Skocz do zawartości

Shimano Native Trout

piethras

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie ten Avid mógłby być delikatnie dłuższy,ma trochę przykrótki dolnik,lubię dłuższe dolniki. Moim zdaniem bardziej nadaje się pod okonia ( nie okonki) lub sandacza na lekko. Mam też Avida 90 mlf2 na rzeki typu san czy Dunajec lecz z racji długości kija ma zupełnie inną pracę niż wspomniany 70MLF2. Zakupy w ciemno online mają swoje minusy. Tego Native muszę najpierw gdzieś dopaść w sklepie i pomacać, żeby nie było rozczarowań.

Edytowane przez mepps

Wędki dotarły.

Tak na sucho ..

Dobrej klasy przelotki Fuji, ciekawy uchwyt kołowrotka.

Krótszy ma akcję moderate fast ,i tak też jest opisany ,fajne ciepłe ugięcie .Dłuższy, mocniejszy obsłuży woblery, cykady, obrotówki.Ciekawa alternatywa na pływadło do woblerów 7-10 cm.

Tak po pierwszych oględzinach jestem zadowolony, więcej napiszę po kilku wypadach nad wodę.

Edytowane przez maximus
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Noto pewnie masz zakrzaczone rzeki lub niejestes wielkim chłopem z długimi rekami albo nosisz zbyt duzo pudełek i ograniczaja rzuty.Ale skoro tak mówisz wiec dla ciebie tak jest.Czesto specyfika łowiska decyduje o tej długosci zbyt duzej.

Dla mnie to raczej kwestia prowadzenia przynety i jej wielkosci. Jesli przynete czesto "animuje" to takie 32 cm to o wiele za duzo. W tej chwili dolnik 26cm mi przeszkadza :)

Edytowane przez Luckyguliver
  • Like 1

• 1 rok później...
  • 3 lata później...

Cześć czy użytkuje ktoś kijek nativ trout 259cm do 30g.Interesuje mnie opinia łowienia kijkiem boleni i czasem szczupaków z zastosowaniem woblerów ,blaszek i czasem gum,i mowa jak współpracuje z nimi i jak z czucie..Kijek posiadam ale do21g i akcją i na sucho wygląda fajnie więc może dokupił bym mocniejszy który wydaje się ciekawa alternatywa by pogodzić wieksze drapieżniki z rzek nizinnych.