matpgt Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 http://www.okuma.com.tw/en/products-view-1-1-3.html Czy ktoś może potwierdzić te dane dotyczace rotoru(aluminium czy grafit) i wagi model 45 i 55? Czy okuma salina na polski rynek jest inna? Czy był lifting tych kołowrotków? Podobno ze srebrną rączką są lepsze? Czy wyciera się rolka? Jak wygląda w praktyce 5 letnia gwarancja? Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Kolego ja i moi znajomi krecimy dosc intensywnie modelami 30 i 40 i naprawde do tych młynków nie mamy zadnych zastrzen.Stosuje plecionke i rolki sa jak nowe.Mam modele ze srebrnymi raczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 A rotor macie grafitowy czy aluminiowy?Jak nawija plecionke? Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 A rotor macie grafitowy czy aluminiowy?Jak nawija plecionke? PozdrawiammatpgtSzczerze nie wiem co to za materiał ale nic sie złego z tym nie dzieje Co do nawijania plecionki nawija jak najbardziej wporzadkups Nosze sie z zamiarem kupienia jeszcze jednej 30 i 40 do tzw szafy co by miec na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Ja mam 40 ale z gumową gałką, i korpus na bank jest z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Okuma Salina i Ryobi Arctica mają rotor z grafitu, jest jeszcze nowy model Okumy ( Okuma Raw II FD 55 ) waga 420g i opis katalogowy ( Aluminiowa obudowa i rotor ) na 100% nie wiem, ale chyba tak jak Salina ma rotor z grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Sorka za sianie zamętu Faktycznie, dopiero gdy się głębiej przyjrzałem to zauważyłem, że to grafit.Sorka Fotke nawoju wstawie jutro bo dziś nic by nie było za bardzo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Okuma Salina i Ryobi Arctica mają rotor z grafitu, jest jeszcze nowy model Okumy ( Okuma Raw II FD 55 ) waga 420g i opis katalogowy ( Aluminiowa obudowa i rotor ) na 100% nie wiem, ale chyba tak jak Salina ma rotor z grafitu. Czyli okuma kłamie na swojej stronie Wchodziliście w link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Jak chcecie to wstawie fote ubytku lakieru na rotorze to sami rozsądzicie Widać czy to grafit czy metal.Ja tam sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Jak chcecie to wstawie fote ubytku lakieru na rotorze to sami rozsądzicie Widać czy to grafit czy metal.Ja tam sie nie znam Jeżeli to nie problem to poproszę o fotki nawoju i ubytku lakieru. Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Ok będą jutro, bo dziś to mija się z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Obiecane foto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Dzięki za zdjęcia. W salinie są podkladki regulujące nawój? Pozdrawiammatpgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 na moich wodach chłopaki używają saliny 55 do sumowania ponoć nie ma nic lepszego w tej cenie, sprzęt ponoć nie do zajechania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 na moich wodach chłopaki używają saliny 55 do sumowania ponoć nie ma nic lepszego w tej cenie, sprzęt ponoć nie do zajechania Też używałem 1 sezon, wszystko super tylko waga troszkę duża jak na mlynek do spina. Po 5-6 godzinach zaczyna łapka i bark boleć Waga 55 to 490g, a 40-355g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Dołączę się do tematu... Czy korba z gwintem z Okumy Epix Pro 30 FD pasują do Saliny 30 FD ?Trochę mnie ta oryginalna korba irytuje swoim rozmiarem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi