Skocz do zawartości

łowiska trout area w PL

Areck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przedwiośnie ciągnie się niemiłosiernie... w rzeczkach woda wysoka... kolejny dzień z dłubaniem okonków zrodził pomysł na odskocznię, a może i trochę jednak mimo wszystko przyjemności czyli pstrągi na stawach, czyli coraz bardziej popularne trout area... Gdzie podjechać? Jest jakaś lista takich łowisk w PL, jakieś opinie o nich? Co polecacie w centrum? Najchętniej okolice Warszawa-Łódź.

• Like 1

Najbliżej Warszawy masz pod Tarczynem 2 stawy o ile pamiętam z tęczakami i kilka z szczupakami plu karpie itp. Jadąc w kierunku na Kraków mijasz tarczyn i masz po prawej stronie stawy 

https://www.google.com/maps/search/tarczyn+stawy+rybne/@51.9615905,20.8330274,18z

Najbliżej Warszawy masz pod Tarczynem 2 stawy o ile pamiętam z tęczakami i kilka z szczupakami plu karpie itp. Jadąc w kierunku na Kraków mijasz tarczyn i masz po prawej stronie stawy 

https://www.google.com/maps/search/tarczyn+stawy+rybne/@51.9615905,20.8330274,18z

zasadnicze pytanie , czy można wypuszczać złowione ryby ? na łowiskach typowych pod Trout Area ryby wypuszczamy i nie jest to problemem  :ph34r:

Siennica Różana to jest w lubelskim a nie na podkarpaciu. 

około 140 km od Rzeszowa w linii prostej , nie popatrzyłem że dojazd nie najszybszy prawie trzy godziny , ale warto pojechać - podałem tą lokalizację bo w tej części Polski , więc niedaleko 

Edytowane przez oland

około 140 km od Rzeszowa w linii prostej , nie popatrzyłem że dojazd nie najszybszy prawie trzy godziny , ale warto pojechać - podałem tą lokalizację bo w tej części Polski , więc niedaleko 

Mylisz się ! Jakby nie jechać to 180 - 190 km. Trochę drogi, ale jak ktoś lubi kacze doły. 

Edytowane przez bartsiedlce

[OT].......Jak widać jest nisza.... trzeba działać i otwierać tego typu komercje...

No raczej. W Halinowie mam fajne stawy PZW gdzie na jednym jest burdelik karpiowy. Czy nasz zaje...ty okręg, nie mógłby iść trochę z duchem czasu i udostępnić jeden z tych stawów na trout area? Przy burdeliku są dwa kolejne gdzie chyba coś hodują. Po drugiej stronie ulicy są natomiast 3, które leżą odłogiem i jak spaceruję tam latem to nawet marny karpik nie zachlapie. Taka sytuacja już od kilku lat. 

Edytowane przez rower26

Też tak robiłem wcześniej z dzieciakiem,dopóki nie kupiłem mu lekkiego bacika i trochę zanęty. Jak weszły uklejki i płoteczki a później okonki w zanętę to do dzisiaj nie chce już słyszeć o jakimś trout area.

Ale raz na jakiś czas z młodym jak najbardziej, niech trenuje.

Edytowane przez mepps

Nie macie tam Niemców to i nie macie łowisk. U mnie w Lubuskim łowisko co kawałek wystarczy aby tylko kawałek jakieś strumienia przepływał...

Pierwszy z brzegu gdzie łowi się teraz pstrągi. Szczupaki. Okonie.

https://owisko-dychow-trzy-stawy.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Zróbmy więcej łowisk "****-trout", wystarczy strumień w okolicy. Tak mało mamy przykładów gdzie narzekacie i ja narzekam na gospodarzy stawów, których w ***ju mają czy woda w strumienie/rzece płynie, aby tylko jak najszybciej wodę podmienić, staw napełnić. Wcale nie robią tego w okresie wzrostu przepływu w rzeczce/strumieniu tylko kiedy im pasuje. Do tego wypuszczanie syfu ze stawu do takiego cieku. Porażka!

Nie macie tam Niemców to i nie macie łowisk. U mnie w Lubuskim łowisko co kawałek wystarczy aby tylko kawałek jakieś strumienia przepływał...
Pierwszy z brzegu gdzie łowi się teraz pstrągi. Szczupaki. Okonie.
https://owisko-dychow-trzy-stawy.business.site/?utm_source=gmb&utm_medium=referral

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

A czy trout area to jest to samo co staw hodowlany z tęczakami ? To jest to co do tej pory było nazywane "burdelami", a od kąt ktoś wrzucił angielskojęzyczną nazwę to nabrało uznania lekkiego i wzbudziło zainteresowanie jako "modne" i już nie obciachowe ?

Jeśli tak, to ja od lat łowie sobie je z córką w Koszelewach, obok Rybna, powiat Działdowski.

Edytowane przez Bolesław
  • Like 2