Kuba Standera Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 HejJako ze temat mi obcy zupełnie,to zapytamszukam jakiegoś zwykłego kołowrotka spinningowego - nie totalnego chłamu, nie jakiegoś wypasu. Ot, zeby kręciło i działałoZauber? Red ARC (kolorem by mi do millenium pasował ) ? Jakaś różnica miedzy red arc a red arc tuff body?Działa to i robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Jakiś czas temu mój wędkarski towarzysz nabył Blue Arc'a i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony kulturą, hamulcem itd. Dla mnie chodzi aż za gładko Albo może coś tutaj? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=29990&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witaj Zaubera w wersji 4000 męcze drugi sezon i daje radę. Głownie 20-30g + guma z opadu. Troche już coś zaczyna rzęzić ale jest dzielny. Reda kupiłem w piątek i na sucho teżjest wszystko ok. Przewaga Reda to dwie szpule. Poza tym to chyba ta sama klasa kołowrotków. Pozdrawiam Gazdzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Chyba cała seria kolorowych arc-ów jest niezłej jakości. Kupiłem dla szwagra Red Arc 10200 w zeszłym sezonie. Do dzisiaj narzekań nie słyszałem. Zaskakuje precyzja sprzęgła i dobre spasowanie jak na tą klasę młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Dokładnie @popper. Uważam, że w tym przedziale cenowym ciężko coś lepszego znaleźć. Może niewiele droższy Penn Battle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 ... mam red-arc'a 10300 i zastanawiam się nad następnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 wydaje mi sie, ze w cenie red arca mozna poszukac slammera.osobiscie mam 2 i nie narzekam. A w red arcu metalowa korbka srednio mi sie podoba (nie wiem jak dlugo neopren wytrzymuje ten co jest w kpl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Hej Jakaś różnica miedzy red arc a red arc tuff body?Działa to i robi? Nie ma żadnej różnicy, wszystkie blu ired arc mają tuff body. Ogólnie fajny kręcioł, ale jak go zalejesz to może zacząć rzęzić (kiepskie łożyska) i przy plecionce i lekkich wabikach plecionka lubi się na pokrętło hamulca nawinąć i ... wiadomo jak to się może skończyć. Na korbę jest gumowa nakładka a nie neoprenowa. Gumowa wytrzymuje niewiele a samo metalowa jest dość agresywna przez te nacięcia, ja na swoją nawinąłem trochę taśmy izolacyjnej i było ok.Popatrz na Okumę Salinę. Moim zdaniem niedoceniany kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam , ja postawiłem na red arc mam ich 6 szt i dotego 6 slamerków.Jestem zadowolony i nie cuduje z droższymi młynkami a ryb troszke wyciągam i nic się nie psuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Kuba dozbieraj parę jurków i kup Rarenium 4000. Oglądałem i łowiłem takim ostatnio. Masełko! Dwie szpule, naprawdę małe i lekkie body, idealnie nawija linkę, zapasowa szpula.Chłopaki z TLF łowią tymi młynkami bassy i naprawdę dają rady. Nawet Tomaszek chce w końcu zezłomować swoją Catanę i kupić to Shimano. http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?pName=SHIMANO RARENIUMCI4FA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 hmm, 4000?Trochę wielkie to, potrzebuję na rzekę, na kropki.i wbija mnie w budżet 130 plus wysyłka, a bym wolał 80 Dzięki za podpowiedzi Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Na kropki to 2500, to jest wielkość stelli 2500 a ona ma dość dużą szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 HejJako ze temat mi obcy zupełnie,to zapytamszukam jakiegoś zwykłego kołowrotka spinningowego - nie totalnego chłamu, nie jakiegoś wypasu. Ot, zeby kręciło i działało Daiwa Emblem. Kręci i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wchodzi na obie propozycje ponad 100m 0,30mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wchodzi na obie propozycje ponad 100m 0,30mm? Na kropki 0,30mm . Szpula Daiwa Emblem 1500 nawinie 140m - 0,20mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 0,20 to ja bym tu chyba kilku o atak serca ze śmiechu przyprawił.Łowię na 0,24, bo taką mam, w planach 0,28Do suchej mam 0,23 <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Nawet Tomaszek chce w końcu zezłomować swoją Catanę i kupić to Shimano. Uhahałem się jak młody To kupuj standerus rozmiar 2500 albo 1000 tego rareniuma. Ja się wacham tylko dlatego że nie ma literek SW Choć opis japoński mówi: saltwater OK Ale ja im trochę niedowierzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 ta kuźwa, 1000nie lepszy 500? i podlodóweczka z 0,06mm?Nawet ikrę tym wydłubię, a wrażenia z holu niezapomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 ta kuźwa, 1000Znowu się uhahałem, i to znowu w tym samym wątku. Chyba zacznę więcej czytać tego jerkbaita. Powinienem napisać kupuj mniejszy niż 4000 sam już wiesz najlepiej jaki potrzeba na to dłubanie kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Kuba, kup zaubera 3000 bedzie idealny do twojego łowieniapozdrówka http://allegro.pl/ryobi-zauber-3000-szpula-zapasowa-od-smok2 4-i2451220573.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakoo Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Mam dwa red arci i polecam... za ta cene nie ma nic lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Kuba a tak Daiwa Laguna 2500 by Ci nie pasiła?Mam ze starych zapasów.Funkiel nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Małe, musze miec 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Powinna wystarczyc Daiwa Freams 2500/3000 jak jeszzce robia i sprzedaja. Jakas z japonskiego rynku najlepiej... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Małe, musze miec 3000Kuba a zobacz jaka jest różnica między 2500 a 3000.Chyba tylko głębokością szpuli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi