Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. hlehle Opublikowano 5 Marca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Nie było łatwo, ale trochę tych srebrnych rybek udało się przechytrzyć 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Rzadkość, brawoTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 To one jeszcze nie wymarły? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyman Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Byłem ciekaw czym Nas zaskoczysz po ostatnich oksach hlehleJesteś Gość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 To one jeszcze nie wymarły? Fakt, rzadkość, znacznie częściej występuje forma wędzona.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Hlehle to i spod lodu piranie wytarga. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Te sieje są łowione w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Ło Boziu! przypomniałeś mi moje gonitwy za tą jeszcze szybszą ode mnie rybą po moim Plusznym. To były emocje. Dziękuje za ożywienie wspomnień i gratuluje wspaniałych ryb. Napisz coś o okolicznościach i przynętach Edytowane 5 Marca 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Te sieje są łowione w Polsce?W lubelskim na jeziorze Rogóżno są. Czasem w zimie na mormychę uda się złapać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Tomek czapka z głowy.Ostatnie które złowiłem, to było w1976 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Napisz coś o okolicznościach i przynętachOkoliczności przyrody jak widać klimatyczne Zacząłem ich szukać w lutym, ale na początku trafiały się jedynie pojedyncze sztuki. W końcu na odwilży trafiłem 2 dni, gdy mocno odpaliły i waliły prawie we wszystko - żuczki, mormyszki.Jest ich jeszcze trochę w naszych jeziorach i to raczej właśnie w tych z dużą presją rybacką. To jest biznes, więc zarybiają i odławiają. Chyba największy problem to namierzenie tych ryb. Przemieszczają się mega szybko, więc nawet gdy je znajdziemy z echosondą to zazwyczaj nie zdążymy opuścić przynęty na dość dużą głebokość. Tak więc skuteczniejsze chyba jest wyczajenie ich ścieżek i okupowanie mety, gdzie się co jakiś cvzas pojawiają. PS. Tomek? Edytowane 5 Marca 2021 przez hlehle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 https://www.pzw.org.pl/j.rogozno/wiadomosci/215225/60/na_poczatek_zimy_56_cm_sieja__krolowa_zimowych_glebin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) W lubelskim na jeziorze Rogóżno są. Czasem w zimie na mormychę uda się złapać.Ponoć dyskoteka najlepsza.Gratulacje dla łowcy,za rybę i odwagę. Edytowane 5 Marca 2021 przez cast64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 hlehle na świder sieje łapie tylko nie widzę połączenia z rybą. Nowa metoda? Legalne to? I te nakolanniki jaka firma? Dają radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 (edytowane) Fakt, rzadkość, znacznie częściej występuje forma wędzona..Może dlatego, że jest obecnie najlepszym zamiennkiem w hodowli pstrągów? Jest znacznie droższa i w 18 miesięcy uzyskuje już masę godną sprzedaży? Ot biznes. Hlehle - brawo - fajne rybki. Łowiłem i ja z lodu swego czasu - chyba najstarszą z metod, czyli dwie wędki, dwie dziury i łażenie od jednej do drugiej przeciągając przynęty z góry do dołu. Ot czasy z ubiegłego tysiąclecia Edytowane 5 Marca 2021 przez Dano. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Gratulacje Danielu ! Bardzo łaskawa i hojna ta zima dla Ciebie . Tak na marginesie to chyba takiego wątku w "Wieściach ..." nikt jeszcze nie otwierał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 ... @Dano wspomniał o metodzie na tzw. ,,chodzonego" .U mnie na Białym, Serwach tak łowiono, dawne czasy, 90- siąte lata... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Łowiłem je i ja w latach 90-tych Jezioro Probarskie, jezioro Kuc a później Serwy. Ten sprint pod przerębel po braniu i odjazd w dół Co ciekawe rybki pojawiały się tam gdzie lokalny rybak twierdził, że miętus się trze ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Na Wigrach lokalesi wzbogacali czasami metodę na chodzonego nęceniem. I teraz uwaga - nęceniem rynienkami zrobionymi z grubej folii aluminiowej które opadając w toni miały imitować ławicę stynki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 U mnie sezon na sieje zacznie się za 2-3 tygodnie, czemamy na zejście lodu. To tak czekając na krokodyle. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Na Wigrach lokalesi wzbogacali czasami metodę na chodzonego nęceniem. I teraz uwaga - nęceniem rynienkami zrobionymi z grubej folii aluminiowej które opadając w toni miały imitować ławicę stynki Mikro flasherki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Okoliczności przyrody jak widać klimatyczne Zacząłem ich szukać w lutym, ale na początku trafiały się jedynie pojedyncze sztuki. W końcu na odwilży trafiłem 2 dni, gdy mocno odpaliły i waliły prawie we wszystko - żuczki, mormyszki.Jest ich jeszcze trochę w naszych jeziorach i to raczej właśnie w tych z dużą presją rybacką. To jest biznes, więc zarybiają i odławiają. Chyba największy problem to namierzenie tych ryb. Przemieszczają się mega szybko, więc nawet gdy je znajdziemy z echosondą to zazwyczaj nie zdążymy opuścić przynęty na dość dużą głebokość. Tak więc skuteczniejsze chyba jest wyczajenie ich ścieżek i okupowanie mety, gdzie się co jakiś cvzas pojawiają. PS. Tomek? No to tu trafiłeś w sedno sprawy jeżeli chodzi o to gdzie szukać tych rybek w PL. Całkowicie pokrywa się to z moimi spostrzeżeniami. Tam gdzie biznes jest i gdzie zarybiają to można takie rybki połowić jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Chyba ostatnia w tym sezonie ... 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 To Wy tam jeszcze macie lód? Czy zdjęcie wcześniejsze?Gratuluję. Piękne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi