uchwyt kołowrotka.Krótszy ma akcję moderate fast ,i tak też jest opisany ,fajne ciepłe ugięcie .Dłuższy, mocniejszy obsłuży woblery, cykady, obrotówki.Ciekawa alternatywa na pływadło do woblerów 7-10 cm.Tak po pierwszych oględzinach jestem zadowolony, więcej napiszę po kilku wypadach nad wodę. Edytowane 12 Marca 2021 przez maximus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Dolniki od stopki kołowrotka odpowiednio:-2,28 3-12 G, 32 cm-2,44 5-25 G 34 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Myślisz że ten 3-12gr jest prawidłowo opisany? Dałby radę z woblerami 5-7cm, obrotówka nr 2. Głównie takimi łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Zdecydowanie da radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Trout Native 1,98m 1-8g ktoś posiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Wczoraj oglądałem kij 2,28 3-12g . Bardzo fajny uniwersał pstrągowy. Da radę każdemu pstrągowi . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Połowiłem dzionek modelem 2,28 do 12 g. Fajny,rzutny kijek.Wobler 5-8 cm bez problemu, jigi na 1,5 g głowkach również. Jedyne co mi przeszkadza to za długi dolnik. O jakieś 5-7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 To jaka długosc ma dolnik od stopki skoro jest zbyt długi w takim niespecjalnie długim kijku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 32 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Noto pewnie masz zakrzaczone rzeki lub niejestes wielkim chłopem z długimi rekami albo nosisz zbyt duzo pudełek i ograniczaja rzuty.Ale skoro tak mówisz wiec dla ciebie tak jest.Czesto specyfika łowiska decyduje o tej długosci zbyt duzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Łowię na Bobrze i Kwisie. Mam 188 cm wzrostu, pudełek noszę trzy.W dalszym ciągu twierdzę że o minimum 5 cm za długi dolnik. A kijek pod względem pracy i akcji bardzo mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Wkoncu kazdy ma odmienne zdanie i preferencje ja mam od 35do 38cm i mi odpowiada .Ale kijek miesisty czy suchy jak pracuje pod ryba był juz test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 To nie jest suchy patyk.Pod dużym obciążeniem pełna parabola.Na razie żadna ryba nie sprawdziła go w walce ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Noto pewnie masz zakrzaczone rzeki lub niejestes wielkim chłopem z długimi rekami albo nosisz zbyt duzo pudełek i ograniczaja rzuty.Ale skoro tak mówisz wiec dla ciebie tak jest.Czesto specyfika łowiska decyduje o tej długosci zbyt duzej.Dla mnie to raczej kwestia prowadzenia przynety i jej wielkosci. Jesli przynete czesto "animuje" to takie 32 cm to o wiele za duzo. W tej chwili dolnik 26cm mi przeszkadza Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Skróć dolnik na długość jaka Ci odpowiada, załóż but cap jakikolwiek kapsel na zakończenie dolnika i po sprawie. Dla mnie ten dolnik będzie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr2107 Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Witam ,CW kijka zaniżone spokojnie pociągnie do 21g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Cześć czy użytkuje ktoś kijek nativ trout 259cm do 30g.Interesuje mnie opinia łowienia kijkiem boleni i czasem szczupaków z zastosowaniem woblerów ,blaszek i czasem gum,i mowa jak współpracuje z nimi i jak z czucie..Kijek posiadam ale do21g i akcją i na sucho wygląda fajnie więc może dokupił bym mocniejszy który wydaje się ciekawa alternatywa by pogodzić wieksze drapieżniki z rzek nizinnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi