croock Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Chodzi mi o ceny "giełdowe". Nie kwestionuję, jestem po prostu ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Poszły w górę..Nie pytaj dlaczego, nie wiem.???? Edytowane 7 Marca 2021 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 W zasadzie pytam: "dlaczego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Poszły w górę..Nie pytaj dlaczego, nie wiem. Już spadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Już spadły...Chyba wciąż nie bardzo i dalej nie tłumaczy to zjawiska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Chyba wciąż nie bardzo i dalej nie tłumaczy to zjawiskajak z dzieckiem... wydaje mi sie to oczywiste - spadła podaż, wzrosły ceny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 A dlaczego spadła podaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 bo większych modeli nie produkują od jakiegoś czasu... dopiero teraz dołożyli jakieś edycje limitowane...a jak pytasz o mniejsze to nowy właściciel zapewnie podniósł ceny i zrównał je z rynkiem amerykańskim... polityka wewnętrzna firmy... ps. odpowiedź dotyczyła większych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Chodzi mi o ceny "giełdowe". Nie kwestionuję, jestem po prostu ciekaw.Nie uogólniałbym, dość często ceny które pojawiają się na giełdzie, są racjonalne, okazyjne. Zastanawia natomiast fakt, jak ma się zasadność giełdy 'kolezenskiej', do wystawiania Woblerów w cenach wyższych, jak na portalach aukcyjnych, sklepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Jedni nazywali to zjawisko gorączką spekulacyjną, inni bańką spekulacyjną, cenową.Gdyby nie to, że nie chce mi się robić zdjęć, podpisywać kopert, chodzić na pocztę, to bym się pozbył większości salmiaków. Cena odstająca od wartości użytkowej, kreowana przez chciwość, czyli chęć odsprzedaży z zyskiem. Oczywiście moim subiektywnym zdaniem, ktoś inny może uważać inaczej 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) A dla mnie to po prostu podbijanie sobie cen.Jak Janusz sprzedał za 50 zł to ja spzedam za 80 zł .A jak juz poszły po 80 zł to czemu nie zejdą po 130zl.I zobaczył to wszystko Zenon który chce wykorzystać szanse życia i wystawia Salmiaka za 200;-) Edytowane 8 Marca 2021 przez kondzio 77 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 jesli ktos kupi w takiej cenie to znaczy, że cena jest prawidłowa... takie są prawa rynku:( co ważne, do obniżenia tych cen wystarczy jesli nikt nie kupi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dokładnie tak, co byśmy nie myśleli na ten temat, dany towar jest wart tyle, ile ktoś za niego płaci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Dokładnie tak, co byśmy nie myśleli na ten temat, dany towar jest wart tyle, ile ktoś za niego płaciTemat wyceny, niedowartościowania, czy też przewartościowania jest trochę bardziej skomplikowany. Możemy przyjąć, że w długim terminie cena będzie zbieżna z wartością, ale w krótkim mogą się pojawić znaczne odchylenia. Zwłaszcza w pojedynczych transakcjach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi