Mandula Chełm Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Witam zerknijcie proszę o filmik i dajcie znać czy ktoś próbował taki zabieg stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stanchir Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Każda echosonda widzi przez lód, pod warunkiem że na lodzie jest niewielka ilość wody. Warunkiem otrzymania obrazu jest aby sonda była w środowisku wodnym. Takie są zasady fizyki fal, nie da się ich przeskoczyć. Przy braku wody proponuję zastosować żel do badań usgNajtańszy jaki znalazłem dostępny w tym sklepie: https://www.matopat24.pl/nexodis-zel-do-usg-gesty-bezbarwny-500-ml_9761-17897?gclid=CjwKCAiAkJKCBhAyEiwAKQBCkvixCwixd0KggWXXyUQCSewKkhDWkQeHtTY4Fw9MzmVG1AcqEo3hbxoCbrEQAvD_BwE#/pojemnosc-500_ml?utm_content=NN-MMG-GUEE-013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Każda echosonda widzi przez lód, pod warunkiem że na lodzie jest niewielka ilość wody. Warunkiem otrzymania obrazu jest aby sonda była w środowisku wodnym. Takie są zasady fizyki fal, nie da się ich przeskoczyć. Przy braku wody proponuję zastosować żel do badań usgNajtańszy jaki znalazłem dostępny w tym sklepie: https://www.matopat24.pl/nexodis-zel-do-usg-gesty-bezbarwny-500-ml_9761-17897?gclid=CjwKCAiAkJKCBhAyEiwAKQBCkvixCwixd0KggWXXyUQCSewKkhDWkQeHtTY4Fw9MzmVG1AcqEo3hbxoCbrEQAvD_BwE#/pojemnosc-500_ml?utm_content=NN-MMG-GUEE-013Glikol propylenowy w worku też się kiedyś praktykowało- nie zamarza. Overall jakość odczytów zależy od jakości lodu. Z resztą w dobie aplikacji z mapami, informacja o głębokości jest dostępna- w jakiejś części oczywiście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Ja 20 lat temu wkładałem przetwornik do reklamówki z borygo i działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Ja 20 lat temu wkładałem przetwornik do reklamówki z borygo i działało.To wczasach Prehistorycznych też mieliście echosondy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 To wczasach Prehistorycznych też mieliście echosondy ? Mieliśmy. I działały nawet. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ja wylewałem wodę do sanek i widziało fakt faktem jakieś 2m od powierzchni były zakłócenia ale głębokość i mormyszkę widziało na większej głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mandula Chełm
Witam zerknijcie proszę o filmik i dajcie znać czy ktoś próbował taki zabieg stosować.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi