Skocz do zawartości

zwykły kręcioł

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Jako ze temat mi obcy zupełnie,to zapytam

szukam jakiegoś zwykłego kołowrotka spinningowego - nie totalnego chłamu, nie jakiegoś wypasu. Ot, zeby kręciło i działało

Zauber? Red ARC (kolorem by mi do millenium pasował ;)) ? Jakaś różnica miedzy red arc a red arc tuff body?

Działa to i robi?

Witaj

Zaubera w wersji 4000 męcze drugi sezon i daje radę. Głownie 20-30g + guma z opadu. Troche już coś zaczyna rzęzić ale jest dzielny.

Reda kupiłem w piątek i na sucho teżjest wszystko ok. Przewaga Reda to dwie szpule. Poza tym to chyba ta sama klasa kołowrotków.

Pozdrawiam

Gazdzior

Hej

Jakaś różnica miedzy red arc a red arc tuff body?

Działa to i robi?

Nie ma żadnej różnicy, wszystkie blu ired arc mają tuff body. Ogólnie fajny kręcioł, ale jak go zalejesz to może zacząć rzęzić (kiepskie łożyska) i przy plecionce i lekkich wabikach plecionka lubi się na pokrętło hamulca nawinąć i ... wiadomo jak to się może skończyć. Na korbę jest gumowa nakładka a nie neoprenowa. Gumowa wytrzymuje niewiele a samo metalowa jest dość agresywna przez te nacięcia, ja na swoją nawinąłem trochę taśmy izolacyjnej i było ok.

Popatrz na Okumę Salinę. Moim zdaniem niedoceniany kołowrotek.

Kuba dozbieraj parę jurków i kup Rarenium 4000. Oglądałem i łowiłem takim ostatnio. Masełko! Dwie szpule, naprawdę małe i lekkie body, idealnie nawija linkę, zapasowa szpula.

Chłopaki z TLF łowią tymi młynkami bassy i naprawdę dają rady. Nawet Tomaszek chce w końcu zezłomować swoją Catanę i kupić to Shimano. :D

http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?pName=SHIMANO RARENIUMCI4FA

Nawet Tomaszek chce w końcu zezłomować swoją Catanę i kupić to Shimano. :D

Uhahałem się jak młody :lol: :lol:

To kupuj standerus rozmiar 2500 albo 1000 tego rareniuma. Ja się wacham tylko dlatego że nie ma literek SW Choć opis japoński mówi: saltwater OK

Ale ja im trochę niedowierzam!

• 2 tygodnie później...