Skocz do zawartości

Kolejność zakupów

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z reguły to jest tak - kupujesz kijek, dobierasz do niego kołowrotek, a ewentualnie potem myślisz o przynętach pod ten zestaw.

Mnie się ostatnio przydarzyło, że najpierw nabyłem Baaaardzo ciekawe przynęty, potem pomyślałem o odpowiednim kołowrotku, a na koniec nabyłem kijek. Wam się to zdarza?

... może nie często, ale tak bywa. 

Tak wyglądał początek mojej przygody z castem. Kilka lat temu w pewnym konkursie wygrałem wędkę. Obdarowali mnie kijem z pazurem! to mnie zaciekawiło i kupiłem do niego kolejno ze dwa myltiki bez sensu a dalej już poszło lawinowo. A ostatnio kupiłem gumy 30 cm i było by fajnie tylko że okazało sie po odbiorze, że gumy ważą po 250gr! I z czego to rzucić? Konsekwencja było zakupienie kija do 290gr a potem odpowiednio "poważnego" multika.

To takie perpetuum mobile :D

Edytowane przez BOB

Młody człowiek został sprzedawcą w hipermarkecie. Pod koniec pierwszego dnia szef wzywa go do siebie:
- No, jak tam? Ilu klientów pan obsłużył?
- Jednego.
- Bardzo, bardzo marnie, sprzedawcy obsługują dziennie po 30-40 klientów. A jaki ten pana klient zapłacił rachunek?
- Około 500 000 złotych.
- Czy pan zwariował? Co on kupił?
- Najpierw mały haczyk na ryby, potem średni, a potem duży...
- I co jeszcze?
- Cienką żyłkę, potem średnią i grubą. Dalej dwie wędki, strój wędkarza i komplet przyborów. Zgadaliśmy się, że będzie łowił na dużym jeziorze, więc zaprowadziłem jego do działu z łodziami motorowymi i kupił z podwójnym silnikiem. A, że jego Corsa nie mogła uciągnąć przyczepki, to zdecydował się na nowy samochód.
- Młody człowieku pan jest genialny! To wszystko sprzedał pan facetowi, który przyszedł po haczyk na ryby?
- Tak naprawdę, to on przyszedł po paczkę tamponów dla żony. Więc mu powiedziałem: - weekend ma pan wolny. Może by tak wyskoczyć na rybki?

Można i tak.

• Like 5